Csak 16. hétig lehet abortuszt csinálni? Utána már sehogy sem?
Én voltam az első (és azt hiszem harmadik) válaszoló. Semmi bajod nem lesz, ha 19évesen leszel anyuka. Tudom, nehéz, meg ijesztő, de figyelj, az én terhességem tervezett volt mégis SZÉTMENTÜNK A GYEREK APJÁVAL. És most egyedül vagyok külföldön, terhesen. Na, az én helyzetem mit gondolsz milyen???? Mégis támogatnak a szüleim 100%-osan érzelmileg, meg gondolom majd néha ha tudnak, akkor anyagilag is. Én is szoktam depizni, sírni, de majd ha meglesz a baba kárpótolni fog, és ez segíteni fog nekem, hogy az apjára tojjak magasról, aki egy nagy szemét.
Látod, mi terveztük, mégis szétmentünk. Bevallom őszintén én is gondoltam abortuszra, de ez már a 12. heti UH után volt, és bár ebben az országban kétszer annyi időd van abortuszra menni, mint Mo-on egyszerűen a 4D meg 2D-s ultrahang, DVD után nem lett volna pofám, meg lelkiismeretem megölni a saját gyerekemet. Szerencsétlen nem tehet arról, ha az apja egy szemétláda. Legalább én itt leszek neki.
Látod, itt sincs mindenki a legjobb helyzetben. És mielőtt előhozakodnál az iskolával, mint kifogás, hadd mondjam el, hogy ÉN IS felsőoktatási intézményben tanulok. Csak a különbség, hogy az én családom több ezer km-re van tőlem ,nem úgy mint neked, így nekem tényleg semmi segítségem nem lesz, mégis folytatom a sulit, és be is fogom fejezni egyedül, külföldön, gyerekestül, apa nélkül.
Szia,
Sajnálom, hogy ebben a helyzetben vagy. Nem könnyű, amin át kell esned, Mindenképpen keresd fel a nőgyógyászod!, és vele beszélj.
Utána vedd elő az apukát, és közösen döntsetek. (lehet amúgy kisebb a baba mint azt gondolod, vagy nem is a terhesség miatt van emelkedett HCG-d)
Ha babát vársz, akkor a 12.hétig bárki kérelmezheti a terhesség megszakítását, ami nem egy leányálom... Utána a 20. hétig az élettel össze nem egyeztethető rendellenességek miatt végzik el, megindítják a szülést igazából. HA viszont téged veszélyeztet a picike, akkor a terhesség bármelyik szakaszában. Sajnos. Ha 22hetesen jönnek rá, akkor sem hagynak sok esetben még két hetet, hogy esetleg élhessen a picike, mert az anya a fontos, gyerek még lehet... dióhéjban ennyi a terhesség megszakításokról.
HA 12hétnél idősebb vagy, akkor se keseredj el, nagyon sok alapítvány van akik segítenek, ha nem kell a picike, akkor abban, hogy elhelyezzék, vagy abban, hogy együtt helyezzenek el titeket, anyaotthonban.
Kitartást
Szia!itt egy élö példa ..ÉN!!!
19éves vagyok és 23hetes babás:)
Én sem szerettem vna babát,de igy hozta az élet!És már abszolut nem bánom!!
Ha meletted van a párod,van egy kis anyagi hátteretek,ne vetesd el!!!!
nekem a párom külföldön dolgozik,alig látom(4havonta),igy várom a kisfiunkat:(:)
Életem legjobb döntése volt mikor nem vetettem el,és erre a 12 hetes ultrahangon jöttem rá.
De a te életed a te döntésed!
Remélem jol döntesz!
23 hetes km
Én egyszer átestem ilyen szörnyű műtéten 2000-ben!! Nem kívánom senkinek. A ami napig gondolok rá, és néha arra ébredek, hogy bárcsak itt lenne velem! De ami a legfontosabb én is féltem a szüleimtől de elmondtam nekik a helyzetet, mellém álltak (1-2 óra "cirkusz" után), de azóta is mellettem vannak! A döntést neked kell meghozni, nehéz és kérlek nagyon gondold át.
Egy 6. hétben lévő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!