Butaság lenne megszülni, ebbe a helyzetben a babánkat?
Sziasztok!
Egy hatalmas kérdésem lenne. Párom túl van két házasságon és én is voltam már férjnél egyszer.
Neki az első házasságából van egy fia. (De őt nem is igazán láthatja mert az anyjával az ország másik végébe élnek, a fiú pedig kijelentette, hogy neki nem az apja.)
A második házasságából született 3 lány.
Azután ismerkedtünk meg, hogy neki véget ért a második feleségével a kapcsolata.
Mi csak élettársak vagyunk.
Nekem is van két csodás gyermekem, akik szintén tanulnak.
Most teherbe este, és több ok miatt is félek a babát megszülni:
1.) Tudom, hogy ő már nem akar több gyereket.
2.) Azt mondtam neki, hogy szedem a gyógyszert, de valójában már 1 éve letettem, az orvos tanácsára hagytam abba, de méhen belüli eszközök nálam nem alkalmazhatóak. Nem szeretném emiatt elveszíteni, de félek ha nem mondom el, csak elegyek abortuszra és kiderül az mégnagyobb galiba lesz.
Neki ez már az 5. gyermeke lenne, és 37 éves, nekem a harmadik 34 évesen. Tanácstalan vagyok, a szülők sem biztos, hogy örülnének neki.
Mit tennétek a helyemben?
Senki sem mondta, hogy meg kell dicsérni..ilyet én sem mondtam, de Ő tanácsot és segítséget kért és nincs azzal kisegítve, hogy oltjátok. Márpedig CSAK EZT teszitek.
Felvilágosítanálak, hogy bőven van olyan hely, ahol 1000 Ft sincs pluszban a számlák kifizetése után, és a gyerekeknek is kell enni adni ugyebár..vagy lakjon jól a levegővel?
Egyébként pedig van egy másik megoldás is..ami érdekes módon nem kerül pénzébe sem..az örökbeadás. Tudvalevő, hogy az abortusz 30e Ft körül van, az sincs ingyen, szóval mint mondottam, minden pénzbe kerül. Lehet osztani az észt és bántani, vagy segíteni. Vannak azért bőven lehetőségek, csak meg kell találni őket és élni velük. Ebben kellene segíteni, mert lehet, hogy a kérdése az volt, hogy butaság lenne-e megszülni..de ha megszüli vannak lehetőségei..
Egyébiránt pedig én is arra bíztatom az embereket, hogy védekezzenek a nem várt terhesség miatt, elhiheted..azonban vannak helyzetek, amikor ez nem elég.
És akkor az, akinek nincs pénze, kockáztassa meg, hogy teherbe esik? Nem értem amit írsz!
Adja örökbe? Hát, én nem gondolom, hogy könnyebben túltenném magam egy örökbe adáson, mint egy abortuszon. 9 hónapig kihordani, hogy aztán teljesen hozzám nőljön, utána elengedni és egy életen át élni úgy, hogy tudom, hogy van még egy gyerekem, akit a felelőtlenségem miatt eldobtam magamtól. Szerencsére még egyik helyzetben sem voltam, olyan helyzetben, hogy örökbe adjam, nem is leszek. Meg azért egy gyerek kihordásához is kell pénz (arról pedig már ne is beszéljünk, hogy az apuka hogyan fogja kibírni, hogyha azt mondják az orvosok, hogy a baba érdekében nem lehet szexelni...).
Egyébként én tanácsot adtam: vetesse el és köttesse el magát (ahogyan sokan mások is ezt tanácsolták - csak éppen ez nem egyezik a te véleményeddel).
Nem mondtam, hogy kockáztassa meg, csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy pénz nélkül elég nehéz boldogulni bármilyen irányban!! Feltételezem, hogy az abortuszon kívül, amire ugye írtam mennyibe kerül, az elköttetés sem lehet gyerekjáték...
Ahogy azt Neki is javasoltam privátban, beszélje meg a párjával. Ez a lényeg.
Egyébiránt pedig szerintem az abortuszt sokkal rosszabb lehet lelkileg megélni, mint egy örökbeadást. Ott legalább tudod, hogy jó helyen van a gyereked...és NEM MEGÖLTED csak azért, mert talán így kényelmesebb.
Komolyan mondom döbbenetes, hogy mindenki az abortusszal vagdalkozik, mint valami napi gyógyszerbevétellel. Kifejezetten megvizsgálnám, hogy kinek van jogos indoka rá. Mást sem olvasok itt a fórumon, mint a 72 órás tablettát, ami olyan szinten tönkreteszi a szervezetet, hogy gyönyör nézni..és az abortuszt.
Hát mondhatom, mindkettő csodálatos megoldás.
