Mihez kezdjek? Nemtudom megtartsam vagy elvessem? Ha kérhetem a lekezelő, bunkó válaszokat kerüljétek, én tanácsot kérnék nem bunkó beszólásokat! --ezt azért írtam ide, mert volt már hogy kérdeztem valamit és a válasz mit ne mondjak.
Nemtudom mit tegyek!
Nekem van 2 gyerekem,nem túl nagyok,a nagyobbik szeptemberben megy oviba a kisebbik meg 1 éves és most megint babát várok,csak most az a problémám,hogy a párom elment!Én elvált vagyok és ez a baba egy új kapcsolatból születne!
A baba egészséges, hat hetes!
Csak nemtudom,meg merjem e tartani őt!
Ebben szeretném a tanácsotokat kérni!
Kicsit félek,nemtudom egészségileg is hogy bírnám,bár 20 éves vagyok,nem lenne olyan nehéz és még annyit szeretnék kérdezni,hogy amikor megszülök ott a szülőszobán feltennék e nekem a spirált?Nem szeretnék több gyereket,most is szerettem volna feltetetni,de sajna későn....
Mihamarabbi válaszát köszönöm!
U.i.:én nagyon szeretném megtartani csak félek,mert egyedül kellene felnevelnem őket,bár a volt párom aztmondja szeret minket(csak akkor nemtudom mi értelme volt elmennie),bár eszembe sincs ráerőltetni,ha nem akar velünk lenni akkor felnevelném egyedül is őket!Tudom,felelőtlen dolog volt és talán ha megtartom az is az lesz,ezért is kérném a tanácsotokat...de nagyon fáj a gondolat is,hogy elvetetném...
hello előző. én vagyok a helyesirós. eszem ágában se jutott senki sem bántani. abban egyetértünk hogy ha anyagi háttere és segitsége megengedheti a kérdezőnek a babát nem vetetném el.
remélem nincs harag:-)
Mikor vetélésen voltam decemberben a korházban, volt egy fiatalasszony, 20 éves, két gyerekkel, körülbelül annyi idősek lehettek, mint a tieid. Nem akarta a harmadik gyereket, de mestruált még, és négy hónapos volt, mire megtudta, és talált egy olyan orvost, aki annyi idősen is elvette neki. Érdekes volt, hogy utána egyáltalán nem láttam az arcán szánalmat, sajnálatot a baba miatt. CSak örült, hogy végre nincs hasa, és kézzel-lábbal haza akart menni.
Csak azért meséltem el neked, mert ennyi idősen, mint te, talán én is vaciláltam volna, hogy mit tegyek. De ma, 27 évesen, egy vetéléssel a hátam mögött, félve az új terhességtől csak irigyelni tudom azokat, akiknek megadta az ég, hogy gyereket szülhessenek. Hidd el, nem az számít, hogy mennyi pénzed van, és van-e párod vagy nincs. Az a lényeg, hogy tudd őket szeretni, és sokat játsszatok majd együtt. Hogy felelősségteljes szülő legyél, és úgy neveld fel a babákat, hogy értelmes, felelősségteljes emberek legyenek. A többi nem számít.
lehet, hogy csak most vagyok ilyen okos, a te helyzetedben nem lennék az. De ha egyáltalán gondolkodsz azon, hogy mit tegyél, akkor inkább tartsd meg.
Igen, értem, én vagyok és nincs harag. Csak tudod mindenki írja, hogy tartsd meg, tartsd meg! És szívem szerint én is emellett lennék hiszen imádom a gyerekeket és a szívem szakad meg, hogy nem olyan rég megállt a szíve az én pici pocaklakómnak. Tehát ha mindenki csak ennyit ír, hogy tartsd meg és egyértelműen a kérdező szíve is e felé húz, akkor gondolkodás nélkül megtartja. Ami normál körülmények között a lehető legtökéletesebb döntés lenne.
