Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Abortusz volt vagy nem?

Abortusz volt vagy nem?

Figyelt kérdés

Sziasztok

A történet kicsit hosszú,de úgy gondoltam hogy így teljes a kép ha leírok mindent..

Én egy 16éves lány vagyok. Március 23-án jött meg a menstruációm és a következő hónapban nem jött meg vettünk terhességi tesztet és pozitív lett a következő héten elmentünk a nőgyógyászhoz megállapította hogy terhes vagyok de csak üres petezsákot látott ami 23mm-es volt és embrionális elemeket nem látott. Vissza hívott 10nap múlva akkor már a petezsák 30,6mm volt, de embrió és életjelenség még most sem volt látható a doki szerint.Diagnózis:Missed AB.Ez után vettünk még egy terhességi tesztet az is pozitív lett.Elhalt babával pozitív teszt?Be is utalt engem a kórházba műtétre.Akkor voltam 7hetes.De én úgy éreztem hogy van bennem baba.Minden jel megvolt nőtt a mellem,hánytam stb..Na és én nem mentem be a kórházba mert éreztem hogy van baba..Vártunk és vártunk elmentünk egy másik nőgyógyászhoz aki ugyan ezt mondta de már 45,5mm-es volt a petezsák.. Ha nem volt embrió akkor miért nölhetett a petezsák? Végül bementem a kórházba és megvolt a műtét kivették az˝üres˝petezsákot.De szövettani papírt nem adtak hanem csak a zárójelentésre írták rá hogy Abortus spontaneus.A műtét Jún. 7-én volt és onnantól kezdve 08.29-éig vérezgettem.08.25én elmentem a nőgyógyászhoz a panasszal hogy vérzek meg ultrahangozott és megállapította hogy bent maradt a méhlepény(Residuum)ezt írták a papírra.mondta hogy másnap menjünk meg a kórházba megnézi a nagy ultrahangon is.És bementünk megnézett és hát tényleg az volt. Bent is kellett maradnom aznap fel is helyezték a Lamináriát.Másnap reggel 9kor műtöttek azt is eltávolították és elküldték szövettanra.Aznap haza is engedtek és a másik héten elmentünk a szövettani eredményé és a zárójelentésért.És mit látok mivan a szövettanon:Beutaló Dg:Inkomplett művi vetélés

Mikroleírás:Nagy tömegben találunk részben elhalt magzatbolyhokat,ahol az intervillosus teret fibrin tölti ki.(Magzatbolyhok??Az üres petezsákkal??felszívódott babával?furcsa)Megállapított Diagnózis:Sikertelen terhességmegszakítás egyéb és k.m.n. szövődményekkel. Ezek nagyon furcsák...Lehet hogy a hátam mögött intézték el a vetetést és nekem és a páromnak úgy adták le hogy elhalt terhesség?Anyám nem akarta hogy megszülessen a gyerek és elintéztette volna??:S Én és a párom viszont nagyon szerettük volna megtartani:( Jó volt érezni hogy a szívem alatt egy kisbaba van:(:'(

Kérek mindenkit aki tudna ezügyben segíteni nekem az írjon pár sort mert fontos lenne! Mindenki mást mondd és már nem tudom hogy mi az igaz és mi nem..

2011. szept. 7. 19:05
1 2 3 4 5 6
 31/52 A kérdező kommentje:
Az utolsó kommentelönek: Erröl beszéltem! Ja és a papíron az szerepelt mint írtam hogy sikertelen terhességmegszakítás...
2011. szept. 8. 18:05
 32/52 Hellovilág ***** válasza:
86%

Annyiszor leírták már, hogy a terhességmegszakítás akkor is terhességmegszakítás, ha elhal a baba, és akkor is, ha él.

Hiszen a terhesség LÉTEZIK, függetlenül attól, hogy a petezsák üres.

De látom már, hogy téged észérvekkel lehetetlenség meggyőzni, csak a butaságodat hajtogatod, úgyhogy akkor tessék megnyugtatásnak: igen, anyád elintézte az egész világgal, hogy hazudjanak neked, és öljék meg a babádat. Aztán rezzenéstelen arccal a képedbe nézett, és még csak el se szégyellte magát. Sőt, ő intézte a 2001-es ikertornyok elleni támadást is, és nagyban része volt az öbölháború kirobbanásában.

