Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartanátok-e a beteg babát?

Megtartanátok-e a beteg babát?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a munkatársnőmnél kiszűrték,hogy a baba Down-kóros, 38 éves ,ragaszkodik a kicsihez, én megértem mindkét oldalt azt is aki támadja emiatt aztis aki támogatja.A munkahelyen szinte hozzá se szólnak mióta kiderült a dolog. Ti megtartanátok-e a babátokat ha még időben kiderülne,hogy down-kóros.Egyébként azt mondja későn tudta meg ed azthiszem ez kiszűrhető ultrahanggaal és a véréből is nem? 35 fölött meg már kell magzatvíz vizsgálat is nem?

Köszönöm előre is a válaszokat,véleményeket.

2011. febr. 4. 14:11
1 2 3 4
 21/33 anonim ***** válasza:
52%
Nem, semmiképp. Tudom, mivel jár. :(
2011. febr. 4. 14:52
 22/33 anonim ***** válasza:

ez nagyon nehéz kérdés, sztem csak akkor lehet rá válaszolni igennel vagy nemmel ha már ott van az ember abban a helyzetben. mert a dolognak 2 oldala van. azegyik a nehézségek, hogy van már egy kislányom, aki 2 éves, az ő élete is nagyon megnehezedne vele, nem számítva apárkapcsolatunkat a férjemmel, na meg ha mi nem leszünk már, ő hogy gondoskodik magáról? persze nem elhanyagolható a down mértéke sem, egy enyhe fokú sérüléssel egész jól el lehet lenni a világban. tehát ha ezt veszem lapul, akkr nem tartanám meg. amásik odal a morális, van-e jogom csak azért elvenni egy másik lény életét, mert nekem kényelmetlen (töb mint kényelmetlen) lezs a jelenléte? ha belegondolok, hogy növekszik a kicsi teste améhemben, megformálódnak a kis tagjai, és ezt egy nyisszantással elvehetem tőle, hát nem, nem lennék rá képes. de az is a pakliban van, hogy nekem vannak ismerőseim (kettő is) down-so babával), és minden tiszteletem az övék, hogy nem omlottak össze, emelt fővel, mondhatni derűsen viselik ezt a sors által rjuk mért terhet, én azt hiszem belerokkannék lelkileg, és az kienk lenne jó?.....szóval nem tudok erre a kérdésre így most választ adni.

10 hetes km

2011. febr. 4. 15:18
 23/33 anonim ***** válasza:
100%
"egész jól el lehet lenni"? Ez egy életre szóló dolog, azt jelenti, hogy önállóan nem fog tudni élni, és mi lesz, ha már nincsenek a szülők az élők sorában? Ki fog gondoskodni róla? Erre egy családtagot se szabad kényszeríteni szerintem. De persze mindenki azt csinál, amit akar...
2011. febr. 4. 15:26
 24/33 anonim ***** válasza:
Nem tartanám meg és én sem ítélek el senkit, aki még rajtam kívül így gondolja. Én is tudom, hogy milyen az, mikor baj van a gyermekkel, pedig ez a baj már csak a születése után derült ki.
2011. febr. 4. 15:51
 25/33 anonim ***** válasza:
100%
Nem tartanám meg! Anyukámnak van két down kóros testvérük,iszonyú nehéz velük,nem túlzás ha azt mondom h tönkretették az életünket!Tv-ben mindig csak azt mutatják,hogy milyen kedves,aranyosak! Nálunk az egyikük nagyon agresszív,vannak olyan hetek,hogy hajnaltól,hogy felkelt éjjelig amíg el nem alszik torka szakadtából üvölt!
2011. febr. 4. 16:00
 26/33 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó vagyok,még annyit írnék,hogy van egy kisfiam és voltam kivizsgáláson,és ha kiderült volna hogy beteg akkor nem tartottam volna meg!Szóval nem csak a levegőbe beszélek! Első oldalon írta az egyik hozzászóló,hogy nem élnek sokáig a down kórosok! Intézetben tényleg nem,de családban tovább életben maradnak! Annak idején mikor meghalt a nagymamám,anyukám beakarta adni intézetbe a lányokat(ők a down-osok) de azt mondták,hogy akkor pár hónap alatt meghalnának! Így anyukám nevelte őket tovább,ha ő meghalna akkor ránk maradna a nevelésük!Szerencsére egészségesek,(sokkal egészségesebbek mint édesanyám) de nem tudnak beszélni,írni,olvasni... az egyikük hatvan fölött van,a másikuk közel az ötvenhez! A dolog érdekessége,hogy a fiatalabbik iker gyerek,az ikertestvére(fiú) teljesen egészségesen született!
2011. febr. 4. 16:09
 27/33 anonim ***** válasza:
Nem,pont azert mert mi lesz vele ha en nem leszek.
2011. febr. 4. 17:57
 28/33 anonim ***** válasza:
11%

