Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Hasonló szituációban ki volt?...

Hasonló szituációban ki volt? Kicsit kétségbe vagyok esve. Méhlepény öregedése kinek volt idő előtt?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam az orvosomnál 33+3 hetes vagyok. Felhívta a figyelmemet,hogy a lepény egy része elöregedett, és a babám súlya is csak 1700g. Ami szerintem nagyon kevés. Most elküld vérvételre, valamint előrehozza az első Ctg, valamint a 36 hetes UH-t. Azt mondta,ha bebizonyosodik,hogy nem látja el megfelelően a lepény a babát, akkor beindítjuk a szülést! Aggódom, első babás vagyok, nem szeretném,ha koraszülött lenne a babám. Persze tudom,h kinnt jobban fejlődne! Ti mit mondotok? Elsősorban jól esne egy kis biztatás!:)

Köszönöm!

2011. máj. 7. 15:46
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
Ja, első voltam.
2011. máj. 7. 21:33
 12/37 A kérdező kommentje:
Jövőhéten vérvétel, következő héten Uh és Ctg, tehát 35 hetesen. Elvileg 17.-re lesz időpont. Ha akkor a doki úgy látja,h nem kap elég tápanyagot a baba,akkor megindítja a szülést. De remélem változnak a dolgok, remélem legalább fél kb-ot hízik addig a picim!:) Köszönöm a válaszodat!
2011. máj. 7. 22:04
 13/37 anonim ***** válasza:
21:14-es vagyok. Ne aggódj, nem éhezik a babád. :) Minden nap figyelem, hogy mennyit mozog, és hogy változik-e a mozgása (mert ugye az arra utal, hogy fejlődik) épp tegnap fedeztem fel, (meg szerintem ő is), hogy megint tud valamit, amivel kínozhat. :) Ne aggódj, tényleg nem lesz semmi baj. Nekem ha pl 3 órát nem érzem mozogni, akkor már felpiszkálom, hogy megnyugodjak. A méreteken se aggódj, mert nem minden kisbaba egyforma, majd kint meghízik, behozza, meg ezek a mérések tényleg nem pontosak. Sok sikert, és ne aggódj, nem lesz semmi baj.
2011. máj. 8. 10:18
 14/37 A kérdező kommentje:

21:14! Köszönöm szépen a kedves, biztató szavakat! Remélem tényleg minden rendben lesz,legalábbis ezt mondogatom magamban és a picinek is! Tegnap este is olyanokat mutatott magából, amit eddig nem, és hihetetlen erővel gyepált, már néha fájt!:) Remélem erős a kislányunk, és szépen fejlődik majd. Azért még mindig szomorú vagyok kicsit!

Minden jót, legjobbakat majd a babázáshoz és jó egészséget!

2011. máj. 8. 11:28
 15/37 anonim ***** válasza:
Remélem még olvasod a válaszokat! :) Nagyon hasonlóan zajlottak a dolgok nálam,mint nálad. Szintén 49kg-ról indultam, 64-el mentem szülni. 32.hét után kezdett öregedni a lepényem, az orvosom nyugtatott,hogy a keringése attól még lehet jó az ereknek,és addig nem indít szülést. 36.heti Uh-on már III-as lepényem volt,mondták hogy nem lesz nagy baba,de várunk,mert a pici úgy is megindul kifelé,ha már nem érzi jól magát. Igazuk lett, 38.hétig húztam,akkor elfolyt a magzatvíz,és oxitocinnal megindították a szülést,mert nem voltak fájásaim. 4 óra alatt megszületett egészségesen a babám, igaz hogy csak 2600 gr-os volt,de makkegészséges! :) Most 8 hónapos,bivalyerős, jó étvágyú, és már abszolút behozta a lemaradását súlyban. Ne aggódj, sok kismamának öregszik a lepénye idő előtt,elég gyakori dolog,de a baba attól még egészségesen születik,csak a súlyalehet kissebb, ami viszont a szülésnél nem hátrány. Egy 4 kg-os babát megszülni kegyetlen nehéz lehet,én inkább ettől féltem volna jobban. Fel a fejjel,minden rendben lesz!
2011. máj. 8. 12:22
 16/37 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Nagyon köszönöm a választ, természetesen olvasom még,és fogom is,amíg vmi biztató nem történik! Te egy pozitív példa vagy előttem, nagyon örülök,h egészséges babád született!!!:) És annak is,h könnyedén ment a szülés, remélem túl sokkal idő előtt nem fogják nálam sem beindítani! Remélem minél tovább bent marad, és azért elegendő táplálékot is kap majd. Ha kezemben a leletek,már többet tudok és nyugodtabb leszek! Majd megírom,h hogy alakult a sorsunk!

Köszönettel: Ildi

2011. máj. 8. 12:36
 17/37 anonim ***** válasza:

Engem is bestresszelt egy "kedves" UHs. Vádolt, hogy biztos dohányzom, hiába mondtam, hogy hónapok óta nem. Akkor is csak addig cigiztem, míg meg nem tudtam, hogy terhes vagyok.

Akkor biztos diétázom, mert nem hízom eléggé. Miért nem értem meg, hogy ez káros a babára. Sőt volt olyan "aranyos" hogy kijelentette, örüljek ha még két hétig húzom és meglesz a baba két kilós.

A 41.héten indítottak, négy kilós lett és végül császár...

No para!

2011. máj. 10. 15:53
 18/37 anonim ***** válasza:
Hozzátennem, azért lett császár mert olyan nagy baba volt, hogy nem fért ki!
2011. máj. 10. 15:54
 19/37 A kérdező kommentje:
Köszi a választ! Akkor jól kifogtad az UH dokit. Én sem dohányzom és semmi károsat nem teszek. Gratulálok a babádhoz, nagyon örülnék neki,ha nálam is csak téves mérésről lenne szó! Ma meglett a véreredményem,vannak benne eltérések. Hát a doki majd kielemzi. Azt mondta egy szülésznő,akivel ma beszéltem,h pihenjek, ne végezzek házimunkát stb. minden energiára szüksége van a babának! Remélem így is lesz!
2011. máj. 10. 20:53
 20/37 anonim ***** válasza:

Szia!

Hogy vagy? Írj majd, hogy mi volt a ctg-n....még én is izgulok, pedig nem is ismerlek... sajnállak, hogy csak ilyen sokára adtak időpontot, és addig görcsölhetsz, de úgy gondolom, ha nagy gáz lenne, akkor a doki kieszközölt volna egy azonnalit...

2011. máj. 14. 07:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!