Jesszusom.

Őszintén szólva szégyellhetnéd magad, hogy ezt feltételezed a saját anyádról, ráadásul minden ésszerű magyarázattal szembeállítasz egy oltári nagy marhaságot - csak gratulálni tudok neked. Remélem az én lányom nem lesz ilyen agybeteg.

2011. szept. 8. 18:10
 33/52 A kérdező kommentje:
Hellovirágnak! Köszi a kommentet Normális válaszokat szeretnék és nem bunkózást!!! Mint írtam az édesanyámat csak én ismerem és nem a kommentelök. Azért írunk mi és a kommentelök közösen hogy a leírtak szerint tudjuk megbeszélni a dolgokat! Ha csak ócsárolni tudsz akkor kérlek hagyd ki ezt a kérdést mikor böngészel.. KÖSZI!
2011. szept. 8. 18:16
 34/52 anonim ***** válasza:
De most konkrétan mit vársz tőlünk?
2011. szept. 8. 19:54
 35/52 A kérdező kommentje:
Csak válaszokat amit meg is kaptam és köszönöm mindenkinek.. :)
2011. szept. 8. 21:27
 36/52 anonim ***** válasza:
100%

Ha nem bánod, akkor vizsgáljuk meg a problémádat több szempontból is:

"Vissza hívott 10nap múlva akkor már a petezsák 30,6mm volt, de embrió és életjelenség még most sem volt látható a doki szerint.Diagnózis:Missed AB."

Gyakori jelenség. Sajnálatos, de túlzottan gyakori.

"Ez után vettünk még egy terhességi tesztet az is pozitív lett.Elhalt babával pozitív teszt?"

Annak ellenére, hogy a magzat nem fejlődik, a terhességi hormonok továbbra is termelődnek, ez teljesen normális. Sőt, a HCG-szint még a művi vetélés után is termelődik, amíg a hormonális változások vissza nem zökkennek a normális kerékvágásba.

"Be is utalt engem a kórházba műtétre.Akkor voltam 7hetes.De én úgy éreztem hogy van bennem baba.Minden jel megvolt nőtt a mellem,hánytam stb..Na és én nem mentem be a kórházba mert éreztem hogy van baba..Vártunk és vártunk elmentünk egy másik nőgyógyászhoz aki ugyan ezt mondta de már 45,5mm-es volt a petezsák.. Ha nem volt embrió akkor miért nölhetett a petezsák? "

Épp az előbb írtam. Hormonok, tudod. Viszont hiába nő a petezsák, ha nincs szívverés, akkor az azt jelenti, hogy baj van, akár elfogadod, akár nem. Várhattál volna még 8 hetet is, akkor sem változott volna semmi.

"Beutaló Dg:Inkomplett művi vetélés

Mikroleírás:Nagy tömegben találunk részben elhalt magzatbolyhokat,ahol az intervillosus teret fibrin tölti ki.(Magzatbolyhok??Az üres petezsákkal??felszívódott babával?furcsa)Megállapított Diagnózis:Sikertelen terhességmegszakítás egyéb és k.m.n. szövődményekkel."

Művi vetélés = Művileg befejezett vetélés. Mivel nem magadtól "ürültél ki", ezért orvosilag indokolt volt, hogy műtétileg eltávolítsák a petezsákot, a benne található magzati maradványokkal - mivel, a közhiedelemmel ellentétben az elhalt magzat sem szívódik fel teljesen, minimum mikrobiológiai nyomokat hagy maga után.

Diagnózis:Sikertelen terhességmegszakítás = a méhlepény egy darabja bent maradt, ezért sikertelen a terhességmegszakítás = művileg befejezett vetélés. Nem egyenlő az abortusszal.

"Lehet hogy a hátam mögött intézték el a vetetést és nekem és a páromnak úgy adták le hogy elhalt terhesség?Anyám nem akarta hogy megszülessen a gyerek és elintéztette volna?"

Nyilván.

Tegyük fel, hogy orvos vagyok. Egy 16 éves csitri édesanyja beslattyog a magánrendelőmbe, és felajánl X összeget, hogy hazudjam azt a lányának, hogy elvetélt.

