Butaság lenne megszülni, ebbe a helyzetben a babánkat?
Sziasztok!
Egy hatalmas kérdésem lenne. Párom túl van két házasságon és én is voltam már férjnél egyszer.
Neki az első házasságából van egy fia. (De őt nem is igazán láthatja mert az anyjával az ország másik végébe élnek, a fiú pedig kijelentette, hogy neki nem az apja.)
A második házasságából született 3 lány.
Azután ismerkedtünk meg, hogy neki véget ért a második feleségével a kapcsolata.
Mi csak élettársak vagyunk.
Nekem is van két csodás gyermekem, akik szintén tanulnak.
Most teherbe este, és több ok miatt is félek a babát megszülni:
1.) Tudom, hogy ő már nem akar több gyereket.
2.) Azt mondtam neki, hogy szedem a gyógyszert, de valójában már 1 éve letettem, az orvos tanácsára hagytam abba, de méhen belüli eszközök nálam nem alkalmazhatóak. Nem szeretném emiatt elveszíteni, de félek ha nem mondom el, csak elegyek abortuszra és kiderül az mégnagyobb galiba lesz.
Neki ez már az 5. gyermeke lenne, és 37 éves, nekem a harmadik 34 évesen. Tanácstalan vagyok, a szülők sem biztos, hogy örülnének neki.
Mit tennétek a helyemben?
Nos ,bár nem vagyok abortusz párti de nem is vagyok olyan "őrülten" megrögzött,hogy ne fogadjam el,hogy vannak helyzetek amikor igenis szükség van az abortuszra.
Hibáztál abban,hogy nem mondtad el neki,hogy leálltál a gyógyszerrel.Nekem is le kellett állni,mert az orvosom szerint 30 év felett,már veszélyes a gyógyszer szedése..De én el is mondtam a páromnak..
Én végig olvastam amit írtál(nekem is van nagy fiam) és őszinte leszek.Én nem szülnék egy olyan embernek akinek már két sikertelen házasságból vannak gyermekei..Nem szülnék ilyen rossz anyagi körülmények között sem..Inkább az X.forint abortusz,mint hogy utána éveken át idegeskedjek,hogy mit adjak enni a gyerekeimnek.Vagy sajnáljam a nagyobbat,mert nem tud elmenni kirándulni..Inkább arra mennék rá,hogy a nagy gyerekeimet méltóképpen felneveljem...
nem csak a fogamzásgátló tabletta véd a terhességtôl, tudtad?
a kérdésedre válaszolva, iszonyatosan felelôtlen dolog lenne, ha megszülnéd, nemcsak azért, mert szociális segélyekbôl tengôdtök, hanem mert elôre láthatóan késôbb sem fog a helyzetetek változni.
ma 01:22
Nekem az orvosom azt mondta hogy a linkelt képen látható PHARMATEX HÜVELYTABLETTA nem biztosít jó védelmet...Én nem bízom benne..
Nem húzott volna gumit. Anno pont az ő felelőtlensége miatt nyúltam a gyógyszerhez, a tudta nélkül, csak később jött rá, mert ő nem fogad el semmilyen védekezést. Úgy gondolja, hogy nem eshetek teherbe, ha nem akarjuk a picit. Kedves linkelő, mikor hó végén kenyérre is kölcsön kérünk, nem engedhetek meg magamnak ilyen luxust.
Ítélkezni könnyű, és elfogadom mindenki álláspontját, de az elmúlt 2 évben csúsztunk egyre jobban le anyagilag.
Ezért félek bejelenteni, és felvállalni ezt a terhességet.
Nem húzott volna gumit? Nem leszel terhes,ha nem akarod? Biológiát nem tanult 8. osztályban?
Csoda,hogy csak 5 gyereke van.
Néha a gyerekszülést és csinálást azért valami minimáls IQ-hoz kötném. Azzal a pénzkeresés is könnyebb
"Nem húzott volna gumit." "Úgy gondolja, hogy nem eshetek teherbe, ha nem akarjuk a picit." Ilyen nincs, ez borzasztó :(( Nem tudom, milyen ember lehet, de ebbôl, és hogy nem mertél szólni a gyógyszerrôl, igen agresszívnak gondolnám, aki mellett nincs sok szavad...?
Nehéz a helyzeted. Mindenképp a te döntésed és felelôsséged lesz végül, hiszen nálad a baba. És mert nem szóltál neki, így az, hogy "elkészült" is a te felelôsséged lett. Az egyetlen helyes út mégis szerintem, ha most végre nem titokban szervezkedsz.
Én nem bírnám megölni a gyermekem. Ha úgy látod, hogy tönkretenne titeket, szerintem adjátok örökbe inkább. Ha szeret téged, az elsô felindulás után támogatni fog és tudtok közös nevezôt találni - de ne hagyd magad "megerôszakolni" érzelmileg se. Légy végre ôszinte.
Ui: Ha trombózishajlam (vagy visszér, érszûkület) miatt nem szedhetted a fogamzásgátlót, a terhességrôl mihamarabb tájékoztatsd az orvosod (abortusznál is)!
Azt nem tudom neked megmondani, hogy a babaval mi legyen, megtartsd-e, vagy sem. Azt tudom, hogy en megtartanam, de nyilvan nem tudok a te fejeddel gondolkodni, mert nem a te helyzetedben vagyok.
Viszont azt mindenkeppen javasolnam, hogy akar szules utan, vayg ha nem tartod meg, akkor az abortusszal egy idoben csinaltasd meg a petevezetek elkotest. Ennek igy semmi ertelme, kiderult, hogy biztosan nem akartok tobb gyermeket, de a kulonbozo vedekezesi modok ki vannak zarva, nem marad mas, mint a sterilizacio. Szerintem.
Vagy ha te nem vagy biztos abban, hogy tobb gyermeket nem szeretnel, de a parod biztos ebben, akkor csinaltassatok meg neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!