Mit tehetnék, hogy jogosult legyek gyedre?
Mindenképp úgy menj el az álláskeresési járadékra hogy az a szülés időpontjában kitartson,így jogosult leszel a tgyásra és a gyedre is.Meg lesz a 2 éven belül a 365 nap munkaviszonyod plusz a szülés napján biztosított leszel..
Én is így vagyok.Márciusban derült ki hogy jön a baba,előtte decemberben szűnt meg a munkaviszonyom,augusztusig gyesen voltam a kislányommal és onnantól kapom az álláskeresési járadékot,ami még nekem 6 hónap,Viszont szeptember 1-től aki jelentkezik annak már csak 3 hónap.Szóval mindenképpen úgy számoljátok ki hogy abba a 3 hónap járadékos időbe beleessen a szülés.Addig pedig nyugodtan maradj gyeden.Egy nappal a munkaügyi regisztráció előtt mondd le a gyedet..
Remélem tudtam segíteni.
35hkm..
Ez azt jelenti, hogy biztosítotti időd 2010. szeptember 30-ig volt, ugye?
Sajnos ebben az esetben 2011. szeptemberig kellett volna szülessen a tesó, hogy meglegyen 2 éven belül a 365 nap, vagyis sajnos gyedre nem leszel jogosult, hiszen a gyedhez szükséges 365 napba nem lehet beleszámítani a munkaviszony megszűnése után gyeden töltött napokat. Viszont a tgyáshoz szükséges napokba ezek is beleszámítanak, így ha szüléskor álláskeresési támogatásban részesülsz, akkor a tgyás legalább járni fog.
Sajnálom:( De a tgyás is több, mint a semmi.
Igen!2010. szept 30-ig volt 3 év 2 hónap munkaviszonyom.
Köszönöm a válaszaitokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!