Ítéljetek el és kövezzetek meg, de nem tartanék meg semmilyen beteg gyereket!! Elítélem azokat is, akik tudják, hogy beteg lesz a babájuk és mégis megtartják. Teljesen mindegy, hogy ilyenkor mire hivatkoznak, korukra stb.. Ne 36 évesen álljon neki szülni, és akkor nagy valószínűséggel nem beteg gyereke fog születni.

Sajnos a társadalom is, olyan rossz irányba megy, hogy mindenkit életben akar tartani, akármilyen baja is van. Az pedig nem titok, hogy a gének örökítik a betegségre való hajlamot, ez pedig tuti ahhoz vezet, hogy teljesen elbutul a társadalmunk. (Szomszédom beteg, gyerekei betegek, a lánya fiai mindketten visszamaradottak, szóval lehet, hogy inkább az egészséges gyerekekkel kellene többet foglalkozni.)Én is anya vagyok, és terhes is, és soha nem tartottam volna/tartanék meg beteg gyereket!

2011. febr. 5. 19:06
 29/33 anonim ***** válasza:
100%

Kedves utolsó

Én már írtam korábban is, nekem született a lányom betegen, úgy, hogy a 28. heti UHán derült ki. 24 éves voltam ekkor, nem öreg, tehát erre nem lehet hivatkozni.

Az meg, hogy semmilyen beteg gyereket nem vállalnál, hát a te döntésed. Remélem, soha nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy megtud, hogy mit élnek át a beteg gyermeket nevelő szülők a hozzád hasonlóktól.

Számos olyan szülőt ismerek, akinek a gyermeke születése után derült ki, hogy beteg. Ezt intézetbe adnád, vagy vízbe fojtanád, mint a nem kívánt macskákat?

Hidd el, nagyon sokszor nem beteg szülőknek lesz beteg a gyermekük.

Pl. barátnőm családjában semmiféle betegség nincs. Erre a második baba súlyos szív-tüdő rendelleneséggel született. Ők a 36. héten tudták meg. Az egyik doki, mikor megszületett még rá is kérdezett, hogy biztos haza akarják vinni?!

Az első félévben 5 műtéten esett át, aztán az 1. szülinapján volt az utolsó műtétje. MA egy életvidám 6,5 éves kisfiú, aki nem szed semmiféle gyógyszert, jár úszni, focizni a kis barátaival és szeptemberben kezdi az iskolát. Soha nem lesz belőle élsportoló, de attól még lehet boldog :-D A te olvasatodban neki a kukában kellett volna landolnia, mert nem felel meg a te tökéletes világodnak.

Ajánlom figyelmedbe a GATTACA c. filmet.

Mégegyszer sok egészséget kívánok a gyermekednek, mert ha nem lesz tökéletes, még összetörik a buborék amiben élsz.

2011. febr. 5. 20:25
 30/33 hemanjajo ***** válasza:
100%

tavaly babát vártunk...végig minden rendben volt,sem a nőgyógyász,se a háziorvos nem látott semmiféle rendellenességet..

amikor április 18-án megszületett a kisfiunk,2850 gr,51 cm,8-9 apgar..még akkor is minden rendben volt..csak amikor később mentem h lássam ,mi hogy van a babám..akkor mondták...hogy nagyon beteg...

és mikor 25és fél órai küzdelem után el kellett engednem....higyjétek el,sovány vigasz volt az..amit az orvos mondott:"ugyis beteg eltt volna,mivel oxigénhiányosan jött a világra..fejlődési rendellenesség,bal tüdején volt egy vizzel teli zacsko"

és..még valami...a hátralevő életem felét is odaadnám...ha még 1x ..csak 1x megölelhetném...

szomoru betegen látni a gyermekedet..és még szomorubb az ha nem tudsz rajta segiteni..de hogy lehet egy édesanyát azért kiközösiteni,ahelyett hogy támogatnák...hogy beteg gyermeket vállal...

2011. febr. 5. 21:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!