Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Megtartanátok-e a beteg babát?

Megtartanátok-e a beteg babát?

Figyelt kérdés

Sziasztok! A kérdésem az lenne,hogy a munkatársnőmnél kiszűrték,hogy a baba Down-kóros, 38 éves ,ragaszkodik a kicsihez, én megértem mindkét oldalt azt is aki támadja emiatt aztis aki támogatja.A munkahelyen szinte hozzá se szólnak mióta kiderült a dolog. Ti megtartanátok-e a babátokat ha még időben kiderülne,hogy down-kóros.Egyébként azt mondja későn tudta meg ed azthiszem ez kiszűrhető ultrahanggaal és a véréből is nem? 35 fölött meg már kell magzatvíz vizsgálat is nem?

Köszönöm előre is a válaszokat,véleményeket.

2011. febr. 4. 14:11
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:
100%
Sajnos nem biztos,hogy minden esetben jók az eredmények.Egy barátnőm minden eredménye tökéletes lett és sajnos a baba Down kórosan született. Hogy megtartanám e? Nem tudom,nehéz erre jó választ adni. Ismertem/ismerek Downos emberkéket akik igazán tudnak szeretni,feltételek nélkül.Nagyon sok embernek ajánlanám azt,hogy csak egy napot töltsön ezek között az emberek között és akkor nem fog tőlük félni vagy esetleg baráttól/kollégától elfordulni.Én a kolléganődnek kívánok nagyon sok erőt és kitartást az életben és legyen része mindabban a boldogságban amiben egy egészséges gyermeket világra hozó anya részesül.
2011. febr. 4. 14:35
 12/33 A kérdező kommentje:
Azért nem szólnak hozzá mert azt mondják elrontja a saját a baba és a szerettei életét , mivel a párja elhagyta egyedül kell felnevelie a picit,anyagilag sem áll jól. Én rettenetesen sajnálom úgy szeretnék neki segíteni, lebeszélni nem szeretném mert ez az Ő döntése. Hogyan segíthetnék neki??? Mindenki csak bántja.
2011. febr. 4. 14:36
 13/33 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon nehéz kérdés....első nekifutásra azt mondanám, hogy nem...de aztán vannak bizonyos körülmények.

Sok olyant ismerek, akiknek azt mondták, hogy beteg lesz a gyerek és egészségesen született meg. Aztán volt olyan is, akik végig úgy tudták, hogy makk egészséges és beteg baba született. Ennyit a modern technológiáról.

A férjem anno egyértelműen kijelentette, hogy ha beteg a baba el kell vetetni...node

Amikor már kiderül ver a szíve, és az anyuka is erősen kötődik a babához. Én az enyémet akkor már érző kis embernek éreztem, és megvallom rettegtem az afp, a 12. és 18. genetikai UH-tól.

Tudom, hogy mivel jár egy beteg baba nevelése, a férjem családjában több is van. Down, autista különböző fokozatai stb.

Mivel első baba, én nem vetetném el. Főleg mivel én is későn szültem (nem így akartuk, így sikerült).

Az, hogy emiatt kiközösítik a munkahelyén oltári nagy bunkóság és ahelyett, hogy összetennék a kollegák a kezüket, hogy nekik egészségesek a gyerekek még szemétkedni is? Az emberi nem ritka kárörvendő és eltipró a saját nemében. :(

2011. febr. 4. 14:37
 14/33 anonim ***** válasza:

alapból is úgy indultam neki, hogy ha ez derülne ki, biztos nagy fájdalommal, de megtartanám. Aztán nézegettem ennek a kislánynak a blogját és ez megerősített ebben a hozzáállásomban. nem mondom, hogy nem vett volna 180fokos fordulatot az életem, de én abban hiszek, hogy ha valami miatt így kell történnie, akkor annak oka van.

nézzétek meg ti is, én úgy látom, hogy ez a kislány boldog, akkor miért ne élhetne?

[link]

[link]

2011. febr. 4. 14:37
 15/33 A kérdező kommentje:
Ez a szörnyű,hogy nem segítenek neki az emberek hanem elfordulnak tőle. Ők lehet nem is sejtik milyen nehéz lehet neki,hiszen ez az ő kis csemetéje az ő szeme fénye akár beteg akár nem.. Azt mondják önző,mert a picire nem gondol,csak magára,hogy neki legyen jó.
2011. febr. 4. 14:40
 16/33 anonim ***** válasza:
69%

36 évesen szültem, és azért mentem el az amniocentézisre, mert ha kiderült volna, hogy beteg a babám, (bár biztos belehaltam volna), de elvetettem volna. Még akkor is, ha utána nem biztos, hogy lehetett volna újra gyerekem. A gyerek élete sem lett volna valamilyen szinten jó, a miénket pedig garantáltan 20-30 évre tönkrevágta volna, mindenhogy.

De ha pld. születése után derült volna ki, hogy Down-kóros, ugyanúgy szerettem volna, mint egy egészséges babát, ha nem jobban!

Nem szabad ítélkezni senki fölött. Ha így is vállalja, nagyon-nagyon dícséretes, és minden tiszteletem a kolléganődé! Reméljük, mégsem lesz beteg a baba, hisz sok hasonlót hallunk, és mégis minden rendben a végén :)

2011. febr. 4. 14:41
 17/33 anonim ***** válasza:
Ja, és a magzatvíz vizsgálat nem kötelező 35 fölött, csak ajánlott. Az anya maga dönti el, kéri e vagy nem, ugyanis van vetélési kockázata.
2011. febr. 4. 14:41
 18/33 anonim ***** válasza:

A válasz írója 83%-ban hasznos válaszokat ad.

A válasz megírásának időpontja: ma 14:24 vagyok

pont ez a legrosszabb, hogy sajnálod. Ettől a hideg is kirázott. Ezért nem mondtam el a munkahelyemen én sem, mert bárki aki meghallotta, hogy baj van a babával, ha nem is mondta ki, de látszódott az arcán.

Szerintem a legnagyobb segítség, ha megkérdezed tőle, hogy van-e valamire szüksége. Ha nincs, akkor ennyiben kell hagyni. Ha kell valami neki, akkor tudja, hogy számíthat rád.

DE

Hagyjátok, a döntés az övé. És ettől még lehet boldog, nevethet, szórakozhat.

Az egyik ismerősöm, aki sajna megtudta anyósomtól, hogy beteg a babám, egyenesen leteremtett az utcán, mikor nevettem valamin, hogy inkább sírnom kellene...

2011. febr. 4. 14:42
 19/33 anonim ***** válasza:
14:42 ezzel én is találkoztam már, egyik családtagom halála után mertem valamin mosolyogni, vagy nevetni, nem is tudom és azt kaptam, hogy hogy lehetek ilyen. azóta is bennem van ez a tüske, tudom, hogy milyen rosszul esik.
2011. febr. 4. 14:46
 20/33 anonim ***** válasza:
Amíg nem volt gyermekem mindig azt mondtam, hogy nem tartanám meg, ha pl. down-kóros lenne. Most a második babát várjuk, túl vagyunk a szűrővizsgálatokon, minden rendben, egészséges baba. :) De felmerült bennem a kérdés, hogy ha bármi gond lenne, mit tennék? Mivel láttam a 12 hetes ultrahangon, ahogy mocorog, láttam a kis pofiját..., nem hiszem, hogy el tudnám vetetni down-kór miatt. Ha az élettel teljesen összeegyeztethetetlen betegsége lenne, akkor nyilván megtenném, de akkor is borzasztóan kiborulnék.
2011. febr. 4. 14:48
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!