Mihez kezdjek? Nemtudom megtartsam vagy elvessem? Ha kérhetem a lekezelő, bunkó válaszokat kerüljétek, én tanácsot kérnék nem bunkó beszólásokat! --ezt azért írtam ide, mert volt már hogy kérdeztem valamit és a válasz mit ne mondjak.
Nemtudom mit tegyek!
Nekem van 2 gyerekem,nem túl nagyok,a nagyobbik szeptemberben megy oviba a kisebbik meg 1 éves és most megint babát várok,csak most az a problémám,hogy a párom elment!Én elvált vagyok és ez a baba egy új kapcsolatból születne!
A baba egészséges, hat hetes!
Csak nemtudom,meg merjem e tartani őt!
Ebben szeretném a tanácsotokat kérni!
Kicsit félek,nemtudom egészségileg is hogy bírnám,bár 20 éves vagyok,nem lenne olyan nehéz és még annyit szeretnék kérdezni,hogy amikor megszülök ott a szülőszobán feltennék e nekem a spirált?Nem szeretnék több gyereket,most is szerettem volna feltetetni,de sajna későn....
Mihamarabbi válaszát köszönöm!
U.i.:én nagyon szeretném megtartani csak félek,mert egyedül kellene felnevelnem őket,bár a volt párom aztmondja szeret minket(csak akkor nemtudom mi értelme volt elmennie),bár eszembe sincs ráerőltetni,ha nem akar velünk lenni akkor felnevelném egyedül is őket!Tudom,felelőtlen dolog volt és talán ha megtartom az is az lesz,ezért is kérném a tanácsotokat...de nagyon fáj a gondolat is,hogy elvetetném...
Miért is vagyok bunkó? Azért mert mertem azt ajánlani a leírtak alapján, hogy ne tartsa meg a babát? Vagy mert mertem következtetni az anyagi, szociális helyzetére, ha másból nem, hát a körülményei és helyesírása alapján? Azért mert az abortusz ellenes elveimet félretéve próbáltam kifejezetten az Ő helyzetére koncentrálva és nem általánosítva tanácsot adni???
De kedves kérdező itt úgyis a Te véleményed számít: Esetleg bármelyik hozzászólásommal megbántva érzed magad? Mert ha igen, akkor fejet hajtok előtted.
Azért pedig már most elnézést kérek, hogy az első válaszomban írtam a védekezésről, de a nyitó beszédedben nem tettél róla említést, hogy védekezés mellett estél teherbe.
Az abortuszról tett kérdésedre válaszolva:
Én nem voltam még abortuszon, viszont tél elején volt egy missed ab-om. A két műtét ugyanazon elv alapján működik. Valószínű reggel behívnak a kórházba. Éhgyomorra kell menned evés, ivás nélkül. Pár órán belül átesel a műtéten, ami nem fog fájni, altatásban végzik. Az egész nem több negyed óránál. Délután már haza is mehetsz, legalábbis nálam így volt. A műtét utáni vérzés mindenkinél másképp jelentkezik. Nálam 9 napig tartott, elég erősen. De van akinél csak 2-3 nap.
Minden jót és őszintén remélem, hogy rendeződni fog az életed!
Utolsó válaszolónak,köszi szépen,hogy leírtad mi történik
és mindenki másnak is a tanácsokat
Kedves utolsó válaszoló! Én vagyok, aki lebunkózott! Emlékeztetőül leírom Neked azt a pár sort, ami miatt bunkónak neveztelek.
Ezt írtad Te:
"Ritka ez a mai világban (kivéve bizonyos etnikumoknál). De ha jó anyagi körülményeid vannak, akkor viszont vállald be. Bár ezt kétlem már a helyesírásodból kifolyólag is."
Mi ez, ha nem bunkóság? Az utolsó mondatod nagyon nem kellett volna!
jut eszembe,annak aki az etnikukokról és a helyesírásról írt:
én fehér vagyok,egyszerűen csak így jött ki minden az életemben!és a helyesírásra meg annyit,hogy nem könnyű helyesen írni amikor itt van az ölemben a kisebbik a nagyobbik meg állandóan ide nyúkálna.De nem vagyok sértődős...
