Segítenél kielemezni a labor (vizelet) leletemet, ha értesz hozzá, én vagyok beteg, vagy a trehességgel van baj?
Vesegondom volt, egy vesegörcs miatt üyeleten voltam,aztán elmúlt, de vesetágulatom lett.
Tünetmentes lettem,azt mondták a tágulat majd visszahúzódik, de azért biztos ami biztos csináljunk vizelet vizsgálatot.
Általános vizelet vizsg:
Nitrit -pozitív
Üledék vizsg:
Fehérvérsejt - 25 (0-4 a normális)
Laphámsejt - 10 (0-2 a normális)
Baktérium - Zsúfolva (0-500 a normális)
Tudom, orvoshoz kell menni, háziorvos szerint ez "csak" egy vesemedence gyulladás, holnap megyek a nődokihoz konzultálni.
Az érdekelne, hogy vannak bizonyos terhességi betegségek is ha jól tudom amiknek a rossz vizelet az első jele, nem lehet-e ez az?
24 hetes km
Köszönöm.
Igen azt hiszem arra gondoltam, de nincsenek ezek az egyéb tüneteim.
Köszi még egyszer.
A vesemedence gyulladással is nagyon kell vigyázni. Kerüld innentől a sós-fűszeres ételeket, és sok-sok folyadékot igyál, elsősorban babavizet (amiben nincsenek oldott ásványi anyagok) és gyenge teát (a teában van koffein, ami gyenge vízhajtó,ez segít "átmosni" a veséd, és a hólyagot) Erre azért van szükség, hogy a gyakori vizeléssel kitisztuljanak a baktériumok a veséből-hólyagból, így hamarabb gyógyulsz.
(volt már vesekövem, vesehomokom, kismedence gyulladásom, hólyaghurutom, szóval tapasztalatból írok)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!