Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Butaság lenne megszülni, ebbe...

Butaság lenne megszülni, ebbe a helyzetben a babánkat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hatalmas kérdésem lenne. Párom túl van két házasságon és én is voltam már férjnél egyszer.

Neki az első házasságából van egy fia. (De őt nem is igazán láthatja mert az anyjával az ország másik végébe élnek, a fiú pedig kijelentette, hogy neki nem az apja.)

A második házasságából született 3 lány.

Azután ismerkedtünk meg, hogy neki véget ért a második feleségével a kapcsolata.

Mi csak élettársak vagyunk.

Nekem is van két csodás gyermekem, akik szintén tanulnak.

Most teherbe este, és több ok miatt is félek a babát megszülni:

1.) Tudom, hogy ő már nem akar több gyereket.

2.) Azt mondtam neki, hogy szedem a gyógyszert, de valójában már 1 éve letettem, az orvos tanácsára hagytam abba, de méhen belüli eszközök nálam nem alkalmazhatóak. Nem szeretném emiatt elveszíteni, de félek ha nem mondom el, csak elegyek abortuszra és kiderül az mégnagyobb galiba lesz.

Neki ez már az 5. gyermeke lenne, és 37 éves, nekem a harmadik 34 évesen. Tanácstalan vagyok, a szülők sem biztos, hogy örülnének neki.

Mit tennétek a helyemben?

2011. máj. 1. 00:02
1 2 3 4 5 6 7
 31/66 anonim ***** válasza:
100%

egy olyan férfival vagy együtt,aki lusta gumit húzni- felelőtlenség.

nem mondtad el neki,hogy nem szeded a gyógyszert,és ennek ellenére,hogy tudtad,úgysem védekeztek,lefeküdtél vele - ez felelőtlenség és OSTOBASÁG egyben.

és igen,ítélkezem,mert dühít az emberek butasága.

egyetlen emberkét sajnálok,és az a kicsi baba,ami a pocakodban van,két buta és felelőtlen ember hülyesége miatt. nem értelek téged,de komolyan. mit vártál? hogy majd "megúszod" a terhességet? biológia,hatodik osztály - szex - nem védekezés - terhesség, ennyi! Hogy lehettek ennyire felelőtlenek? és ha már nem szedted a nyavalyás gyógyszert,lehetett volna annyi sütnivalód,hogy elmondod a párodnak,hogy héh ember,húzz gumit,mert nem kell több gyerek. Buták,felelőtlenek és ostobák vagytok mind a ketten... mit mondjak,dühítő ilyet olvasni,amellett,hogy sajnállak is valahol,mert nyilván szereted a családod és nem akarsz senkinek sem ártani. de nem hiszem el,hogy nem tudtatok volna védekezni,pláne ha tisztában vagy azzal,hogy anyagilag nem vagytok jó helyzetben.

a kisbabára gondolj,és arra,hogy neki mi a legjobb. teljes mértékig abortuszellenes vagyok, de vannak helyzetek,amikor az ember nem tud mit tenni. remélem azért valahogy megoldod ezt a dolgot,és megpróbálod megbeszélni a pároddal,aki igazán lehúzhatja a férfiasságát a vécén,meg az emberségét is,hogy ennyi idősen itt tart agyilag,hogy képtelen egy krva gumit felhúzni,hát gratulálok neki,szép ember mondhatom.

2011. máj. 1. 16:33
 32/66 anonim ***** válasza:

Mindenképp mondd el a párodnak, hogy terhes vagy, és nem tőle van.

Nagyon felelőtlenek és buták vagytok, és ezt nem sértésből írom, hanem ez az igazság. Rengeteg pár próbálkozik gyerekkel, és gyakran nem is jön össze nekik. Te pedig simán megölnéd a Tiédet. Ha annyira nem bírnátok, inkább adjátok örökbe, legalább valakik örülni fognak a Ti felelőtlenségeteknek...

2011. máj. 1. 17:37
 33/66 anonim ***** válasza:

Megteheti, hogy "nem veszi figyelembe", amit írunk neki... meg az is igaz, hogy "ilyen szociális helyzetben nem az igaz még egy babát vállalni...", de Te meg azt értsd meg, Kedves "Üllj le" a pároddal Hozzászóló..., hogy ez nem szociális, hanem mentális kérdés... nem a szociális helyzetük miatt van úton ez a baba, hanem a hülyeségük miatt!!!

