Elvetetnéd? Felnevelnéd?
Ha kiderülne a magzatodról h betegen fog születni. Pl down-kórral, amivel azért "jobban "élni, elvetetnéd? Ellenben az Edwards szindróma, ami az élettel nem egyeztethető össze. Stb.
Én értem, hogy súlyos betegségek az ilyenek, de ha van esélye élni, akkor miért ne élhetne? Ha babár akarunk, lehet-e annyi jogunk h megöljük őt, amikor mi akartuk. (akkor is hanem) Hiszen az egy élet. Van-e jogunk eldönteni, hogy rossz lesz-e neki v sem, csak mert nem olyan lesz mint a többi?
Én értem h ő beteg lenne, meg kirekesztett meg egyebek, de azt nem h ezért miért kell megölni.
Nem tudom h én mit tennék ilyen helyzetben.
Nem szeretnék ilyen helyzetben lenni, nem tudom, hogy döntenék!
Azért 35 évvel ezelőtt még annyi vizsgálat, mint most van, nem nagyon volt, még ultrahang sem nagyon, így az orvosok sem vehették észre, ha baj volt a babával, sőt még most is előfordul (elvétve) ilyen eset! Vagy tévedek?!
Ami a down-szindrómát illeti, sajnos több betegsége is lehet, így van olyan down-szindrómás gyermek, aki később önálló lehet, de van amelyik sajnos nem.
Így igaz, én pont ezt írtam, de nem értem miért ragadunk le a Down-kórnál? :))) Ők pont nem agresszívak. Tök egészséges terhességből is születhet olyan gyerek, akiről 3 éves korában derül ki pl. hogy autista (ők sokszor agresszívek)
És igen, "szerencsém" van,mert nekem nem agresszív és magatehetetlen a lányom, hanem Down, de pont ezen akadtam ki, hogy a helyemben az itteni kommentelők közül sokan inkább kálium injekciót adattak volna a szívébe, és megszülték volna halottan(vagy mittomén hogy megy ez itthon pontosan), olyan indokokkal, hogy cikizni fognak miatta, nem lesz boldog, és gazdag!
Volt olyan, hogy engem is kiközösítettek, bántottak, nem volt barátom, pedig csak egy csendes kislány voltam. Még sem hozták anyámék a puskát. Pedig szenvedtem.
Nem váltok szakmát, ez az életem, de hogy jobban érezd magad, osztom a nézeted. Tisztában vagyok a női jogokkal, vallom h mindenkinek joga van a saját testének a rendelkezésével, de ugyan ekkor az abortusszal sem értek egyet. Ez a paradoxon él bennem. Mert mindenkinek joga van...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!