Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Borzasztóan le vagyok törve....

Borzasztóan le vagyok törve. beteg a babám most közölték UH-on. mit tegyek?

Figyelt kérdés

22 hetes kismama vagyok. azt mondták nem biztos hogy megmarad.

ha kihúzná a 24 dik hétig megszülhetném és utána gyógyszeres kezelést adnának neki ha használna egyáltalán..

de az is benne van hogy addig meghal idebent..

nagyon rosszul vagyok

hagyjam meghalni szépen csendben hogy ne szenvedjen

vAGY adjak esélyt neki?

nem akarom hogy betegen éljen...

2011. jún. 20. 14:19
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 31/85 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én is csak azt tudom mondani h keresd fel minél előbb dr. hajdu krisztinát az istenhegyi géndiagnosztikai kp-ban. minél hamarabb kérj hozzá időpontot és hidd el, h amit ő mond az tényleg úgy van. próbálj meg kikönyörögni hozzá egy korai időpontot. addig ne dönts szerintem semmiképpen!

2011. jún. 20. 15:38
 32/85 anonim ***** válasza:
69%

Azért ez a csődtömeg egy kicsit erős kifejezés volt, tekintettel arra, hogy bárhonnan is nézzük, Ő a Te babád, még akkor is ha beteg. Nem tehet róla ... Ahogyan Te sem tehetsz! Én nem szeretnék rossz tanácsot adni Neked, nem tudom ebben a helyzetben mit lehet mondani, először is azt, hogy nagyon sajnálom ami Veletek történt, de talán "vigaszként" annyit tudnék hozzáfűzni, hogy jobb így, hogy még ilyen korán kiderült... Ha 1 vagy 2 éves korában lesz súlyosan beteg, amikor egészséges babaként született, az szerintem sokkal szörnyűbb, hiszen akkor már választási lehetőséged sem lenne, hogy milyen életet szánsz a gyermekednek és magadnak! Talán, de csak talán az volna a leghelyesebb ha nem maradna meg a babád, ha ennyire súlyosan beteg. Én vallásos ember vagyok, Isten ne verjen meg érte, hogy ilyet mondok de ha tényleg testileg és szellemileg is fogyatékos a baba, az élete csak egy szenvedés lenne, mindig másokra lenne utalva, kiszolgáltatott kisgyermek maradna örök életére, eltekintve attól, hogy hány éves ... Ezzel együtt a Te életed is fenekestül felfordulna, hiszen valószínűleg nem vállalhatnál munkát, minden idődet a gyermeked ápolására, gondozására kellene fordítanod, ráadásul nap mint nap szembesülnöd kellene azzal, hogy nincsen remény arra, hogy enyhítsd a saját gyermeked szenvedéseit ... Ez olyannyira embert próbáló feladat, hogy én mélységesen tisztelem és becsülöm azokat az embereket akik ezt bemerik vállalni és életük végéig bírják ezt csinálni lelkileg és szellemileg egyaránt. Én személy szerint, nem tudnék így élni, így is van épp elég gondunk a családban és nem lennék erre képes, valószínűleg egy idő után beleőrülnék, azt meg nem szeretném, hogy egy kórházban vagy egy otthonban ápolókra legyen rászorulva ... Mindenesetre ezt Neked kell eldöntened ill. a párodnak ... Én nagyon sok erőt kívánok Nektek ehhez és remélem, hogy egyszer megadatik Nektek az, hogy egészséges babátok szülessen, akit nagyon szerethettek és nevelhettek boldogan és szeretetben! Ha esetleg lenne valamilyen változás ezzel kapcsolatban, vagy bármilyen fejlemény remélem megosztod velünk, akik bár így ismeretlenül de nagyon aggódunk értetek!

30 hetes kismama

2011. jún. 20. 15:41
 33/85 anonim ***** válasza:

Én 14:54-essel értek egyet. A barátnőmre is rámondták, hogy vízfejű, pedig "semmi baja". Én nem sok down-kórost láttam (kb. 5-6-ot) 2-t elég sokszor látom, semmi különös nem látszik rajta, nem viselkedik furábban, nincs nagyon eltorzulva az arca, a szemén az látszik, hogy "képbe van". Továbbá egyik ismerősömnek is ráfogták a babájára, hogy down-kóros és nagyon pici is, igaz, hogy 45 cm-rel született, de behozta a lemaradását és semmi baja nincs.

Szóval nagyon járj utána és jól gondolt át a döntésed, mert abból még egészséges baba is lehet!

2011. jún. 20. 15:45
 34/85 anonim ***** válasza:

Szia!

Én csak sok erőt szeretnék kívánni Nektek, és remélem sikerül meghozni a legjobb döntést.

Ha úgy érzitek, hogy elvetetitek, ne legyen bűntudatotok, nem vagytok önzőek, a baba érdekeit is nézitek ezzel, neki is nehéz élete lenne ilyen betegen.

De elsősorban nyomás további vizsgálatokra!!!