Elvetetni én sem tudnám, de igazából ez az egész helyzet annyira távol áll tőlem, hogy még most sem bírom felfogni... hihetetlen...

2011. máj. 1. 17:56
 34/66 anonim ***** válasza:

Azért van olyan védekezési mód is, ami gyakorlatilag ingyen van. Megszakítás+kritikus napok kerülése+önmegfigyelés, hőmérőzés. Nem túl macerás, mi védekeztünk így évekig.Együtt alkalmazva elég biztonságos. Gondolom, ha nem dolgozol, van reggel fél perced megmérni a hődet. De pontos ciklus esetén ez el is hagyható.

Nem mondom, hogy 100%, de semmi nem az. A ti módszereteknél és a hazudozásnál ez is jobb. Legalább mepróbálhattátok volna....

De ha még el sem mondtad neki mégis mit vártál?

Amúgy én örökbeadnám, de tőlem is hihetetlenül távol áll a helyzeted, nem az anyagiak miatt.

2011. máj. 1. 19:42
 35/66 anonim ***** válasza:

A megszakításos módszernek nagyjából annyi eredménye van,mint nem felhúzni azt a nyavalyás gumióvszert.

Csak onnan tudom,mert a hónapokig így "védekező" barátnőm az első babájával várandós, mert az ő idióta pasija is lusta volt gumit húzni,a lány meg lusta volt tablettát szedni.Ennyi.

2011. máj. 1. 19:44
 36/66 anonim ***** válasza:
26%

Kedves Kérdező!

Néhány sort írtam Neked privát e-mailben.

A rosszindulatú megjegyzéseseknek üzenem: ne éljétek át azt a helyzetet, amit Ő átél..kívánom. Utána ítélkezzetek ilyen könnyen, ha átéltétek.

A kérdező segítséget kért, tanácsot..és nem lehurrogást. Bajban van..nem oltásra van szüksége. Ennyi érzéketlen embert...

Minden jót kívánok a kérdezőnek és kitartást, bátorság!

2011. máj. 1. 22:20
 37/66 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó! Én ezt írtam válaszként:

"Hát durva lesz amit írok, de két ilyen felelőtlen és buta felfogású embernek tényleg ne legyen gyereke. És az abortusznál tényleg köttesd el magad."

Azt hiszem, hogy ez nem rosszindalatú megjegyzés volt, a kérdésre válaszoltam. Ami nagyon fontos: a szerinted rosszindulatú válaszadók nem fognak ilyen helyzetbe kerülni. Nem fogják ezt soha átélni. Előfordulhat nyilván, hogy becsúszik, akár gyógyszer, akár óvszer, akár más védekezési módszer mellett is, de így, felelőtlenül, ahogyan a kérdező él, senki nem fog élni közülünk.

Egyébként csak úgy mellékesen: évekig vártunk babára, minden vágyam az volt, most szerencsére összejött, tehát hidd el, nem volt könnyű azt javasolnom, hogy vetesse el! Nem szórakozásból írtam. De most komolyan, ha te is belegondolsz, ennyi gyerek után, ilyen nehéz anyagi helyzetben, tényleg be kell vállalni még egy gyereket???

Ja, és aki itt kérdez, annak vállalnia kell azt, hogy megjegyzéseket is kap. Menjen el egy tanácsadóban, ott biztos kedvesek lesznek és ápolgatják a lelkét!

2011. máj. 2. 08:24
 38/66 anonim ***** válasza:

Teljesen más lett volna a kérdés és a válaszok, ha úgy szólt volna, hogy gyógyszer mellett estem teherbe, vagy elszakadt a gumi, vagy ilyesmi. De ők maximálisan felelőtlenek voltak. Főleg a hölgy, aki elképzelte, hogy nem szed gyógyszert és nem esik teherbe. Hisz most pont magát sodorta szörnyű helyzetbe. Az egy dolog, hogy a pasi mit gondol a védekezésről. Az enyém ha nem akarna gumit húzni, nem lenne sex, ennyi. Akárhogyis is van, a nő dönt, és neki is kell döntenie, mivel a nő testéről van szó. Sajnálom, nem mondom hogy nem, de magának csinálta. Nem várhat sajnálkozó válaszokat.

Mi tíz éve gumival védekezünk, nem szedhetek gyógyszert én sem. 2szer estem teherbe,tervezetten.

