Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Butaság lenne megszülni, ebbe...

Butaság lenne megszülni, ebbe a helyzetben a babánkat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Egy hatalmas kérdésem lenne. Párom túl van két házasságon és én is voltam már férjnél egyszer.

Neki az első házasságából van egy fia. (De őt nem is igazán láthatja mert az anyjával az ország másik végébe élnek, a fiú pedig kijelentette, hogy neki nem az apja.)

A második házasságából született 3 lány.

Azután ismerkedtünk meg, hogy neki véget ért a második feleségével a kapcsolata.

Mi csak élettársak vagyunk.

Nekem is van két csodás gyermekem, akik szintén tanulnak.

Most teherbe este, és több ok miatt is félek a babát megszülni:

1.) Tudom, hogy ő már nem akar több gyereket.

2.) Azt mondtam neki, hogy szedem a gyógyszert, de valójában már 1 éve letettem, az orvos tanácsára hagytam abba, de méhen belüli eszközök nálam nem alkalmazhatóak. Nem szeretném emiatt elveszíteni, de félek ha nem mondom el, csak elegyek abortuszra és kiderül az mégnagyobb galiba lesz.

Neki ez már az 5. gyermeke lenne, és 37 éves, nekem a harmadik 34 évesen. Tanácstalan vagyok, a szülők sem biztos, hogy örülnének neki.

Mit tennétek a helyemben?

2011. máj. 1. 00:02
1 2 3 4 5 6 7
 21/66 anonim ***** válasza:
77%
Hát az utolsónak igaza van. Két ilyen hihetetlenül buta, nemtörődöm és felelőtlen embert! El se hiszem, hogy van ilyen. Nem leszek terhes ha nem akarom... meg nem mondom el, hogy nem is védekezük... és most ilyen véglények miatt hal meg egy ember. Iszonytató.
2011. máj. 1. 08:38
 22/66 anonim ***** válasza:
Van aki gyógyszer mellett is teherbe esik ha pl hasmenés miatt nem maradt elég ideig a szervezetében a gyógyszer. Így megúszhatod a kínos beszélgetést de a többit közösen döntsétek el!
2011. máj. 1. 09:22
 23/66 anonim ***** válasza:
100%

Kérdésedre válaszolva , igen butaság lenne megszülni azt a gyereket. Istenem, pedig annyira abortuszellenes vagyok...Felnőtt létetekre borzasztó buták vagytok. Hihetetlen. Még azt sem mondom, hogy megkéne tartani és örökbe adni, hisz a terhesgondozásra el kéne járni, vitaminokat szedni, egészségesen élni...ilyen jövedelemből nem lehet.

Mi is szegények vagyunk, de legalább védekezünk...Én azt mondom abortusz és nagyon gyorsan köttesd el magad. Szomorú ilyen tanácsot mondani, csodálkozom is , hogy ilyet írok, hisz imádom a gyerekeket. Nekem is van kettő. De ti borzasztó felelőtlenek és buták vagytok. Keressetek munkát, menjetek el kapálni nem szégyen. Én is voltam munkanélküli, 2 nap múlva elvállaltam a legalja munkát, fűkaszával elmentem füvet nyírni, de a gyerekeimnek megvan mindene. Ja hozzáteszem diplomás vagyok, és mégis...És ilyenkor csodálkozom az ilyen embereken, sorra szülitek a gyerekeket, nincs munkátok, nem tudtok védekezni. Nagyon szomorú ez.

2011. máj. 1. 09:23
 24/66 anonim ***** válasza:
100%

Én sem szedhetek gyógyszert, és óvszerrel védekeztünk 4 éven keresztül. Kipróbáltuk a pharmatex hüvelykúpot. Minden betűt betartottunk a használati utasításról...

Az 5,5 hetes pharmatexes kislányom itt szuszog a kiságyban. :D

Azt hiszem, nekünk marad az óvszer.

Tudod kedves kérdező, egyet kell értsek az előttem szólókkal.

Nagyon buta és felelőtlen emberek lehettek, ha csak ennyi tudásotok van a gyerek gyártásáról. Azt hittem, hogy ez csak lüke 16 évesekkel esik meg, na de felnőtt, tapasztalt emberekkel?!

Tudom, kegyetlen dolog, de én nem biztos, hogy ebben a helyzetben megtartanám azt a gyereket. Ha tönkre megy a kapcsolatotok, párodnak már volt két házassága, ami tönkre ment, ott maradsz 3 gyerekkel egyedül. A nagyokkal sem szúrhatsz ki.

