Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elegem van a kismama barátnőmb...

Elegem van a kismama barátnőmből. Igazságtalan vagyok?

Figyelt kérdés
Babát vár a barátnőm,nekem már van egy. 30 hetes terhes.Valahányszor felhívom sosem tudom elérni,csak később hív vissza,vagy másnap,hogy ő aludt, vagy pihent. Egészségügyben dolgozott,de mivel veszélyes a munkakör a kezdetek kezdete óta táppénzen van. Ha hívom,hogy talizzunk,vagy elmennénk hozzá,ő mindig alszik, ebéd után sziesztázik stb.. ellenben reggel hív,hogy reggelizzünk együtt,csavarogjunk,meg hasonlók. Jelzem,rá mindennap főz az anyósa,meg állandóan segít neki a párja. Már mondtam neki,hogy nekem nem alkalmas a délelőtt,főzök,általában délelőtt dolgozom (4 órát).Most is hívtam,hogy jöjjön el ebédeljünk együtt,de baxik felvenni. Kezdem unni,hogy mindig kosarat kapok a kis kényelme miatt. Nem az irígység beszél belőlem,de én nem vergődtem végig a terhességemet,hanem 7 hónapig dolgoztam fodrászként.
2011. szept. 2. 13:29
1 2 3 4
 11/31 anonim ***** válasza:
47%
Ilyen kérdést feltenni......
2011. szept. 2. 20:49
 12/31 A kérdező kommentje:
Mi a baj vele? Valószínű nem poénkodok és több tartalom van benne,mint az olyan kérdésekben,amiben kiszámoltatják veled a napi kalóriatartalmat.
2011. szept. 2. 21:08
 13/31 anonim ***** válasza:
100%
Nekem sem egyszerű a terhességem, hidd el! Vérzésekkel indítottam, és nekem is vannak keményedéseim! Úgyhogy nem könnyű! És ha pontosan elolvasod a kérdést, abban a kérdező leírja, hogy a terhes barátnő reggelente, délelőttönként viszont akarna csavarogni! Ha annyira nehéz lenne a terhessége, akkor reggel sem lenne kedve reggelizni mászkálni, meg csavarogni, amikor más asszony, nő pl. főz! Ennyi az egész! Más lenne a szitu, ha az illetőnek reggel sem lenne kedve csavarogni! Azért írtam, hogy kompromisszum kell!
2011. szept. 2. 21:24
 14/31 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ez nem baratsag, csak haversag. Az igaz baratok nem irigykednek es alkalmazkodnak egymashoz (ti esetetekben mindketten megtehetnetek). Igazsag szerint, annyi "folenye" van a baratnodnek, hogy terhes es ilyenkor azert illik alkalmazkodni, minden terhesseg mas. En sem dolgoztam, es bizony jol esett pihizni delutan, azaz nem jol esett, hanem ebed utan majdnem osszeestem a faradtsagtol, pedig nem dolgoztam.

A kerdesedre visszaterve, ha tenyleg a baratnod, akkor parszor igazan alkalmazkodnal hozza. De, ha ugy erzed, hogy ez nem ifazi baratsag es a baratnod kenyeskedik, stb., akkor persze nem erdemes foglalkozni.az uggyel.

2011. szept. 2. 22:02
 15/31 anonim ***** válasza:
100%

Így igaz, kedves utolsó. Terhesség, nem betegség.

Én is sokat pihentem, amikor babát vártam, de arra, aki nekem fontos volt, mindig tudtam időt szakítani. (Én 6 hónapig dolgoztam terhesen, voltaképpen végigdolgoztam a terhességemet, mert aztán toxémia miatt nagy hirtelen megszültem).

Aki délelőtt tud erőt venni magán, az délután is tudna, ha akarna. Ne már, hogy hónapok alatt egyetlen napon ne erőltesse meg magát! Mármint ha megerőltetésnek számít az, hogy felvegyen egy cipőt, beüljön az autójába és 5 perc múlva kiszálljon, amikor egész nap megcsinálnak helyette minden házimunkát!?!?!

Egy kétévessel sokkal nehezebb alkalmazkodni. Szóval szerintem nem vagy szemét! Én teljesen megértelek.

Egy 8 hónapos kisfiú anyukája

2011. szept. 2. 22:05
 16/31 anonim ***** válasza:
100%
Én is úgy gondolom, egy kétévessel sokkal nehezebb alkalmazkodni. Nem mindig úgy alakulnak a dolgok, ahogy anyuka elképzeli. Mikor a pocakomban volt az első babám, inkább én látogattam a barátnőimet, ahol gyerkőc is volt. Én hamarabb elindultam. Most látom egyébként... 15 hós a fiam... Mellesleg gondolom a barátnő nem a teljes délutánt piheni végig 2-7-ig... és ha tudja is, hogy dolgozol délelőttönként? Direkt akkorra időzíti, amikor te biztosan nem érsz rá? Még mielőtt azzal vádolna bárki, hogy elfogult vagyok, átérzem egy kicsit a barátnő helyzetét is, babát várok. Szóval erről érdemes lenne elbeszélgetnetek...
2011. szept. 3. 00:10
 17/31 A kérdező kommentje:
Hm,kicsit okosabb lettem. Szeretem őt,meg minden,de nem igazán értem meg. Beszéltük többször hasonlókról és ő úgy gondolja,hogy a terhesség a babázás oroszlánrésze, és ha megszül könnyebb lesz. Nem látja,hogy milyen piszok nehéz helytállni mindenben úgy,hogy a lehető legtöbbet szeretnél a gyerkőcöddel lenni. Csóri,majd megvilágosodik. Amúgy este visszahívott,hogy nem iszunk meg valamit? Párom babázott és elmentünk bambizni.:)
2011. szept. 3. 08:38
 18/31 anonim ***** válasza:
100%
A terhesség nem betegség.Hát nem.....Ennek ellenére én 8 hónapot feküdtem,teljesen vizszintesben.
2011. szept. 3. 10:17
 19/31 anonim ***** válasza:
Senki nem mondta, hogy nincsenek kivételek! De te akkor a kisebbik csoportba tartozol! Gondolom, a barátnőnek nincsenek ilyen gondjai!
2011. szept. 3. 12:33
 20/31 anonim ***** válasza:

Jó, én meg majdnem belehaltam, órákon múlt az életem. De itt vagyok. (Én írtam, hogy terhesség, nem betegség.)

De nem úgy tűnt, hogy a kérdező barátnője veszélyeztetett lett volna.

2011. szept. 3. 22:00
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!