1. Vállalom, mert egy pénzéhes sz@rházi sóher vagyok. Ki nem tojja le magasról az Orvosetikai Kódex-et, a Magyar Alkotmányt, valamint a jelenleg hatályos Törvényeket? Nem számít, hogy egy ilyen cselekedettel kockáztatnám a praxisom, a diplomám, meg úgy kompletten az egész életem, és a nehezen, kemény munkával kiharcolt jó hírnevem? Fő, hogy az a 16 éves tini jól át legyen cs.szve, és kész.

2. Az sem számít, hogy anyukának az adott orvoson kívül még a fél kórházat le kell fizetnie, de minimum az asszisztenst, legalább két osztályos nővért, plusz az anesztes kolléga.

Miért? Mert senki sem kockáztatja a karrierjét ingyen.

Volt anyádnak erre minimum 1 millája? Mert csak úgy saccból is kb. ennyit kellett volna kicsengetnie. Ha csak a mai orvosi "díjszabásokat" nézzük, és alapul vesszük, hogy egy fogadott orvos elkér kb. 100.000 forintot egy sima, problémamentes szülésért, akkor egy abortusz eltusolása, a leletek meghamisítása, és ennek jogi következményei megérik az említett összeg MINIMUM négy-ötszörösét. És ekkor még csak az orvos lett lefizetve, a többi említett nem.

Gondolkozz már egy kicsit. Ez az egész messze nem olyan egyszerű, mint ahogy te azt elképzeled, sőt. Sem szakmailag, sem emberileg nem kivitelezhető egy ilyen dolog a mai magyar egészségügy normál körülményei között.

Elvetéltél. Nehéz feldolgozni, de hiába nem akarta anyád (okkal) az unokát, ettől függetlenül ne őt tedd felelőssé a saját személyes tragédiádért.

Ezzel a mentalitással valóban nem kellene még gyermeket vállalnod - az összeesküvés elméletek legyártása, és az azokhoz való irreleváns ragaszkodás is mutatja, hogy nagyon gyerek vagy még.

Amennyiben pedig nem vagy hajlandó elfogadni, átgondolni és megérteni, amit írtam, ajánlom a Google nevű eszközt, amellyel minden olyan információt megszerezhetsz, amelyre szükséged van ahhoz, hogy megértsd: nem abortuszod volt, vetélésed, művi befejezéssel.

2011. szept. 8. 22:20
 37/52 anonim ***** válasza:

Igen,elhalhat a bab ugy h nem fáj semmid,nem vérzel...

ez a missed ab.

köznyelvben mindent abortusznak hivnak,akár a missed.ab. befejezését is.

lehet h kikapartak elsőre,de nem sikerült megfelelően,igy ujra megtették h ne maradjon bent semmi.

előfordul,és a vérzés is normális pár napig abortusz után.

2011. szept. 9. 08:15
 38/52 anonim ***** válasza:
100%
Tegnapi 13.56 szavára meg nem lehet adni, mivel azt írja, hogy nem a nagyszülők, hanem Ő! meg a párja vettek mindent a picinek. Megnézném miből vett Ő? Mert, ha a párja dolgozik, oké, van fizetése. De egy 16 évesnek nincs. Vagyis nem Ő, hanem a párja vásárolt.
2011. szept. 9. 10:17
 39/52 anonim ***** válasza:
17%
igen a párom és vettük képzeld és ezt is fogom írni és mondani is mindenkinek mert mindenki azt mondja fiatal vagy nem álsz készen egy gyerekre még se herdálom el a pénzt meg más hülyeségre költöm mint a rohadt cigányok hanem 16 évesen be tudom osztani azt a hülye fizetést a kicsi családi pótlékot fel nevelek egy gyereket más segítsége nélkül!mióta ezt látják tölünk azóta senki az ég világon nem merné azt mondani hogy minek szültél ilyen fiatalon meg ilyen hasonlóak!ismerek olyan huszon meg harminc éves embereket akik nem tudják felnevelni így a gyereküket ahogy mi és látod itt nem a korról kell beszélni!
2011. szept. 9. 11:51
 40/52 anonim ***** válasza:
43%
11:51 vok ja és ha ez a lány meg akarta volna tartani minden joga meg lett volna hozzá mert ö tudja milyen az anyja milyenek a körülményei stb.. aki meg méshogy látja nem kell bunkózni inkább lépjen át másik kérdéshez mert van elég baja ennek a lánynak nélküle is
2011. szept. 9. 11:54
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!