Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mi tévő legyek? Elhagyott,...

Mi tévő legyek? Elhagyott, mert terhes vagyok.

Figyelt kérdés

3 éve vagyunk együtt, vagyis voltunk. Ő kijelentette, hogy nem szeretne még gyereket, nem tudja vállalni, nem készült még fel rá. Ha megtartom nem marad velem. De már ha elvetetem akkor sem biztos.

A szívem szakad meg...

A gyerekről egyértelműen lemondott, és rám bízta, hogy döntsek én... ha megtartom tudni szeretné, és látogatni fogja.

Félek az abortusztól. Nem tudhatom lesz e utána még gyerekem. Ebben + rizikó tényező, hogy volt egy kisebb műtétem.

Iszonyatosan érzem magam, szerettem volna, ha boldogan élünk együtt 3asban.

Félek... mi lesz ha megtartom? Vagy ha elvetetem? Nem tudom, hogy egyáltalán el tudom e venni az életét...

2011. ápr. 29. 07:14
1 2 3 4 5 6
 11/53 anonim ***** válasza:
Valószínüleg nem volt teljesen problémamentes a kapcsolatotok, amiért nem mondja azonnal, hogy jöhet a gyerek, lagzi stb. De látod, hogy azért csak jár az agya, barátkozik a gondolattal stb. Hátha lesz még ebből valami, de a csorbákat ki kéne hozzá javítani. Lehet, hogy ahogy a pocid nő, vagy lát egy uh.képet, lassan felnő a feladathoz, csak most sokkot kapott, a dolgok véglegességétől.
2011. ápr. 29. 07:38
 12/53 A kérdező kommentje:

Már nem barátkozik a gondolattal, Ő döntött. Azt is mondta, tudja, hogy meg fogja bánni, de ő még nem áll készen erre.

Kérdeztem, hogy mi lesz ha meglát, mikor már gömbölyödik a pocakom? 1 utca választ minket el egymástól... biztos összefutunk majd...

2011. ápr. 29. 07:44
 13/53 anonim ***** válasza:

Na szóval ő döntött és szerintem belül te is szeretnéd a babát..Szarjál az exre nekem 17 évesen kellett meghoznom ezt a döntést és megtartottam.Ha mai napig bánnám ha nem tettem volna.

Az a baj hogy nagypn tiltani majd nem lehet a gyerektől mert az övé de a helyedben messziről kerülném.Nem érek rá stb...nehogy már azt gondolja hogy rá vagy szorulva.22 éves vagy ,sikerülni fog.

2011. ápr. 29. 07:48
 14/53 A kérdező kommentje:
Igen, "legbelül" szeretném megtartani. Eltiltani nem tudom, csak azt nem értem, ha valaki lemond a gyerekéről utána miért akarná látogatni???
2011. ápr. 29. 07:53
 15/53 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy azért az mondanám neki, hogy döntse el, akarja-e. Úgy értem, ha nem akar titeket, akkor ne akarjon sétálgatni, meg látogatni. Ha meg akar, akkor akarjon 100%ig.

Persze, hogy egyszerűbb lenne neki egy olyan kapcsolat, ahol ha akar beszélget, ha akar szexel, ha nem akar, akkor nem kell, ha akarja nézegeti a babát, de buli van, akkor nincs gyereke...

Na ebbe biztos nem mennék bele!

2011. ápr. 29. 07:56
 16/53 A kérdező kommentje:
Ezt mondtam én is! Hogyan gondolhatta ezt... a válasz mindenre "nem tudom". Látszik rajta, hogy össze van zavarodva.
2011. ápr. 29. 08:01
 17/53 anonim ***** válasza:
Nekem sokat segített ilyenkor a családsegítőben a beszélgetés, csald el oda, hadd hallja mástól is, hogy amit ő szeretne, az nem lehetséges stb. Egy próbát megér.
2011. ápr. 29. 08:08
 18/53 anonim ***** válasza:
Én is megtartanám, ha van segítségem. És nem engedném a gyerek közelébe ezt a bunkó f@szt.
2011. ápr. 29. 08:10
 19/53 anonim ***** válasza:
A legfőbb kérdés itt csak az, hogy te akkor is szeretnéd e vállalni ezt a babát, ha ő elhagy miatta. Ezt válaszold meg magadnak. Nagyon nehéz egyedül gyereket vállalni, de nem lehetetlen. Kettőtök közül ő vesztene többet ha megmaradna a kicsi nem pedig te. A gyerekednél soha senki nem fog téged jobban szeretni. Ha a körülményeid adottak, a babát is szeretnéd, akkor ne egy ilyen ember miatt vetesd el mellesleg akkor is ugyanúgy elhagyna. Ha mégsem, akkor pedig én hagynám el!
2011. ápr. 29. 08:14
 20/53 anonim ***** válasza:
95%

Bocsáss meg, hogy ezt mondom, de a legnagyobb problémát jelenleg a korodban látom. Nem, nem úgy értem, hogy 22 évesen nem leszel felelősségteljes anya, hanem úgy, hogy 22 éves fejjel az ember még hajlamos hülyének lenni a szerelem terén. Én sem voltam más, sőt.

Ugyanilyen helyzetben voltam, mint te. És ugyanúgy gondolkodtam, mint te. Csak nekem 5 évig tartott.

Kérlek, egy dolgot gondolj végig: az a férfi, akit szeretsz, és aki után kapaszkodsz, azt akarja, hogy ölj meg valakit, aki benned növekszik. Elvárja, hogy megöld a gyermeked. Mert bárki bármit mondjon is, Ő már egy Élet. Ő már van, létezik, belőled és általad táplálkozik. És a férfi, akit szeretsz, azt kívánja, hogy öld meg - kockáztatva a saját testi épséged is.

És ez a férfi nem fog változni. Higgy nekem! Végigjártam ugyanezt az utat. Reménykedtem, hogy lesz majd egy momentum, egy pillanat, ami megváltoztatja. Reménykedtem még akkor is, amikor már semmi remény nem volt.

És csak legvégül jöttem rá, hogy az elejétől hülye voltam.

Egy ilyen pasas nem szeret téged, mert a szeretet feltétel nélküli, és nem egy abortuszhoz kötött dolog.

Most válaszút előtt vagy. Kit választasz? Egy férfit, aki épp akkor hagy cserben, mikor a legnagyobb szükséged volna rá? Vagy egy csöppnyi gyermeket, aki onnantól fogva, hogy megfogant, úgy ragaszkodik hozzád, és imád téged, ahogyan soha, egyetlen férfi sem fog?

Én a helyedben átnéznék a pasin, és nem foglalkoznék többé vele, egyszerűen azért, mert nem érdemli meg. Sem Téged, sem a Gyermeked.

Bocsáss meg, ha valami bántót írtam, egyáltalán nem állt szándékomban megsérteni téged.

Hoztam még a végére két idézetet.

Az egyiket épp tegnap olvastam egy fórumon:

"Azért, mert szerettek jöttem a világra,

S lettem új fény, csillag, szülők boldogsága!

Szeressetek mindig, igaz szeretettel,

a kincsetek vagyok, pici kincs, de Ember!"

A másikat pedig egy barátnőm írta sms-ben, mikor megszületett a gyermeke:

"Egész életemben a tökéletes Férfit kerestem-kutattam mindenütt. Végül ma, hajnali 5 óra 36 perckor megszültem."

2011. ápr. 29. 08:21
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!