Ha véletlenül becsúszna egy harmadik, az úgy történne, hogy teljesen véletlenül, hisz védekezünk. Az más helyzet lenne. Ők nem védekeztek. Szóval szembe kell nézni magával és az urával, ezt elszúrta. Biztos az ember nem számít ilyesmire és ilyenkor nagyon nehéz, de egy nőnek nem szabadna ennyire felelőtlennek lennie, még ha a pasi az is. Mondjuk van 4 gyereke érdekes a gondolkodása.

Nagyon kevés pénzből élnek, tény mindenki lecsúszhat , nem kell hozzá sok, bármelyikünkkel megtörténhet. De olyankor esélyt sem adunk a terhességre.

Esetleg ha megakarja tartani és azt tudom javasolni, hogy a férfi menjen el vidékre dolgozni. Szoktak lenni ilyen osszeszerelős munkák gyárakban ahol a szállást is fizetik. Átmeneti megoldásnak jó lenne szerintem.

Sokunk egyedül van a hétköznapokban a munka jellege miatt.

2011. máj. 2. 09:34
 39/66 anonim ***** válasza:
46%

Az a helyzet, hogy azt is figyelembe kéne venni, hogy oltárira nincs pénzük. Te miből vennél óvszert, ha nem lenne pénzed rá???? Az miből megy el abortuszra, akinek nincsen rá? Azt azért mégsem lehet elvárni tőle, hogy aszkéta életet éljen..csak azért, mert nincs rá pénze. (mutassatok nekem akár egy férfit is, aki kibírja szex nélkül csak azért, mert nincs pénze..én nem tudok ilyet) A többi módszer pedig mind hordoz magában veszélyeket, ahogy a gumi csodálatos módon szintén elszakadhat..

Könnyű mindig a nőt hibáztatni, a férfinek is észnél kell lenni egy baba "összehozásnál..", de ez szemlátomást csak akkor rémiszti el őket, amikor már megvan a baj. Akkor bezzeg nyüszítve kapálóznak. Egyébként pedig ugyanebbe a helyzetbe került volna, ha elszakad a gumi. Akkor mit tehetne ilyen anyagi körülmények között? Erre gondol valaki?

Minden pénzbe kerül. Könnyű úgy osztani az észt, hogy Neked van. Ha valakinek nincs annak sem gyógyszerre, sem gumira nem lesz. Régen volt gumi? Volt erre gyógyszer? Nem! Volt abortusz? Nem. Megpróbálták felnevelni annyiból, amennyijük volt. Sajnos ez ma már nem működik ilyen egyszerűen.

Lehet Őt felelőtlennek titulálni, de egy kicsit jobban el kéne olvasni, amiket leírt. Mindennek megvan az oka.

Ismét hangsúlyozom. Tanácsot kért, nem oltást. Ha pedig Ti vettétek a fáradságot inkább segítenétek, mintsem oltjátok. Ez mekkora segítség? O, mert ettől még a problémája nem oldódik meg, a gyereket már nem tudja meg nem történné tenni..és ami még jobb, amúgy is megviselt Ti még belerúgtok párat..hát gratulálok. A magyar mentalitás.

Inkább azt írnátok hova forduljon, ha már így alakult. Mit tehet, milyen segítséget kaphat. Tovább kéne nézni, mint az orrotok..ennyi a véleményem.

2011. máj. 2. 11:13
 40/66 anonim ***** válasza:

Ez most komoly??? Azért kockáztasson egy terhességet, mert nincs pénze gumira???? Ugye csak viccelsz? Ezzel megvan értve a helyzet?? Ezzel el van fogadva??

Egyébként pedig ha te elolvastad volna rendesen a kérdést, akkor abból pont nem az jön le, hogy mit csináljon, hová menjen, hanem, hogy "Butaság lenne megszülni, ebbe a helyzetben a babánkat?"

És ha még észre se vette volna időben, hogy terhes, kicsúszott volna az időből, elvetetni se tudná, akkor pedig a gyerek fogadja el (és nem csak a most születendő, hanem a meglévők is), hogy nélkülözni kell? Hogy még kevesebb jut kajára stb.? Csak azért, mert anyuci vakon szerette apucit és még azt is elnézte neki, hogy nem képes védekezni (ha már arra hivatkoztál, hogy nem mindig a nőt kell hibáztatni). Nemrég 1000 Ft-ért vettem 10 db óvszert. Ez egy hónapra elég, ha heti 2X-3X szexelnek. Hagyjuk már... Azért ne dicsérjük már meg és biztassuk, hogy csak így tovább!!

2011. máj. 2. 13:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!