Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Még mindig nem nagyon sikerült...

Még mindig nem nagyon sikerült megbarátkoznom a gondolattal, vagyis hogy babát várok. Ennyire hülye lennék?

Figyelt kérdés
Pedig minden adott, gondoskodó, kedves férj, szép lakás, munkahely, viszonylag jó anyagi körülmények...mi lehet velem a baj? Egyik pillanatban boldog vagyok, másik pillanatban feszült és félek a jövőtől. Amúgy ezzel a sok aggódással árthatok a picinek? 13 hetes.
2009. jan. 21. 12:16
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Én is éreztem ilyeneket, a második babánál még jobban.

Nem lesz semmi gond, majd minden jön magától mikor meglesz a baba. Anyagilag mi egyre rosszabbul állunk sajnos, de valahogy mindíg megoldódnak a dolgok. Sokszor a család segítségével.

2009. jan. 21. 12:27
 2/11 anonim ***** válasza:

Szerintem ez első babásoknál teljesen normális,én is pont így vagyok csak kicsit később kezdődött.

Végül is totál megváltozik az életünk és a baba óriási felelősséggel jár,muszáj felnőnünk...

Ne stresszelj,fogadd el hogy szülő leszel:),idővel "megbarátkozol a gondolattal".

Helga

2009. jan. 21. 12:27
 3/11 anonim ***** válasza:

Lehet,h. még más terveid voltak? Terveztétek? Talán túl fiatal vagy?

Én nagyon örültem,h. babát várok. Volt "A" tervünk meg "B" tervünk. Az "A" volt a baba.

2009. jan. 21. 12:28
 4/11 anonim ***** válasza:
Ez normális.Én a második babámnál is aggódtam!Minden oké lesz,csak nagy változás.
2009. jan. 21. 12:35
 5/11 anonim ***** válasza:
Szia! A túlzott aggódás nyilván nem indokolt, de teljesen természetes az, hogy a várakozás örömébe néha ilyen gondolatok is keverednek.
2009. jan. 21. 12:37
 6/11 A kérdező kommentje:
lassan 30 vagyok, tehát már nem túl fiatal. Konkrét tervek nem voltak, végülis utazni gyerekkel is lehet majd. Félek talán felnőni? A felelősség? Még talán élveztem volna az édes kettest? nem tudom...de ez már lassan orvosi eset, nem? :(
2009. jan. 21. 12:45
 7/11 anonim ***** válasza:

Szia, nálunk a párom ilyen, szó szerint fél felnőni, félti a fiatalságát. Én másképp fogom fel, szerintem ugyanúgy lehetünk fiatalok babával is. A felelősségtől félek én is, nehogy valamit rosszul csináljak, mindene meglegyen stb. de idővel gondolom felnövünk a feladathoz:)

Boldog Babavárást!

2009. jan. 21. 13:10
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kétségek mindenkiben felmerülnek egy tervezett babavállalásnál is. Teljesen átformálódik a megszokott életetek és rengeteg számodra ismeretlen dolog fog veletek történni.Ha túlzottnak érzed a félelmeidet, beszélgess róla a védőnővel,többek között ezért is van és ő azt is meg tudja ítélni, ha esetleg más szakember segítségére is szükséged van.

Nem vagyok egy különösebb gyerekimádó és nagyon aggódtam az első terhességemkor, mihez kezdek a babával, amikor soha még csak a kezemben sem fogtam pici babát. És láss csodát,nagyon jól boldogultam és boldogulok azóta is,a barátnőim meg nem győztek álmélkodni,hogy egy gyereket sem néztek ki belőlem, nemhogy ilyen harmónikus anya-gyerek kapcsolatot.

Most a másodikat várom és valahol titokban aggódom,milyen lesz 2 kicsivel.

Ne aggódj túlzottan,minden rendben lesz,vígasztaljon, hogy más is aggódik,legyél kiegyensúlyozott és boldog kismama és anyuka,akkor minden könnyebben sikerül.

2009. jan. 21. 13:21
 9/11 anonim ***** válasza:

nalam is ugyanez van, pedig en mar 34 hetes vagyok. veled kb egykoru, es itt is minden adott.

igazandiból hatalmas valtozas ez, jol kitalalta a termeszet, 9 honapunk van lelkileg felkeszulni a dologra. hihetetlen dolog azert, hogy életet adsz, hogy csak rajtad fog mulni az elejen minden, aztan szepen lassan rajtatok (ferjeden meg rajtad), de az anyukaja mindig te leszel, ezt nagyon nehez felfogni, elfogadni.

kiskorunk ota belenkultettek a megfelelni vágyást, legyunk csinosak, okosak, vonzók, stb.. és most legyunk tokeletes anyak.. persze rogton, mert ugye ez egybol élesbe megy, és annyi minden mulik rajta, mint még soha.

én sem szeretnek felnoni, es nem is fogok, ki fogom hasznalni, hogy gyermeki, kreativ lelkuletem van, bár sokkal felelossegteljesebb lettem.. megvaltoztat lassan.. egy picit mindenkit meg fog, ez akkora behatas, ez termeszetes..

ne aggodj, jól fogjuk csinalni, mert szívbol csinaljuk.. és az, hogy jo korulmenyek kozott jó peldat lat a gyerek, szereto szuloket, szerintem az félsiker.

és minden kismama aggodik, legalabb egy picit. ki ezert, ki azert. te is fogsz majd mason aggodni, hamar tuljutsz ezen :)

2009. jan. 21. 14:30
 10/11 A kérdező kommentje:
Örülök, hogy nem gondoljátok azt, hogy "na, akkor minek szül az ilyen gyereket" Látom, másoknak is hasonló gondolatai vannak. Igazából tényleg attól félek, hogy fel kell nőni, felnőtt, érett nő kell hogy legyek, pedig néha olyan jó otthon hülyülni, gyerekeskedni.Szerencsére a férjem is tud gyerek lenni, és azt mondta, hogy ha velünk lesz a bébi, akkor is lehetünk ilyenek. Mondjuk változni biztos fogok, sőt, már mondták is többen, hogy kicsit csendesebb, viszafogotabb vagyok. Majd kiderül....remélem azért nem sokáig tart a dilim. Szeretem a pocaklakómat, csak még félek a változástól!!!!
2009. jan. 21. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!