Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 éves vagyok és félek...

21 éves vagyok és félek terhes vagyok. Folyamatos védekezés mellett mégis hogyan? Mai teszt eredménye pozitív. Én nem akartam még teherbe esni! Abortusz? Mi, hogyan? Félek! :- (

Figyelt kérdés

Most van május első harmada, április 20. körül kellett volna megjönnie... Általában késni szokott, sose pontos.. Elkezd fájni a cicim (3-5 nap), ennek elmúlása után még +2-5 nap és meg szokott jönni... Szóval átlag 7-10 napokat szokott késni... Most viszont még mindig kicsit fáj a mellem, és már baromi ideges voltam, így csináltam egy tesztet és pozitív lett!!!! Vettem egy másikat is, azt majd holnap megcsinálom újra...

Félek nagyon! Reggel már az összes könnyem szerintem kisírtam, egyedül a párom tudja....

Semmiképp nem akartam ilyen fiatalon még babát!!! Még nem fejeztem be az egyetemet, nincs meg a megfelelő anyagi hátterünk a párommal...

Óvszerrel és kenőcsökkel, kúpokkal is szoktunk védekezni, ezért nem is értem!!!

Kérlek adjatok tanácsot, mitévő legyek???

Mennyi most az abortusz?

Hol végzik Budapesten?

Nagyon fáj??

Altatásban végzik?

Nincs tabletta, ami segíti a méhfal leválását? Vagy injekció??

Párom próbál humorosan vigasztalni, de ő is nagyon ideges... :(

2011. máj. 9. 17:25
1 2 3 4 5 6
 11/51 anonim ***** válasza:
21%

Szia!

20:04-es vagyok! Elolvastam a legutóbbi hozzászólásod és még mindig azt mondom, hogy gondold át!!! Én is kb. ekkora sokkot kaptam az elején, gondold el, 19 évesen, első évfolyamosként! Én is nagyon sokat sírtam, de csak a félelmeim miatt! Amik bár megmaradtak, de igyekszem csak a babára koncentrálni! Ha bármilyen kérdésed lenne, vagy tanácsra lenne szükséged, írj nyugodtan privát üzit!!!

2011. máj. 10. 10:30
 12/51 anonim ***** válasza:
40%

Én nem tudnám elvetetni a babámat. 20 évesen fogok így szülni, 1. éves egyetemista vagyok, a párom munkát keres. Nincs még elég anyagi hátterünk, és még csak nem is élünk együtt. Nem terveztük, és nem is akartunk még babát. Anyámék a hétvégén tudták meg, eléggé kiakadtak, de miután megnyugodtak, elmondták, hogy elfogadják, akárhogy is döntök. Az is nagy segítség nekünk, hogy kicsit átalakítjuk majd a házat, és párom ideköltözhet, és a babának is lesz egy kicsi szobája. Az egyetemen halasztok egy évet, aztán megpróbálom majd levelezőn folytatni, vagy még nem tudom. Én sem így terveztem, lehet hogy sokkal könnyebb lenne az abortusz, de nem tudom megtenni.

Gondolj bele abba a sok fájdalomba (testi, lelki egyaránt), ami az abortusszal jár. Ha szeretni fogjátok a babát, akkor tartsd meg, a párod családjának is mondjátok el szerintem, hiszen írtad, hogy szeret téged. Biztosan tudnak valamiben segíteni. Gondold át még!

2011. máj. 10. 10:38
 13/51 anonim ***** válasza:
69%

Hát ez nem olyan dolog amit el lehet titkolni!!!!

Egy kicsit úgy veszem észre hogy te már döntöttél.Esetleg azt vártad az íróktól hogy támogassanak?Ez nem az az oldal.

Mond meg a másik szülőnek is és ha tudnak segíteni, akkor már könnyebb jobb döntést hozni.

Egy abortusz nem olyan hogy bemész a kórházba megcsinálják, holnap kijössz és minden happy.Ez egy megmásíthatatlan, vissza nem vonható döntés.

De az iskola mindig ott lesz, bármikor visszamehetsz.

Remélem úgy döntesz, hogy sosem bánod meg, bár mi lesz a vége.

És ne bőgj!!Állj a sarkadra!