2011. máj. 1. 09:31
 25/66 anonim ***** válasza:
100%

Istenem...

Ilyenkor olyan mérges tudok lenni...

Vannak párok, akik évtizedekig járkálnak orvostól-orvosig, hogy babájuk legyen. Eladják a házukat is, csak hogy babájuk legyen, minden pénzük rámegy, az idegrendszerük, a munkájuk, a kapcsolataik, de nem adják fel...

Erre itt egy pár, akinek az egyik tagja VALLJA, hogy aki NEM AKAR gyereket csinálni, az NEM TUD...

Erre: hát, persze, hogy tud...

Őrülten buta a kedves élettársad, és sajnos (ne haragudj, hogy ezt mondom), de ítélkezés nélkül is racionális gondolat, hogy te sem lehetsz sokkal különb... Tudod, zsák a foltját...

Egyébként szociális helyzetedre vonatkozóan ingyen is elvégzik az abortuszt, de ez k**** nagy luxus...!!! Megcsináljuk, aztán, ha "jujj, mégsem kell", akkor kihajíttatjuk egy fekete kórházi zsákban a kukába...

Égnek áll a hajam!

Ne haragudj, csak elég lelombozó a terhesség rovatban kismamaként ilyeneket olvasni ...:((((((((((((((((((((

2011. máj. 1. 11:31
 26/66 anonim ***** válasza:
01:31 az én orvosom meg azt mondta, hogy jó ;)...de a pearl indexét nézd inkább ;)
2011. máj. 1. 12:45
 27/66 anonim ***** válasza:

"Nem húzott volna gumit. Anno pont az ő felelőtlensége miatt nyúltam a gyógyszerhez, a tudta nélkül, csak később jött rá, mert ő nem fogad el semmilyen védekezést. Úgy gondolja, hogy nem eshetek teherbe, ha nem akarjuk a picit." ja ezért van 4 gyereke 2 nőtől... biztos, hogy egy ilyen idiótának akarsz szülni?

"Kedves linkelő, mikor hó végén kenyérre is kölcsön kérünk, nem engedhetek meg magamnak ilyen luxust." mert az abortuszt megengedhetitek magatoknak, ugye? vagy egy újabb gyereket?

"Ítélkezni könnyű, és elfogadom mindenki álláspontját, de az elmúlt 2 évben csúsztunk egyre jobban le anyagilag." akkor pláne nem ártott volna védekezni, mert így még lejjebb csúsztok

"Ezért félek bejelenteni, és felvállalni ezt a terhességet." rá is tartozik, nem a te döntésed egyedül

2011. máj. 1. 12:50
 28/66 anonim ***** válasza:
Megölni lenne butaság,és az sincs ingyen.Adjátok örökbe.
2011. máj. 1. 13:55
 29/66 anonim ***** válasza:
Én nem ítéllek el,manapság a megélhetés iszonyú nehéz és meg kell gondolni a gyermekvállalást!De ha már így alakult én a helyedben nem ölném meg a kis magzatot,és a pároddal leülnék és elmondanám neki az igazat a gyógyszerről úgy sem tudod örökké eltitkolni,ahol eszik egy gyerek enni fog a másik is!hidd el a párod is meg te is ha majd meglesz a pici biztosan nem fogjátok azt mondani hogy el kellet volna vetetni!Én bevállalnám a helyedben az biztos!
2011. máj. 1. 14:10
 30/66 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem ne vedd figyelembe a szidalmazó véleményeket, mert téged az bizony nem segít, ha még inkább a béka feneke alatt érzed magad.Valóban felelőtlen voltál, hisz a te testedről van szó, de szedd össze magad, mert az idő most sokat számít!Nézz előre, és légy rajta a megoldáson!

Üllj le a pároddal, mondd el mi a szitu.Ha a véleményetek nem egyezik, akkor is a te testedről, életedről van szó, ezt tartsd szem előtt, és nem túlzás azt elvárni tőle, hogy az ilyen helyzet elkerülése végett gondolkodjon el kicsit ő is a szexuális hitvallásával kapcsolatban!

Ebben a helyzetben, lehet tényleg butaság megtartani.Egyébként vidéken nagyon sokan vannak ilyen szociális helyzetben, mint ti, ezt pedig tapasztalom, mert amíg nagyvárosban éltem, én is háromszor annyit kerestem, mint a nem nagyvárosban.

2011. máj. 1. 15:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!