De szerintem egy kérdés kiírásánál az a lényeg, hogy mindenki leírja a saját nézőpontját és indokait és mindent átgondolva dönthessen a kérdező, hiszen lehet, hogy valaki olyat ír, amire Ő maga nem is gondolt. Több szem többet lát alapon. Így szerintem, senkin nem segítünk egy olyan válasszal, hogy tartsd meg. Mert mi továbblapozunk egy másik oldalra, ő megtartja, mert senki nem írja le a dolgok hátulütőjét és más nézőpontokat, de a gyerekeket csak neki kell felnevelni és azok akik a megtartásra ösztönözték nem lesznek ott Vele, mikor megszüli a 3. gyereket is a 2. apától elváltan 20 évesen.
mert valóban jut 3 szájnak ott, ahol 2-nek is jut. De szerintem nem ez a gyereknevelés lényege.
Én is hasonló helyzetben voltam mint te, 1 hónapja volt abortuszom.
Szintén van 2 gyerekem, de én védekezés mellett lettem terhes. Van férjem is, és már 30 éves vagyok. Mégis úgy gondoltam, anyagilag nem bírunk el egy harmadik gyereket. Már most is alig jövünk ki a pénzünkből, 20 évig fizetjük a hitelt, a lányom jövőre kezdi a sulit. Ilyen megfontolásból döntöttem a műtét mellett, és azért mert én már a második szülésem után tudtam, hogy nem akarok több gyereket.
Én is mindíg abortusz ellenes voltam, és sosem gondoltam, hogy ha rendesen védekezem akkor is előfordulhat ilyen.
A döntés a tiéd! Te tudod milyen az anyagi háttered, van-e segítséged(szülők), és hogy bírni fogod-e egyedül.
Sok erőt kívánok neked bárhogy is dönts:)
Utolso!
Én magam mondjuk cigàny vagyok,és 21 éves,elsö babàmat vàrom!
Én irtam egy hosszu vàlaszt,14:15..........
20 évesen 3 gyerek apa nélkül...Ha 50 éves korodig termékeny leszel....????
Abortusz ellenes vagyok,de ne vállalj plusz még egy éhes szájat!Most úgy érzed talán menne,de mi lesz 2,5 vagy 10 év múlva?
Ez egy fájdalmas és nehéz döntés...de megszülni felelőtlenség!:(
Nagyon sajnállak!
UI:Le lehet pontozni!
szió!
remelem a szüleid segítenek, mert hatalmas segítség lenne
tudom, hogy nehéz, de tartsd meg mindenképp
ha nem szeretnel gyereket többé, és ez vérkomoly, úgy tudom 3 gyerek után elkötik a petevezeted, bar en ezt nagyon nem ajanlom.
sok dolog megmaradhatott a kisebbik babától, ami szinten nagy segítség lehet.
Istenem, mennyire rasszista meg gonosz itt néhány válaszoló! Nem mindegy milyen származású/bőrszínű a kérdező? Úgy beszéltek néhányan, mintha csak a romák szül(het)nének korán gyereket.......
Az pedig, hogy a rossz helyesírás miatt lenne valaki rossz anyagi hátterű nagyon sivár gondolkodásmódra vall! Mintha "újgazdagok", meg diplomások között mindenki olyan jó helyesírású lenne!
Szégyellje magát mindenki, aki a másik embert a bőrszíne miatt diszkriminálja, ill. sztereotípiát mer rá húzni valakire látatlanban interneten keresztül egy leírt történet alapján!!
KÉRDEZŐNEK: Én a helyedben csak akkor tartanám meg, ha van támogató családi háttér és az apa nélkül is tudnád nevelni a picit a másik kettővel együtt.Személy szerint 20évesen 2 picivel nem tartanám meg, mert még nagyon fiatal vagy és simán megtalálhatod az igazit, akivel majd lehet közös babátok. Persze a TE döntésed, nagyon jól gondolj át mindenféle lehetőseget, előnyt, hátrányt, stb! Kívánom, hogy sikerüljön meghozni a lehető legjobb döntést!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!