Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Elegem van a kismama barátnőmb...

Elegem van a kismama barátnőmből. Igazságtalan vagyok?

Figyelt kérdés
Babát vár a barátnőm,nekem már van egy. 30 hetes terhes.Valahányszor felhívom sosem tudom elérni,csak később hív vissza,vagy másnap,hogy ő aludt, vagy pihent. Egészségügyben dolgozott,de mivel veszélyes a munkakör a kezdetek kezdete óta táppénzen van. Ha hívom,hogy talizzunk,vagy elmennénk hozzá,ő mindig alszik, ebéd után sziesztázik stb.. ellenben reggel hív,hogy reggelizzünk együtt,csavarogjunk,meg hasonlók. Jelzem,rá mindennap főz az anyósa,meg állandóan segít neki a párja. Már mondtam neki,hogy nekem nem alkalmas a délelőtt,főzök,általában délelőtt dolgozom (4 órát).Most is hívtam,hogy jöjjön el ebédeljünk együtt,de baxik felvenni. Kezdem unni,hogy mindig kosarat kapok a kis kényelme miatt. Nem az irígység beszél belőlem,de én nem vergődtem végig a terhességemet,hanem 7 hónapig dolgoztam fodrászként.
2011. szept. 2. 13:29
1 2 3 4
 1/31 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem igazáságtalan vagy.

Pl te miért nem teszed meg hogy elötte nap fözöl, vagy majd délután és elmézs vele reggelizni?

én megértem hogy nem akarsz mindig te alkalmazkodni, nem is kell, de néha te is megteheted.

2011. szept. 2. 13:36
 2/31 anonim ***** válasza:
50%

Szerintem is igazságtalan vagy. Elhiszem, hogy bosszant, de ha tényleg a barátja vagy, akkor te is alkalmazkodhatsz hozzá, nem azon morognál, hogy ő sosem alkalmazkodik tehozzád.

Ha találkozni, vagy beszélgetni akarsz vele, akkor mi tart vissza? Hogy nem úgy van, ahogy te elképzelted?

És ha ő másként viseli, mint te? Attól ő még nem rosszabb ember.

Persze szíved joga ilyenen kiakadni, de én megkérdőjelezném, hogy valóban jó barátja vagy-e.

2011. szept. 2. 13:39
 3/31 anonim ***** válasza:
23%

Pontosan az irigység beszél belőled! Azt nem tudom miért, biztos megvan az okod. (jobb a családja, többet segítenek neki stb)

Minden terhesség más, neki most a baba érdekeit kell nézni elsősorban, ha fáradt, pihennie kell.

2011. szept. 2. 13:45
 4/31 anonim ***** válasza:
31%
Szerintem most neked kéne hozzá alkalmazkodni. Mindenkinek mások az igényei. Lehet, hogy te végigdolgoztad, de ő más. Neki most fontos, hogy azt tegye, amire a szervezetének szüksége van. Egyszer te is engedhetnél, nem?
2011. szept. 2. 14:32
 5/31 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem pedig teljesen igazad van. Ha mások szerint Te tudnál alkalmazkodni , akkor Ő is tudna legalább egyszer. A terhesség nem betegség, főleg ha dolgoznia sem kell menni, és még a háztartásban is sok segítsége van, akkor legalább egyszer erőt vehetne magán.

38 hetes km

2011. szept. 2. 14:36
 6/31 A kérdező kommentje:
Én cipeljem a kétéves lányomat a falu egyetlen helyére,ahol hamburger van csak? Ne már!!! Miért nem ül autóba és jön el hozzám,mikor alszik a lányom? És közben nyugodtan lustizhat itt is. Amúgy meg tényleg a bögyömben van,mert dohányzik terhesen. Tényleg nincs miért irígykedjek,higgyétek el!!!Mindenem megvan,szeret a párom,ésdes a gyerekem,stb. De pl,mikor nem volt meg úgy egy éve ez a párja,akitől a baba jön és túl volt egy gázos szakításon,ha este 10-kor akart találkozni,öltöztem és mentem.
2011. szept. 2. 14:42
 7/31 sumergo ***** válasza:
100%
Hívd el délelőtt magatokhoz, tudtok beszélgetni is, meg közben főzhetsz is. Lehetséges, hogy már nem vagy olyan fontos neki, akkor pedig ne erőltesd a dolgot! :-(
2011. szept. 2. 16:02
 8/31 anonim ***** válasza:
100%
Az én egyik barátnőm is detto ilyen, pedig még csak nem is terhes. Én egy ideje már nem keresem, mert elegem volt abból, hogy csak akkor voltam jó, amikor segítség kellett.
2011. szept. 2. 16:53
 9/31 anonim ***** válasza:
100%
Nem vagy igazságtalan! Igazad van! Én is terhes vagyok, mégsem várom el, hogy kiny...-ák a fenekem! Ez mentalitás kérdése! Engem terhesség előtt is, és most is zavar, ha betegnek tekintenek, és mindent meg akarnak csinálni helyettem, pedig jó szándékból teszik!!! A terhesség nem betegség, ez egy állapot! És igen is, neki is annyiból telne elmenni pl. hozzád! Ha hamburgerre vágyik, vegyen egy hambit, menjen el hozzád, míg főzöl, és beszélgessetek ott! Feltéve, ha akar! Mert úgy fest a dolog, hogy a kedves barátnő nem is akar! Vannak ilyen nők, akik nagyon elkényelmesednek terhesség alatt! Nekem ritka az, hogy fogjam magam, és délután több órára elfeküdjek! Max. 10 perce, fél órára! Most kéne kihasználnia, hogy még mászkálhat szabadon! Ha megszül, úgyse fog tudni egy darabig!
2011. szept. 2. 17:05
 10/31 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó! Minden terhesség más! Van szerencsés várandós, akinek kutya baja nincs és van problémás, akit megvisel a terhessége különböző okoknál fogva. Azt kellene megérteni, hogy nem vagyunk egyformák. Nem kell rögtön rossz szándékot, lustaságot feltételezni a másiknál, ha nem pörög annyira, mint más terhes.

Én pl egy abszolút pörgős, munkamániás csaj voltam, most a harmadik trimeszterre viszont komoly keményedéseim lettek, amivel akkor is pihennem kell, ha inkább főznék, mászkálnék. Az utcán is totyogva tudok menni, mert annyira feszül a hasam. Nagyon rosszul esnek a hasonló megjegyzések, amikor mástól kapom (sokszor még nem szült nőktől). Inkább pörögnék ezerrel, mint itthon feküdjek, mint egy rokkantnyugdíjas.

Kérdező, érdemes a barátnőddel valami kompromisszumot kötni, megtudakolni, hogy esetleg van e bármilyen gondja, ami miatt nehezebben mozog. Az is lehet, hogy most jobban befelé figyel, nincsen annyira igénye társaságra. Ezeket meg kell beszélni. És egyeztetni, hogy neked mikor jó és neki mikor. Lehet, nem találkoztok sülve-főve, csak ritkábban.

2011. szept. 2. 17:32
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!