1. A kérdező az orvos tanácsára hagyta abba a gyógyszert, nem szórakozásból és más védekezés nem maradt, kivéve a gumi. Ergo, nem felelőtlen.
2. Abban tényleg hibás, hogy nem osztotta meg ezt a tényt a ffivel, ettől függetlenül a ffi is odafigyelhetne a párjára, az egészségére
3. viszont megtörtént a baj, erre kell megoldás, tanács. Nem pedig arról kérte bárki véleményét, hogy most ki hibázott és miben. Szerintem pontosan tisztában van azzal, hogy nem jó ez így, de már nincs visszaút. A javaslatomat most is fenntartom. Beszéljen a párjával és közösen döntsenek a gyermek sorsáról tudva az anyagi helyzetüket.
Egyébiránt pedig csak annyit modnanék, hogy vannak alapítványok, akik krízisben lévő terhes nőkkel foglalkoznak..talán oda lehetne fordulni a terhességével, ha a párjával úgy döntenek, hogy megtartják a gyermeket.
Én örökbefogadásra várok, én pontosan ezért megtartanám, ha utánajárok, hogy hogyan kapok anyagi segítséget akár önkormányzattól, akár valamely alapítványtól. Sosem lehet tudni.
Sajnos a párjával való tisztázást sehogy sem kerülheti el, de ha szereti, akkor elfogadja a helyzetet és megpróbálnak ketten találni valamilyen megoldást.
Az abortusz lehet, hogy egyeseknek megoldás, de ahogy elnézem Ő nem ebbe a kategóriába tartozik valószínűleg egészségileg sem..szóval én nem kockáztatnám..a gyermekeit fel is kell nevelni valakinek. Nem véletlenül hagyta abba a gyógyszert és nem véletlenül nem alkalmazhatók más eszközök sem a védekezésre.
Ha pedig tisztázták a gyermek témát a későbbiekre vonatkozóan, akkor már a párja tudni fogja, hogy használjon gumit, vagy be tudják-e iktatni a "terveik közé" későbbiekben az elköttetést, amit javasoltál.
Nem fogok leállni erről vitatkozni, főleg azért sem, mert babára váró vagy. Én évekig szenvedtem érte, mire végre összejött, bár én nem tartottam ott, hogy szeretnék örökbe fogadni.
Még ezekre válaszolnék:
"1. A kérdező az orvos tanácsára hagyta abba a gyógyszert, nem szórakozásból és más védekezés nem maradt, kivéve a gumi. Ergo, nem felelőtlen.
2. Abban tényleg hibás, hogy nem osztotta meg ezt a tényt a ffivel, ettől függetlenül a ffi is odafigyelhetne a párjára, az egészségére
3. viszont megtörtént a baj, erre kell megoldás, tanács. Nem pedig arról kérte bárki véleményét, hogy most ki hibázott és miben. Szerintem pontosan tisztában van azzal, hogy nem jó ez így, de már nincs visszaút. A javaslatomat most is fenntartom. Beszéljen a párjával és közösen döntsenek a gyermek sorsáról tudva az anyagi helyzetüket."
1. az, hogy orvos tanácsára hagyta abba a gyógyszert, az egy dolog. Védekezni kell!! Ha a pasim nem akarja gumival, akkor nem szexelünk, mert az én testemben foganhat meg a baba, én kényszerülök rá, hogy kihordjam (még ha a további terhes közösek is). Ergo, felelőtlen volt!
2. hát, nálam pont ez a dolog nem jelentős, merthogy ha megosztja a pasival, ha nem, úgysem védekezett volna gumival (a leírásai alapján)
3. ez az amiről nem vitáznék tovább, azért, mert tiszteletben tartom, hogy mennyire vágysz egy gyerekre és megértem, hogy mindenbe próbálsz belekapaszkodni!
Amit remélek, az az, hogy te minél előbb kapsz egy babát, azok pedig, akik úgy gondolkodnak a védekezésről és a szexről, mint a kérdező, döbbenjenek rá minél előbb, hogy emberéletekkel játszanak a saját kielégülésük érdekében.
Én nem veszekszem :) és nem próbálok belekapaszkodni semmibe..várom a soromat az örökbefogadásra, ahogy mindenki más.
Akár lenne saját, akár nem, akkor sem értek egyet az abortusszal és a 72 órással sem. Manapság úgy csinálnak vele, mintha valami vitamin lenne.
Szinte már sportot űznek ebből. Lassan az lesz az érzésem, hogy ilyenekre megy el az összes általam befizetett járulék.
Mindezekért főleg a szülők hibásak, akik nem oktatják ki a gyerekeiket arról, hogy mit hogy kell csinálni, minek mi a következménye.
