Rossz anya vagyok? Hogyan tudnék megbarátkozni a
gondolattal, hogy szoptassak?
gondolj arra, hogy a szoptatás a volág legbensőségesebb dolga ami anya és gyermeke közt létrejöhet. Nem utolsó sorban az ezernyi-nem ecsetelem mik-jótékony hatásásról. lógni fog a melled? Nem biztos, no de ha igen és zavar akkor is van megoldás, hogy helyre tudd hozatni.A fogaid meg nem biztos, hogy kihullanak, én még egy barátnőmtől sem hallottam volna iyen problémát. Nem szabad ezekkel a dolgokkal foglalkoznod, mert a babád az első! ha pedig bármi változás lesz a testeddel akkor is van sok megoldás a helyrehozására!
2008. aug. 3. 13:52
6 hónapja szoptatok, igen megerszekedett a mellem, de a fogaim nem hullottak ki.
Viszont rengeteg betegség kevesebb %-kal fordul elő, ha szoptatsz. Azt én sem sorolom, hogy a babádnak mennyire hasznos lenne. Immunrendszer, a kapcsolatotok...stb.
Nekem nagyon szép cicim volt, de eszembe sem jutott, hogy az fontosabb, mint a saját gyerekem.
A férjem tudja miért ilyen, és tisztel érte, mert szeret. Ettől még lehetek csinos. Vannak jó melltartók.
2008. aug. 3. 14:01
3/16 A kérdező kommentje:
Anyukámnak utánunk mentek tönkre a fogai, nem tudja megcsináltatni mert az 200000 forintjába kerülne. Hát én ezért félek ettől.
Nem volt elég vitamin a szervezetében az anyukádnak és a baba a hasban majd a szoptatás elvette minden vitaminkészletét na ettől hullhattak ki a fogai.Manapság nem véletlenül vannak a terhesvitaminok kitalálva terhesség előtt,közben és után is szedheted őket!
Nekem nem lóg a mellem pedig szoptattam 8 hónapig.
A mellel is kell foglalkozni,ápolni,kenegetni masszírozni és mellizom erősítő gyakorlatokat kell végezni.Ha lenne tejed és nem szoptatsz akkor rossz anya leszel.Sokan örülnének,akik nem tudnak de szoptatnának.A babának is több szempontból jobb ha legalább 6 hónapig anyatejes.Törődj a szervezeteddel és szoptass!
2008. aug. 3. 14:18
Szia.Szerintem ne tarts ettől.Abban az időben ki tudja,hogy Ő, hogy táplálkozott és lehet genetikai is,attól függ,hogy mit örökölt.Lehet,hogy baba ill.szoptatás nélkül is tönkremennek,de az ellenkezője is lehet.Szoptass,táplálkozz egészségesen,sok kalcium,és szerintem konzultálj 1 fogdokival,hogy esetleg,hogy tudnád megelőzni bajt.A többit az előttem lévők már leírták.Jó babavárást.29 hetes pocis
2008. aug. 3. 14:19
6/16 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat! Kicsit megnyugodtam. Elkezdem szedni az elevit-et és veszek valami feszesítőt is! Nagyon köszönöm a válaszokat!
Ja,és még 1(nem bántásként),ha probléma adódik a fogaiddal,azonnal fogdoki,ma már sokmindenben tudnak segíteni,és apránként olcsóbb a csináltatás is,de nem lesz rá szükséged remélhetőleg :-)
2008. aug. 3. 14:23
Én még ilyenről nem hallottam hogy valakinek csak azért mentek tönkre a fogai mert szoptat,olyan biztos van hogy szoptat és nem mossa a fogát,na attol biztos tönkre megy.Lehet hogy anyukád nem mosta a fogát,a melled meg nem fog lógni attól hogy eteted a gyerekedet,és a terhességi csíkoktól meg a szüléstől nem félsz?
2008. aug. 3. 14:45
9/16 A kérdező kommentje:
Anyukám rendszeresen mosta/mossa a fogát! Terhességi csíkjaim már eddig is voltak, a szülést pedig már várom.
Szia, nekem is nagyon lóg a cicim, szerintem borzasztóan néz ki, de mégsem bánom, mert most 5 éves a kislányom, és akármikor visszagondolik a kisbaba korára, mindig valalmilyen szopis élmény jut eszembe. Az volt a legjobb, amikor csak ültem a csendben, a szobában, fogtam az ölemben, szopott, és néha folyt a könnyem boldogságomban. 2 és fél évig szoptattam. A fogra mindenképpen az elevit jó például, de elég, ha szedsz kálciumot, szerintem. Amúgy most a másodikat várom, 35 hetesek vagyunk, és az egyik legnagyobb parám, hogy hátha most nem tudok majd valamiért szoptatni.
2008. aug. 3. 14:59
Kapcsolódó kérdések: