Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg nem rosszból kérdezem,...

Tényleg nem rosszból kérdezem, de miért vállal valaki 4-5 gyereket?

Figyelt kérdés
Kerdezem ezt ugy hogy a harmadikkal vagyok varandos :D de en azt érzem, hogy kesz, ennek itt a vége, mar a 3 is sok lesz, de egy harmadikat mindketten szeretünk volna. Hogy lehet letezni 4-5, akár több gyerekkel? Ott már végképp nem fog dolgozni az édesanya?
dec. 30. 11:12
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
87%

Elnézést ha megbántok valakit,de ez nem egy tök értelmetlen kérdés? Vagy csak én nem értem..

3.gyereked várod! Miért szeretted volna őt ?

Mi motivált? Miért nem volt elég csak 1 gyermek? Vagy 2? Miért mentél tovább?

Na más ugyanígy érez. Más 4et szeretne mert úgy érzi teljesnek.

Más 2.őt. Más 5-öt. De ami a legfontosabb ,hogy semmi közünk hozzá! 😉

(Üdv egy 3 gyermekes édesanya aki simán vallalna 4.gyermeket is ,de nem fogok. Mert eddig bírtam idegileg,mentálisan, és fizikailag is.) Ismerem a határaimat. Másnak ennél több is megy,másnak pedig kevesebb se.... Nem vagyunk egyformák.

dec. 30. 12:34
 22/37 anonim ***** válasza:
85%

Nekünk pl azért lett 4 gyerekünk, mert másodikra hármas ikrekkel lettem terhes. 🤣

Egy kedves ismerősömnek 5 gyereke van, mert szeretett volna sok gyereket. Nincs semmi nagy oka, egyszerűen így érezték kereknek a családot.

dec. 30. 12:35
 23/37 anonim ***** válasza:
81%

ismerek egy 6 gyerekes családot

akkoriba még nem 1-2 petesejtest ültettek be hanem sokkal többet mert a sokból is kevés maradt meg - elsőre hármasikrek lettek, már 26 évesek (2fiú 1 lány)

mikor 6 évesek voltak akkor gondolták úgy a szülők h 1 baba még belefér és mivel akkor sem lett jobb a beültetések aránya így a maradék 3db petesejtest is beültették h majd abból ha 1 megmarad milyen jó, persze mind megmaradt :) 20 évesek most (2 lány 1 fiú)

így két szülésből lett 6 gyerek :)

kicsit szívtak mind a két körrel az első 1 évben de onnantól jobb lett

mázli hogy nem lettek betegek a gyerekek

dec. 30. 12:44
 24/37 anonim ***** válasza:
29%
Nem tudom. Társkeresőn is fent vannak 3 gyerekes nő 25 évesen egy másik 38 évesen...stb és mondtam csak szex férne bele lazakapcsolat, erre ők komolyhoz ragaszkodnak 3 gyerekkel. És mind kisgyerekek még.
dec. 30. 13:00
 25/37 A kérdező kommentje:
Szerintem rosszul tettem fel a kérdést. Igazából arra lettem volna kíváncsi, hogy aki 4 5 gyereket vállal, ők hogy oldják meg zökkenőmentesen a mindennapok dolgait? Mert szerintem (nekünk nincs segítségünk), fizikai képtelenség ennyi gyereket hozni vinni minden nap, iskola ,óvoda, szakkorok, betegseg, orvosok, tanulás, es a minőségi együtt töltött időről még nem is beszéltem. Ezért kérdezem, hogy akkor ha apa a fő családfenntartó, az anyuka menedzsel mindent?
dec. 30. 13:22
 26/37 A kérdező kommentje:
Egyébként nincs allami tamogatasunk, halistennek mindketten erős anyagi családi háttérrel rendelkezünk, igy a nagyszülők segítenek ha kell, de sajnos mivel meg fiatalok, es vallalkozasokat visznek (legalabbis az én szüleim), en tudnak sok időt velünk tölteni, max ünnepeken és hétvégén. Ferjem nagyon jol keres, nem az allamnak szulom a 3. babánkat, nyilván nem ugy ertettem, hogy sok lesz, hanem hogy szerintem nálunk.ar a maximum igy, hogy 0 segítségünk sincs. :)
dec. 30. 13:26
 27/37 anonim ***** válasza:
74%

Négy gyerekem van, és kacérkodunk az ötödik gondolatával. Azért, mert csodálatos dolog egy gyerek megszületése, növekedése. Lenyűgöző ilyen közelről látni, ahogy megformálódik egy komplett személyiség, millió szállal kapcsolódni kezd a környezetéhez és helye lesz a világban. Nekem szülőként nagy élmény kicsit a gyerekeim szemével látni a világot, és mivel minden gyerek más, mind egy-egy új szemüveg, amin át másképp szemlélhetem a dolgokat.

Az egyik kisiskolás gyerekem nagyon racionális, logikus gondolkodású, ő azt kérdezi meg, hogy van-e a fénynek súlya, a másik igazi kis spirituális lelkizős ovis, aki azt kérdezi, mi az a személyiség, és nem lehet-e hogy az egész életünk egy álom, a kamaszom erős igazságérzetű, szociálisan nagyon érzékeny, aki könnyen szimpatizál az aktuális kicsit fura lánnyal a suliban, és mindig felhívja a figyelmem rá, ha hülyén gondolkozom :), a legkisebb meg egyelőre tipikus imádnivaló kétéves tele életörömmel és határozottsággal!

Amit még imádok, az az egymás közti interakcióik: annyira klassz kis csapatot alkotnak, és olyan jó látni, amikor támogatják egymást, együtt nevetnek vagy bohóckodnak korkülönbségektől függetlenül!

Sajnos az anyagi és időbeli lehetőségeink nekünk is végesek, épp ezért vannak csak négyen. Ha lenne bejárónőm, szakácsom, takarítónőm, kertészem, karbantartóm, sofőröm és még kitudjamim, talán tíz gyereket is szülnék. Ez az én extrémsportom :) Amúgy részmunkaidőben dolgozom.

dec. 30. 13:35
 28/37 anonim ***** válasza:
93%
27-es ! Nagyon jó volt olvasni amit írtál! Felemelő és megható! Köszönöm neked! Erre szükségem volt úgy érzem.🥰
dec. 30. 13:53
 29/37 anonim ***** válasza:
67%

25 majd megtudod, hogy három gyerekkel is nehéz mindent megoldani, ne aggódj

Nekem kettővel nehéz, szóval te sem leszel rózsás helyzetben hárommal

dec. 30. 13:58
 30/37 anonim ***** válasza:
100%
Nekünk 6 gyerünk van, a kicsik ikrek. Én nagy családban nőttem fel, 5 tesóm van. A férjem egyke, de nagyon sokat volt az unokatesóival. Mindig is sok gyereket szerettünk volna, 3 volt a terv. Aztán mikor megszületett a harmadik úgy éreztük hiányzik még valaki. Szóval így lett 4. Sokáig teljesnek éreztük az életünket, nem is volt egyszerű az első pár év a kicsivel. Aztán egyszer csak el kezdett hiányozni újra a baba kor, nekem is és a férjemnek is. 1 évig tologattuk a dolgot, aztán eljött az ideje a próbálkozásnak, első alkalommal összejött a baba. Aztán kiderült hogy ikrek. Akkor azért kicsit meglepődtünk, de már el se tudnám képzelni máshogy. Persze a mindennapok nem egyszerűek, de ahogy nőnek a gyerekek egyre egyszerűbb. Most az ikrek 3 évesek, a többiek pedig 7, 9, 12 és 14 évesek.
dec. 30. 15:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!