Egyetlen dolog szomorít el, mégpedig az, hogy egy életről dönteni kell. Lehet most azt mondani, hogy én részrehajló vagyok az örökbefogadás miatt, azonban azt is kell látni, hogy rengetegen vannak azok, akik odaadnák mindenüket azért, hogy gyerekük lehessen. Mások pedig besétálnak és elvetetik, mintha valami kiruccanáson lennének.
TIsztában vagyok vele, hogy vannak olyanok is, akik kifejezetten nem látnak megoldást, csak ezt, de ez a kevesebb.
Ettől vagyok nagyon mérges, amikor ilyeneket olvasok, hogy vagdalják a 72 órásat meg az abortuszt.
Nincs annál nagyobb ajándék, mint egy gyerek.. az értékeli igazán, akinek nem lehet. Kénytelen vagyok belevonni a saját életemet ebbe, éppen azért, hogy az, aki abortuszon gondolkozik gondoljon bele abba is, hogy ennél lehet MÉG rosszabb is.
Nekik már több gyerekük van, és rengetegnek, több száz családnak nincs, pedig akarnak.
Ettől függetlenül még mindig kell legyen megoldás a problémájukra, ha meg akarják közösen oldani. (tudom, hogy ez a férfin múlik, láttam a hozzászólásokat)
Egyébként pedig részben egyetértek Veled, inkább az elköttetést választanám ilyen helyzetben, mint az abortuszt.
Én értem, hogy rá akarod döbbenteni arra, hogy mit tett, de szerintem már rádöbbent a pozitív teszt után.. Attól nem lesz jobb neki, hogy oltjuk. Érted mit akarok mondani?
Mindenesetre nem irigylem..annyit még hozzátennék, hogy leülnék beszélni a párjával (nem csak a gyerek téma miatt), hanem a gumihoz való hozzáállása miatt is.
Köszönöm a jókívánságot, már nagyon várjuk a csodát! :) Remélem mihamarabb eljön majd!
Én nem oltom, az én véleményem az, hogy vetesse el, mert ha megszüli és megtartja, akkor mind a születendő gyerek és mind az összes már meglévő gyerek életét fogja tovább nehezíteni (a szülőkéről pedig már ne is beszéljünk).
Ha pedig képes arra, hogy örökbe adja, tegye azt.
(és köttesse el magát, bár a férjének sem ártana, ki tudja, hogy hány nővel játszaná el még ugyanezt :( )
Ha semmi mást nem olvastatok el, csak az alábbiakat:
"Azt mondtam neki, hogy szedem a gyógyszert, de valójában már 1 éve letettem, az orvos tanácsára hagytam abba, de méhen belüli eszközök nálam nem alkalmazhatóak. Nem szeretném emiatt elveszíteni, de félek ha nem mondom el, csak elegyek abortuszra és kiderül az mégnagyobb galiba lesz."
EZ MI A FRANC?
Ki az a normális nő, aki úgy hagyja abba gyógyszert, hogy nem szól a faszinak, aki mindannyiszor telibe durrantja??????????
Elnézést kérek a durva kifejezésért, de hát mégis, mit várt?
1. Mi az, hogy nem szólt?
2. Ha tudta, hogy a pasi nem akar gyereket, miért nem kérte meg ŐT, hogy védekezzen, vagy köttesse el magát?!
3. Ha a pasi nem akart gyereket, miért nem védekezett? NORMÁLIS??? Még hogy nem húz gumit?! Húznék én a fejébe valamit...!
3. Ha a csaj sem akart gyereket miért nem oldatta meg Ő a dokival, hogy ne lehessen többet?
Ezek a megoldások pl. ingyen vannak, és utána annyit szexelhetnek büntetlenül, amennyit csak akarnak.
3. Most meg titokban el akar sunnyogni abortuszra? Miféle kapcsolat ez? Miféle emberek az ilyenek? Hol nőttek fel?!
Szóval lehet itt jönni az értsük meg őt/őket ócska dumával, de tudjátok mit? Értse meg őt a hasonszőrű... Úgy látom rátalált pár ilyen emberre itt is!
Olyan könnyű az anyagi helyzetre fogni a totális hülyeséget!
Kedves utolsó.
1. a hozzászólásodat nem minősíteném..és főleg nem nyomtatnám
2. nem kötelező válaszolni a kérdezőnek, és az sme kötelező, hogy itt legyél és olyat olvass, amihez nincs kedved
3. az előttem velem "vitázó" legalább segíteni próbált, normális hangnemben...
Ergo ha nem tetszik, akkor lehet máshová menni az iszonyat bunkó stílusoddal. Eddig mi kulturáltan vitattuk a témát. Ez nem minket vagy a kérdezőt, hanem Téged minősít...... no comment
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!