Borzasztóan le vagyok törve. beteg a babám most közölték UH-on. mit tegyek?
22 hetes kismama vagyok. azt mondták nem biztos hogy megmarad.
ha kihúzná a 24 dik hétig megszülhetném és utána gyógyszeres kezelést adnának neki ha használna egyáltalán..
de az is benne van hogy addig meghal idebent..
nagyon rosszul vagyok
hagyjam meghalni szépen csendben hogy ne szenvedjen
vAGY adjak esélyt neki?
nem akarom hogy betegen éljen...
még nem volt amnióm.
az apf eredmény szerint lett.
Szia!
Nagyon-nagyon sajnálom, hogy át kell élned ezt az egész rémséget!
HA nem volt amnio akkor SENKI, de senki nem állíthatja 100%-a, hogy Down kóros a Pici! :O
Az AFP egy megbízhatatlan vizsgálat sok helyenmár nem is csinálják!
Tarkóredő, orrcsont rendben volt?
Lehet, hogy a retardácio (méhen belüli növekedés elmaradását hívják így) attól is lehet, hogy nem akkor fogant a baba amikorra az utolsó menstruációval számolnák.
Szerintem menjetek tovább, és ne álljatok meg amíg nem voltatok dr. Hajdú Krisztinánál!
Ő Magyarország legnevesebb genetikusa!
Ha ő valamit nem lát, akkor az nincs is!
Ha pestiek vagytok, ha nem akkor is érdemes elmenni hozzá. Még ha 300 Km-t is kell utazni miatta!
Persze ne érts félre nem dönthetek a helyedben, de én gyalog is mennék bárhová.
Az Istenhegyi klinikán kérhettek hozzá időpontot, de tudom a privát mobilszámát, ha gondolod megadom!
Légy erős és bízz!
Ittenem, nagyon szurkolok, hogy tévedés legyen!
igen, mindenképp több orvossal konzultálj és ha lehet (ez ingyenes is, mert kötelesek a kórházakban fogadni) több helyről. Viszont én is bíztatlak, hogy ennyiből még ne add fel, DE!!!
Sajnos több dolgot írtál, amiből sajnos nem sok jót tudok mondani. Külön-külön igen, de ez így együtt....
Nekem a húgom mozgássérült és jártunk az egyesülettel karácsonyi és egyéb rendezvényekre. Nem kell leírnom, hogy miket láttam. Gyerekként nekem természetes volt, de így visszaemlékezve SZŐRNYŰ!. Már bocsánat, de az. Olyanokat is láttam, akinek azt sem tudtam honnan jön a lába, hol háta, és a feneke. Ágyban volt élete végéig épp csak a feje és az ujja mozdult. Nekem mikor a lányomat mondták, hogy kisebb. Félő, hogy nem fejlődik rendesen. Nagyon megijedtem, végig futott minden az agyamban. 4 orvos UH-zott meg több alkalommal figyelve a növekedést, mire találtunk (orvosommal) egy orvost aki megnyugtatott minket, hogy csak annyira összegömbölyödik, hogy azért nem sikerül normálisan megmérni. Hozzáteszem hogy egymás-után 3X indult neki a mérésnek, mert csak a 3. adott jó méretet. Nagyon nem mindegy hogy hol jelőli ki a pontokat az UH-n az orvos. Annyit még hozzátennék, hogy ekkor elmentem tp-re mert nagyon stresszes helyen dolgoztam, és azt is mondták, hogy amiatt is lehet. Ezt követően szépen cseperedett mindenki szerint. 38.hétre 3120g és 51cm. Volt. De ez nekem csak egy "probléma" volt.
Még annyit, hogy én épp kívűlről tudom azt tanácsolni, hogy ha több orvos is azt mondja, hogy halmozottan beteg, ne tartsd meg. Én szerintem nem tudtam volna meghozni ezt a döntést. De hátha a természet is úgy dönt. Legfőbb ellenérv nálam a vízfejűség.
utolsónak.
Én amnion voltam éa genetikus azt mondta, hoyg atrkóredő sem mindig vastagszik meg, szóval ebből sem lehet 100%-osan következtetni.
Amúgy maximum a kromoszómavizsgálat adhat valőós eredményt, a tesztek, az UH nem magát a babát vizsgálják.
ue
Ezt én sem értem, rossz afp után, aminek ugye már a 18. heti UH-ra megvan az eredménye, rögtön továbbküldenek genetikushoz.
A Down-t a 12. héten szűrik! Már akkor látniuk kellett volna. Meg vért is vesznek. Tényleg nem értem,hogy nem vették észre!
Nagyon sajnálom a babád!
De tényleg! Amit én ajánlani tudok, a Istenhegyi úti géndiagnosztikai központ. Nagyon jók!
Én ott csináltattam a 12. hetit! Ők már a Down 95%-ban szűrik. Leszarom,hogy sokaknak sznobizmus. Pont az ilyen esetek miatt érte meg nekem az a 30 ezer forint!
Menjetek oda, hátha!
Először is nagyon sajnálom ami Veletek történik.Ám úgy gondolom,még nincs minden veszve.Nekem 2 fiam van,a 2. babánál felmerült a Down kór lehetősége...köszönhetően az AFP-nek.Az UH vizsgálatokon semmi rendellenességet nem láttak.Megcsináltattam az amniocentézist,és kiderült,hogy MAKK EGÉSZSÉGES a baba.És így is lett.
Szóval csatlakozom az előttem szólókhoz:sipirc másik orvoshoz(akár többhöz is).Jelentkezz be-SOS-magán ultrahangra(ha elmondod mi a gond,szerintem 1-2 napon belül lesz időpontod).Pl.Istenhegyi Géndiagnosztika,Magzati Diagnosztikai Központ stb.(amennyiben bp.-i vagy,illetve megoldható,hogy felutazz).Nagyon-nagyon DRUKKOLOK!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!