Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elegem van a kismama barátnőmb...

Elegem van a kismama barátnőmből. Igazságtalan vagyok?

Figyelt kérdés
Babát vár a barátnőm,nekem már van egy. 30 hetes terhes.Valahányszor felhívom sosem tudom elérni,csak később hív vissza,vagy másnap,hogy ő aludt, vagy pihent. Egészségügyben dolgozott,de mivel veszélyes a munkakör a kezdetek kezdete óta táppénzen van. Ha hívom,hogy talizzunk,vagy elmennénk hozzá,ő mindig alszik, ebéd után sziesztázik stb.. ellenben reggel hív,hogy reggelizzünk együtt,csavarogjunk,meg hasonlók. Jelzem,rá mindennap főz az anyósa,meg állandóan segít neki a párja. Már mondtam neki,hogy nekem nem alkalmas a délelőtt,főzök,általában délelőtt dolgozom (4 órát).Most is hívtam,hogy jöjjön el ebédeljünk együtt,de baxik felvenni. Kezdem unni,hogy mindig kosarat kapok a kis kényelme miatt. Nem az irígység beszél belőlem,de én nem vergődtem végig a terhességemet,hanem 7 hónapig dolgoztam fodrászként.
2011. szept. 2. 13:29
1 2 3 4
 21/31 A kérdező kommentje:
Semmi baja,csak engem szivat azt hiszem...
2011. szept. 4. 14:20
 22/31 anonim ***** válasza:
Egyet értek a terhességi mérgezéses anyukával! Barátnőm is 7 hónapra szült, terhességi mérgezéssel, sokszor keményedett (nem tudom, ez előjel volt-e), de az utolsó napig segítkezett pl. a házuknál, mivel felújítás alatt voltak! Mégsem panaszkodott, nem hagyta el magát, ha úgy volt, lepihent egy egy órára, de nem egész délutánra! És neki is, és a kislányának is csak órákon múlt az életük, ahogy az előttem írónak! Úgyhogy nekem senki nem tudja, és fogja megmagyarázni, hogy ha akar, nem tud időt szakítani, és megoldani!
2011. szept. 4. 14:53
 23/31 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok! Azt elfelejtettem mondani, hogy a barátnőm, kiről írtam, hogy terhességi mérgezéssel 7 hónapra szült, na, ő a szülés előtti hetet úgy húzta ki, hogy munkások voltak ott 6 napig, minden nap főzött rájuk, és kiszolgálta őket! Úgyhogy kedves kérdező, nem ismerem a barátnődet, de szerintem csak túlságosan el van kényeztetve, és minden meg van helyette csinálva, és ezért kényelmesedett el, nem lehetséges? Ha mindent neki kéne csinálni, nem lenne ilyen!
2011. szept. 4. 14:57
 24/31 anonim ***** válasza:

Utolsó!

Talán ha többet pihent volna szegény kismami, kihúzza még egy pár hetet a koraszülést... nem biztos, de lehet! Nekem ez nem tiszteletreméltó, hogy az az ideális várandós, aki kiszolgál mindenkit és besegít mindenhova. Neki az első dolga mindenekelőtt a benne lévő élet védelme! Ehhez pedig testi és lelki nyugalom kell!

Más: nagyon primitív dolognak tartom a másik ember felett való ítélkezést, pláne ismeretlenül. Intelligens ember először megismeri a másik oldalt is, utána alkot véleményt.

Mi nem ismerjük ennek a 2 embernek a körülményit. Sem a barátságukat. Ennyi infóból pláne nem...

2011. szept. 4. 15:34
 25/31 anonim ***** válasza:
Kedves utolsó válaszoló! Te tudod, mi az a terhességi mérgezés? Ki a primitív? A terhességi mérgezésnek semmi köze ahhoz, hogy mikor mit csinál az ember! Olvass utána! Semmi össze függés nincs akközött, hogy valaki nem hagyja el magát, és csinálja a dolgát, és a terhességi mérgezés között! Nem is értem, hogy írhattál olyat, hogy attól lett terhességi mérgezése!!! De nekem azt se mondja senki, hogy az a normális, hogy a 9 hónapot valaki végig fekszi! Jó, persze, az más, ha egészségügyi okai vannak! De a kérdező kérdéséből meg lehet állapítani, hogy a barátnő helyett mindent megcsinálnak! Ennyi! Én is kismama vagyok, de azért nem szolgáltatom ki magam! Le sülne a képemről a bőr, ha az anyósom főzne rám (ahogy szintén a kérdező írta), én meg feküdnék! És egy kismama is szakíthat ha nem is naponta, de időközönként időt a barátnőére, ha akar! Ha már most nem tudja beosztani az idejét, mi lesz, ha megszületik a baba?
2011. szept. 4. 22:19
 26/31 anonim ***** válasza:
Istenem, előző..! Ordít belőled a komplexus..! Befejeztem a vitát.
2011. szept. 4. 22:34
 27/31 anonim ***** válasza:

"Nem is értem, hogy írhattál olyat, hogy attól lett terhességi mérgezése"

Ki írt neked ilyet? Komoly gondok vannak a szövegértéssel..! Na ámen:)

2011. szept. 4. 22:37
 28/31 anonim ***** válasza:
Lehet, hogy nekem gondok vannak a szövegértéssel, neked meg fogalom zavaraid vannak! Olvass utána a terhességi mérgezésnek!
2011. szept. 5. 11:00
 29/31 anonim ***** válasza:
Pontosan tudom mi a terhességi toxikózis. És azt is, hogy veszélyeztetett terhesként az amúgy is magas vérnyomást ebben az esetben semmilyen pszichés stresszel nem szabad növelni. Mivel a toxémia nagyon súlyos állapot, ezért már az ödéma miatt is célszerű felpolcolt lábakkal pihenni, hogy ne fokozódjon, nem munkásoknak főzni és kiszolgálni őket.
2011. szept. 5. 11:28
 30/31 anonim ***** válasza:
100%

A vitátokba beszállva és megpróbálva békét teremteni: a tegnapelőtti mérgezéses vagyok. Pedagógus, és éppen két hete volt szünetem már, (két hete pihentem itthon,) amikor toxémiát kaptam. Nagy hirtelen, mert az égegyadta világon semmi előjele nem volt. Ja, és nem vizesedtem. Mégis baj volt, hiába pihentem. Sajnos, nem azon múlik.

De igazából nem érdemes egymást ölni, a kérdező meg már kapott jó sok választ... ne bántsátok meg egymást, annyit nem ér az egész. Csak felidegesítitek Magatokat és egymást, és az nem jó se Nektek se a Babáitoknak.

2011. szept. 5. 13:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!