Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tényleg nem rosszból kérdezem,...

Tényleg nem rosszból kérdezem, de miért vállal valaki 4-5 gyereket?

Figyelt kérdés
Kerdezem ezt ugy hogy a harmadikkal vagyok varandos :D de en azt érzem, hogy kesz, ennek itt a vége, mar a 3 is sok lesz, de egy harmadikat mindketten szeretünk volna. Hogy lehet letezni 4-5, akár több gyerekkel? Ott már végképp nem fog dolgozni az édesanya?
dec. 30. 11:12
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
84%

Tényleg nem rosszból kérdezem, de minák vállal harmadikat, aki már maga is tudja, hogy sok lesz?

Hogy idegbeteg anyuka legyrn?

dec. 30. 11:53
 12/37 anonim ***** válasza:
55%
Aki azt írja, hogy 3 és 4 gyerek ugyanannyi, annak egy gyereke sincs? Plusz mínusz egy gyerek max akkor ugyanaz, ha semelyikkel nem foglalkozol. Egy egész önálló emberi lény fizikai és testi fejlődéséről van szó, ami kicseszett sok munka, hogy lenne már mindegy?
dec. 30. 11:55
 13/37 anonim ***** válasza:
67%
12, nekem van gyerekem, de ilyen alapon lehetne kerdezni, erted, hogy minek vállal valaki 3at kettö helyett, vagy 2t egy helyett.
dec. 30. 11:56
 14/37 anonim ***** válasza:
81%
Ismerek sok nagycsaládost, akik vallásos okból szaporodnak túl. A gyerek jólléte le van...., csak meglegyen a szaporodjatok és sokasodjatok elve.
dec. 30. 12:03
 15/37 anonim ***** válasza:
64%

#12! Nekem egy van és valószínűleg nem is lesz több, de nem azért, mert nem akartam. Nem gondolom, hogy nincs különbség 3 és 4 gyerek között, de 2 és 3 között is van. Még nagyobb is. Szóval ki lehetne akadni azon is, hogy Jézusom, 3 gyerek! Minek vállal annyit a kérdező? Az már csak hab a tortán, hogy maga is soknak tartja. Hát, pont annak nem kéne az aki a következőt már soknak tartja, nem annak, akinek négy van, de nyolccal is vidáman elbírna.

dec. 30. 12:04
 16/37 anonim ***** válasza:
49%
13 Mert annyi pénzt, szabadidőt tud félretenni, hogy hárommal még tudjon foglalkozni. Azt értem, hogy miért mondja valaki, hogy bocs, nekem egyre sincs kapacitásom, vagy én tök ügyi vagyok, 4-gyel is simán bírok. De akkor sem mindegy, hogy 3 vagy 4. 8 vagy 9. Egy ponton elfogy az ember pénze, energiája és ideje. Szülő, segítség, pénz és gyerek függő, hogy mikor. 3 és 4 gyerek közt van havi mittudomén, 50 ezer forint, - 3 óra szabadidő, heti plusz 2 kg mosatlan, mínusz 1 szoba, 3/4 gyerek között egy új autó vásárlása, 2 évvel később mehetsz vissza dolgozni. Szóval baromi sokminden.
dec. 30. 12:04
 17/37 babyboom567 ***** válasza:
78%

És igen, nekem egy gyerekem van,és még a kettőt sem tudom elképzelni MAGAMNAK,a három meg egyenesen rémálom(számomra).

De simán lehetett volna olyan élethelyzet,amikor én is másképp gondolom.

-pl ha jobb társat/apát választok.(nem egy hisztis, öntörvényű 3 évest)

-ha egészséges lenne a gyerekem,és nem ment volna eddig is el egy vagyon fejlesztésre.

-ha lenne beszámítható nagyszülő.

-ha fiatalabban szültem volna.(és nem utolsó pillanatban)

-ha nem átlagosan kerestünk volna,illetve nekem nem kellett volna otthagyni a munkám a beteg gyerek miatt.

-ha tudtam volna,hogy adhd-s vagyok, és a napi rutinomat az egész életemet felborítja és bedarálja az anyaság,és tanultam volna megküzdési ,életvezetési mintákat,hogy ne zuhanjak össze a hétköznapokban.

-ha támogató családom lett volna.

Szóval valami ilyesmi.

Mert különben jó anyja vagyok ennek az egynek,a legjobb tudásom szerint megteszem amit tudok.

dec. 30. 12:06
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
15 Ezt teljesen megértem, azt nem, hogy "plusz egy gyerek már mindegy".
dec. 30. 12:06
 19/37 anonim ***** válasza:
100%
Te minek vállaltál 3 gyereket? Nekem egy van és ùgy érzem elég. Kábé így jön le a kérdésed.
dec. 30. 12:16
 20/37 anonim ***** válasza:
76%

A 4. gyermekünkkel vagyok várandós. Diplomàs anya vagyok, teljes állàsban dolgozom és tervezek is dolgozni. Most is tanulok, saját vállalkozásban gondolkodom. Hogy miért vállaltuk? Mert imádjuk őket és mert vágytunk még egyre. Annyi a könnyebbség nálunk, hogy a két nagyobb màr tizenéves, szóval teljes mértékben önállóak. A férjem pedig csodálatos, akivel mindez kivitelezhető. Hitelünk nincs egy fillér sem. Nem élünk nagylábon, de úgy gondolom mindenünk megvan.

Szóval erre nincs jó válasz. Mindenki màs, mindenki életkörülménye, teherbíràsa màs.

dec. 30. 12:22
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!