Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Rossz anya vagyok? Hogyan...

Rossz anya vagyok? Hogyan tudnék megbarátkozni a gondolattal, hogy szoptassak?

Figyelt kérdés
Mióta terhes lettem állandóan azon gondolkozom, hogy nem akarok szoptatni. Illetve akarok, de rettegek attól, hogy akkor majd kihullanak a fogaim és lógni fognak a melleim. Másra sem tudok gondolni csak hogy ettől én leszek a világ legrosszabb anyukája. Pedig mindennél jobban vártam már ezt a babát. 28 hetes.
2008. aug. 3. 13:38
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
71%
ez nem attol függ hogy szoptatsz vagy nem,én az elsövel napi 1.5litert fejtem le kézi fejövel pluszban azon kivul hogy a kisfiam szopot,a másodikal napi 8decit és nem log a mellem,nem eset ki a fogam már elötte is rosszak voltak se terheség se szoptatás alatt nem ettem vitaminokat,se kenceficét nem használtam,neked is kényelmesebb lenne szopatni mint szaladni minden nap a tejért,fözni a cumit,sterilizálni a tejes üvegeket,mert ez a te dolgod lenne mind és nem igazán kényelmes pár hetes csecsemövel rohani az anyatejért ha nincs segitség,
2008. aug. 3. 15:13
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Én csak 14 hetes terhes vagyok, de alig várom, hogy szoptathassak, és nagyon reménykedek abban, hogy lesz is tejem. Ez a világ egyik legcsodálatosabb dolga. A testedből táplálhatod a gyermekedet, és neki szüksége van az anyatejre, hisz így erősödik majd az immunrendszere.

A melled pedig nem biztos, hogy lógni fog ettől, és a fogad sem fog kihullani. Nekem legalábbis egy barátnőmnek sem volt problémája a fogával a szoptatás alatt. De szedhetsz majd kálciumot a biztonság kedvéért. Amúgy is, az egy dolog, hogy most így gondolod. Amikor a karodban lesz a kicsi, könnyes szemmel fogod mellre rakni, hidd el. .)

2008. aug. 3. 15:47
 13/16 A kérdező kommentje:
Még egyszer köszönöm, olyan kedvesek vagytok!
2008. aug. 3. 15:51
 14/16 anonim ***** válasza:
Ne gondolj ilyen hülyeségekre. És vigyázz, mert a lelki tényezőkön is múlik, hogy lesz-e tejed, nehogy aztán ne is tudj szoptatni!! Gondolj a babádra, most ő a legfontosabb.
2008. aug. 3. 17:47
 15/16 anonim ***** válasza:

Az első babámat szoptattam, amíg csak lehetett. Később lefejtem a tejet és cumisüvegből adtam neki. A fejőgép sokkal jobban megrángatot, mint a kicsilány. A melleim semmit sem ereszkedtek (pedig nem kicsik), és a fogam is megmaradt.

Szerintem ez alkati kérdés.

Ne félj, hidd el, bármi is lesz a végeredmény,megéri szoptatni.

Imádtam, amikor elaludt a mellemen és együtt aludtunk kicsit, vagy amikor rám nézett és jól érezte magát.

Amikor még benned van, mindig hallja a szívdobogásod. Szülés után a szoptatással újra hallhatja. Megnyugtatja.

boldog babavárást!

20 hetes mami

2008. aug. 3. 19:20
 16/16 anonim ***** válasza:

Én másfél éves koráig szoptattam a fiamat. A mellem kicsit megereszkedett, de a fogaimnak semmi baja. Szedtem az Elevitet terhesség alatt és szoptatás alatt is. Én még sajnálom is, hogy nem tudtam tovább szoptatni (magától hagyta abba). A szoptatás a legcsodálatosabb dolog a világon! Ahogy előttem is írták, a testedből táplálod a babádat, tudsz ennél jobb dolgot adni annak, akit a világon a legjobban szeretsz? A Te egészségednek is jót tesz és a babád is egészségesebb lesz tőle! Hogy arról már ne is beszéljek, milyen fantasztikus érzés, ahogy odabújik, "rácsatlakozik" a cicidre és elégedetten enni kezd. Ilyenkor Te is láthatod, hogy boldog. Hihetetlenül csodálatos érzés!

Ha szedsz terhesvitamint, esetleg időnként kálciumot és rendszeresen ellenőrizteted a fogaidat, akkor semmi gond nem lesz!

Ne hagyd, hogy ilyen félelmek úrrá legyenek rajtad és megakadályozzanak egy ilyen fantasztikus élményt! Gondolj a szoptatással járó csodákra és csak azokra! Boldog babavárást kívánok!

2008. aug. 3. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!