2011. jún. 20. 15:46
 35/85 anonim ***** válasza:
Csatlakozom az előttem szólókhoz! Több szem többet lát! Én is Dr. Hajdu Krisztinát javaslom az Istenhegyi Géndiagnosztikai Központban! Kérj kifejezetten hozzá időpontot!!!
2011. jún. 20. 15:55
 36/85 anonim ***** válasza:
100%

Csak halkan írom, hogy hülye az, aki neked azt mondta, hogy dawn-os a babád az afp eredmény alapján! Ezt el ne hidd már!

Többen is írták, elavult vizsgálat, dawn kór szűrésére egyáltalán nem alkalmas, az orvosok 99%-a nagy ívben leszarja, ha alacsony. (ha magas, az valóban utalhat nyitott gerincre, ezért is alkalmazzák még ezt a vizsgálatot) Nekem is alacsony volt, nővéremnek is, kutya baja a gyerekeinknek.

A tesóm gyerekéről mondta egy kedves ultrahangos, hogy vízfejű, semmi baja nem volt, bár tény, hogy születésekor az átlagosnál kicsit nagyobb volt a fejkörfogata, de ezt szemre nem is lehetett látni ám. Egészséges 8 éves kisfiú.

A méhen belüli sorvadásról annyi a tapasztalatom, hogy barátnőmnek emiatt a 36. héten 1400 g-al született meg a babája, aki mára egy egészséges, 3,5 éves kislány. Kórházi megfigyelés alatt volt, sűrűn ultrahangozták a babát, és amikor már tényleg nem fejlődött semmit, akkor császármetszéssel világra segítették. Az első pár hét nehezebb volt neki, de gyorsan behozta az elmaradást.

Szóval szerintem mindenképp menj el egy jó szakemberhez (Hajdú Krisztinát javasolnám én is, ÁEK-ban is rendel, én holnap megyek hozzá 12 hetes uh-ra) és próbálj inkább pozitív gondolatokat sugározni a babádnak. Tudom, hogy nehéz, és nagyon sajnálom, hogy ezen mész át, de hidd el, az alapján, amit leírsz, egyáltalán nem tűnik 100% nak, hogy akkora gond lenne a babáddal...

2011. jún. 20. 15:59
 37/85 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Én a 30 hetes kismama vagyok, csak eszembe jutott egy történet régebbről! Ezt szeretném Veled megosztani, hátha erőt ad! Ismerek egy olyan történetet, hogy az anyuka aki várandós lett egy elég fura betegségben szenvedett. (nem emlékszem már pontosan) A lényege az volt, hogy időnként lebénult az egyik oldala. Éppen ezért amikor várandós lett, rögtön azt javasolták Neki, hogy vetesse el a babát mert nem fogja tudni kihordani. Mivel az Ő gyermeke volt és vallásos is volt, ez szóba sem jöhetett Nála. A vizsgálatok során mindenhol azzal ijesztgették, hogy a baba teljesen fogyatékos lesz (testileg-szellemileg) és, hogy erre való tekintettel még mindig eltudják venni tőle, ha beleegyezik. Még a szülésénél is ezt hangoztatták és lám ... makk egészséges kislánya született. Azóta már kb. 19-20 éves, azt mondták róla, hogy okos, kedves, kreatív kislány (vagyis már nagylány:-) Tehát mindenféleképp érdemes utánajárnod, ahogyan az előttem válaszolók írták! Ennek a nőnek nem volt semmilyen garanciája úgymond arra, hogy egészséges lesz és megtartotta, így lett, ez mondjuk nem jelenti azt, hogy ez törvényszerű! De hátha egy kis erőt ad ez a történet! Kitartás!!
2011. jún. 20. 16:00
 38/85 anonim ***** válasza:
18%

Még egy tanács: IMÁDKOZZ!

Tudsz imát kérni, többen az ország különböző területein imádkoznak a hívők:

[link]

2011. jún. 20. 16:08
 39/85 anonim ***** válasza:
100%
Milyen fájdalmas volt végig olvasni. 36 hetes kismama vagyok és nekem alacsony az afp, de sosem mondat az orvosom, hogy valami baj lenne a babával. Remélem nem is lesz. Én nem tudom, hogy tudnám elviselni. Remélem minden rendben lesz veletek és egy egészséges kisbabát hozol a világra, Isten segítségét kérem érte. Mindenki megérdemel egy egészséges és egy boldog életet. Sok erőt és kitartást. írjátok meg ha van fejlemény, kíváncsian várom
2011. jún. 20. 16:48
 40/85 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom,ha így is van....,DE ne add fel keress csak fel annyi orvost amennyit csak tudsz,országos szinten a legelismertebbeket és az afpre ne adj,mert a legmegbízhatatlanabb vizsgálat és ha nem pont a 16.héten csinálják már nem jó!Sok erőt és minden jót kívánok!
2011. jún. 20. 17:21
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!