A nem tudom két szó. Pontosan 5x írtad egybe. A nem egy tagadószó a tudom pedig ige. Érthető, hogy az ember elüti néha ha egy lurkó ugrál az ölében. Nekem is van kettő. De 5x ugyanazt és csak ezt a hibát véteni?
Aki lebunkózott: Igen, kellett volna az a mondat, amit kimásoltál! lehet, hogy bunkó vagyok, de az ÉN pénzemből fizetik a segélyt! Ébresztő bárányok, ne csak a Mónika showt nézzétek!
10:31-es utolsó hozzászólónak: Igen, bunkó vagy és most lehetne belekötni a TE helyesírásodba is, ugyebár mondatot nem kis kezdőbetűvel kezdünk...
És kit érdekel most a helyesírás? Ha erről akarsz papolni, akkor magyartanárnak kellett volna tanulnod, hogy kiélhesd a kioktató hajlamodat...
Amennyiben elolvasod az összes hozzászólásomat, láthatod, hogy tudom, hogyan kell mondatot kezdeni. Az egy másik dolog, hogy a billentyűt nem nyomtam meg elég erőteljesen. Egyébként beletrafáltál, mert tanár is vagyok, csak nem magyar szakos.
Egyébként miért lenne nekem baj, ha valaki tisztességtelenül szerez meg az állami vagyonból? Hiszen a kedves Kormány is ezt teszi, csak nagyban. Tehát hajrá, mindenki, csak a példa után kell menni! És ezt komolyan mondom, nem gúnyból! A GYES igénylése a gyerek 2. évétől és a terhesek táppénze nem ez a kategória.
De nem biztos, hogy mindenki érzi a különbséget.
Szia!
Dédanyám mindig azt mondta: " Ahova a Jóisten nyulat ad, oda ad bokrot és káposztát is." Nagyon szegények voltak,a férje kicsapongó, iszákos, mégis tisztességben felnevelt 5 gyereket..
A másik dolog: 2 vetélésen vagyok túl 4 év haázasság alatt, első perctől AKARTUNK gyereket és ezért el is követtünk mindent (pedig mi is sokat szűkölködünk), de rá kellett jönnöm, hogy egy ponton túl kevés az akarat és az, hogy mi mit szeretnénk. A gyerek ajándék, élő, érző emberke, amire nagyon vágyunk. Minden orvosi ellentmondás ellenére most 8,5 hónapos várandós vagyok. Köszönhetően a reménynek és az imának..
Ne add fel!!!Hidd el, ajándékot kaptál, harmadszor is, hát fogadd el!!!! Ne öld meg! Egy abortusz szörnyű teherként fogja nyomni a lelkedet, amig élsz, ez biztos. És lehet, hogy idővel pont ez a gyerek lesz a alegnagyobb támaszod.
Sok kitartást!!!! Bátorságot!!!!
Imával: Katalin7
Szia!
Nekem az a véleményem, hogyha védekezés mellett lettél terhes( pl.: gyógyszer), akkor éppen lehet hogy beteg a baba is.
Mérlegelj! Ha nekem most bejönne a 3., amit nem akarok, nem vetetném el. Mert nekem van házam, párom, anyósom aki nagyon sokat segít.DE! A Te helyedben lehet, hogy elvetetném, ugyanis egyedül 3 gyerek segítség nélkül marha nehéz. Ha találsz magadnak utána egy rendes párt, akkor ha nincs gyereke, valószínű, hogy fog akarni tőled. Akkor az meg már a 4.gyerkőc lesz. Ha utána lelép? Akkor mit csinálsz?
Adj magadnak esélyt a boldogsághoz! Én is abortusz ellenes vagyok, de van amikor muszáj. Biztos, hogy fájni fog a lelked, de lehet még 3. gyereked egy normális férfitől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!