2011. máj. 10. 11:25
 14/51 Andrea1987 ***** válasza:
40%
Szerintem is mondjátok el a pároddal együtt a szüleiknek,és gondold meg hogy mit teszel,mert lehet késöbb megbánod ha az abortuszt választod.Ahogy az eggyik válaszoló irta a suli még ott lesz,de ha másként döntessz a gyerek nem.
2011. máj. 10. 13:13
 15/51 anonim ***** válasza:
21%

Sajnos én úgy veszem ki a szavaidból,hogy te az abortusz fele hajlasz.

Gondold át jól,mert lehet egy életre bánni fogod.

2011. máj. 10. 13:42
 16/51 anonim ***** válasza:
21%
Tedd azt amit a szíved diktál. Nyugodj meg és gondolkozz tisztán. Ez egy nagyon nehéz döntés és én nem akarlak befolyásolni. De akárhogy is döntesz azt tudnod kell hogy az életed már soha nem lesz a régi. Most még eldöntheted melyik úton indulsz el. De ha döntöttél már nem lesz vissza út és talán örökre bánni fogod. Én 20 éves vagyok és 28 hetes terhes. Nekem nincs semmim a férjem fizetéséből élünk anyámék házában mert még nem tudtunk elköltözni. Mégis nagy szeretettel és össze tartásban várjuk a picit. Minden okkal történik ahogy az is hogy éppen most lettél állapotos védekezés mellett, lehet hogy ez a sorsod. De mint írtam a döntés a tiéd.
2011. máj. 10. 14:14
 17/51 A kérdező kommentje:

Igen, az elvetetés mellett vagyok inkább, mert tudom milyen kilátásaim/nk vannak jelenleg, és egyszerűen még sem lelkileg, sem "környezetileg", sem anyagiakban nem vagyok kész erre. Én legalább 26-27 éves koromig nem is szerettem volna gyereket, úgy gondoltam, addigra megteremtem az ideális körülményeket neki.

De itt tényleg arról van szó, hogy egyszerűen nem vagyok még kész erre agyilag, lelkileg..... Én még szeretnék tanulni, karriert építeni, otthoniakat támogatni, hisz előzőekben leírtam, hogy nem várhatok segítséget szinte senkitől sem... megfelelő anyagi biztonságot megteremteni... ez még nincs meg... :((

Félek...

2011. máj. 11. 11:02
 18/51 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy a 14.14-es is írta,minden okkal történik. Azt kérdezed,hogy lehetséges hogy védekezés mellett teherbe estél? Hát én is azt mondom,minden van valamiért. És tudod a legnagyobb igazság az,hogy ha egy baba jönni akar,akkor az jön. Ha meg nem,akkor sehogy nem jön össze.

Ugyanakkor hidd el én megértem az aggodalmaidat is. Ha már titkon döntöttél az abortusz mellett,menj és csináld minél elöbb,ne szenvedjETEK tovább,ha meg rágódsz,akkor gondolkozz el ezen amin írtam-írtunk. Mindenesetre szorítok,bármi is lesz!

2011. máj. 11. 12:03
 19/51 anonim ***** válasza:
54%

Kedves Kérdező.

Nem akarok önzőnek tűnni, csak szeretném kérni, hogy gondolkodj el a dolgon.

Férjemmel mi nagyon szeretnénk örökbe fogadni egy kicsi babót, tíz év házasság van mögöttünk már, sikertelen próbálkozásokkal. Kérlek gondold meg, hogy elveteted-e. Tudom, hogy nem egyszerű..de legalább tudnád, hogy nagyon jó helyre került a pici és nem mentél abortuszra..

Felvállalom, hogy nagyon szeretnénk örökbefogadni, de természetesen tiszteletben tartom a döntésedet.

Remélem egyenesbe jön az életed és minden úgy alakul, ahogy Te szeretnéd! Bárhogy is döntesz, nem lesz könnyű.

Minden jót kívánok és kitartást.

Köszönöm, ha elolvastál és ne keseredj el, minden jóra fordul! Tudod, nekem is mindig ezt mondták a tíz év alatt..biztos van benne valami! :) Fel a fejjel!

2011. máj. 11. 18:12
 20/51 anonim ***** válasza:
37%

Én nem ismerem az előző válaszolót, de!

Ha már megfogant az a pici inkább add örökbe, mint elvetesd!

A te lelked is nyugodtabb lesz.

2011. máj. 11. 19:32
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!