Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi idő után fogadtatok...

Mennyi idő után fogadtatok látogatót?

Figyelt kérdés

Főleg első gyerekesekhez szólna a kérdésem, mert nyilván ahol a kisteso jön és kell a segítség ott más a helyzet.

Szóval a kérdésem az hogy ki mennyi idő után fogadott látogatót, vagy mennyi idő után tervez.

Nekem az a vágyam hogy a kórházban senki ne zaklasson amikor éppen minden bajom lesz, utána pedig hagyjonak legalább két hetet hogy összeszokjunk a babával, mert első gyerek és nem akarom hogy mindenki azt bámulja mit és hogy csinálok amikor még nekem sincs fogalmam róla.

A család viszont persze nem igazán akarja ezt elfogadni, azt hiszik kb hogy a szüléstől amég egyetemre nem megy ott asszisztalhatnak a nyakunkban.

Túl önző volna a kérésem?

nov. 16. 07:17
1 2 3 4 5 6 7
 51/63 anonim ***** válasza:
72%

Na, akkor most én is leírom, gondolom jönnek majd a lepontozások, meg, hogy kit érdekel a nyomorom. :D Én az első gyerek után követeltem ki a 2-3 hetet. Anyámék a terhességem 6. és 12. hetében meghaltak, szóval ők már nem játszanak a gyermekágyas időszakban.

Nem megyek bele az előzményekbe, amik totálisan előre vetítették, hogy szülés után rám szakad maga a pokol.

Indított szülésem volt, amit férjem elmondott természetesen anyósnak, nem tartottam nagyon dolognak, hogy titokban kelljen tartani. Utólag okos az ember. Nálunk már a szülőszobán elkezdődött az, amit itt nagyon sokan a hátuk közepére sem kívánnak. Először is minden kérés nélkül beállított, vadul nyomta a szülőszoba csengőjét, ahova természetesen nem engedték be, mert csak egy ember lehet bent. Mivel végül császáros lettem, abban a magatehetetlen állapotban nem akartam mást csak a férjemet, így megkértem, hogy beszéljen az anyjával, hogy menjen haza. Nem ment. Nyomta tovább a csengőt. Ki be járkáltak a szülésznők, mert már nem tudtak mit kezdeni vele, meg az erőszakosságával. Végül beengedték, hogy 5 percet maradhat, aztán mennie kell. Bejött, végig nézett rajtam a lehető legnagyobb undorral megkérdezte, hogy miért remegek. Sem a sokktól sem a mellékhatástól meg sem tudtam szólalni, úgyhogy végül férjem mondta el neki. Ezután nekem hátat fordított, leült az ágyamra és onnantól láthatatlan voltam, a férjemmel beszélgetett, de közben jól leb.szott minket, hogy mekkora bunkók vagyunk, hogy nem engedtük be, amíg itt volt a kislány. A 3 nap alatt, amíg kórházban voltam folyamatosan kaptam a megjegyzéseket, a kritikákat és hogy kb mindent szarul csinálok. Mikor hazamentünk, már jött és kitalálta, hogy 2 hétre oda költözik. Hát nagyon nehezen tudtam megértetni vele, hogy nem. Ezért minden egyes nap, ahogy végzett a munkában jött, hiába kértem, hogy ne, pihenni szeretnék, etetek stb. Ha jött és etettem nem nyitottam ki az ajtót, elkezdett hívni. Ha azt sem vettem fel, nyomta tovább a csengőt és közben elkezdett hívni. Ettől a lányom már úgy üvöltött, hogy nem lehetett tovább etetni. A második nap mikor jött, azzal szórakoztatta magát, hogy körbe járt a lakában és fennhangon azt kérdezgette, hogy miért nem lett takarítva. Nem, nem a férjemtől, tőlem. Követelte a kávét, ha a férjem ment, vágta a pofákat. 5 percenként járt ki be a szobából az alvó lányomtól, addig amíg fel nem keltette. Este 7-kor mikor végre letettem aludni felkapcsolta a nagy villanyt, hogy ne aludjon, mert hát egy babának ilyenkor nem kell. 2 hónapon keresztül keserítette meg az életünket minden egyes nap ezekkel, úgy hogy soha, tényleg soha nem hozott semmit, hanem azt várta el, hogy én ugráljam körbe, főleg az első napokban (mert bár ki soha nem mondta konkrétan, számára a császár nem szülés, nem szenvedtem vele, szóval nekem nincs jogom a lábadozáshoz, mert nincs miből lábadoznom. A sógornőm természetes úton szült, az egekig van magasztalva).

És tudom, hogy az enyém a rosszabbak közül van, de ne gondoljátok azt, hogy ez ritka mint a fehér holló. Ha tudnék jósolni és ezeket mind előre láttam volna, hát nagyon nem érdekelt volna, hogy a szomszéd Feri bácsi előbb látja a babát, mikor haza megyünk, mint anyósom, sőt. Én mindenkinek azt mondom, aki tudja, hogy milyen anyós és hogy viselkedik és tart a baba utáni időszaktól, az bizony követelje ki magának az időt és ne engedje oda a nem kívánatos rokont, legyen az anya vagy anyós. Ti akik itt köpködtök fogalmatok sincs milyen az, amikor azt az időszakot, amit mindennél jobban vársz, azt valaki tönkre vágja, pokollá teszi a saját egoja miatt, mert ő jobban tudja, neki nem lehet megmondani, hogy ne jöjjön, mert akkor is jön, ha akarod, ha nem, és napi szinten tépi ki a kezed közül a saját gyerekedet. Fogalmatok sincs milyen az, amikor már reggel, mikor kinyitod a szemed, attól rettegsz, hogy délután kezdődik az egész elölről, és este 22-ig nem is lesz vége.

A többi gyereknél 2-3 hétig nem jöhetett senki. És akkor azt, hogy ez jó volt, mi sem bizonyítja jobban, a lányomnál 3 hét után nem volt tejem, vissza sem tudtam hozni, pedig vért izzadtam, a többi gyereket 1,5-2 éves korukig szoptattam.

Nem lenézni meg leszólni kell a másikat, hanem elfogadni, hogy nem vagyunk egyformák és nagyon nem ugyanarra van szükségünk.

nov. 16. 16:18
 52/63 anonim ***** válasza:
79%

51

Az azért meg van, hogy itt a férjed az, aki mindezt hagyta, ahelyett hogy az első pillanatban leallitotta volna az anyjat?

nov. 16. 16:23
 53/63 anonim ***** válasza:
82%
Persze, ezzel ő is tisztában van, de utólag könnyű okosnak lenni. Sajnos abban a közegben, amiben felnőtt, ez volt az alap, ő mindent megcsinált egy csettintésre, nem állt bele semmilyen veszekedésbe vagy szóváltásba és még sorolhatnám. Mivel ebben nőtt fel ez volt neki a normális. A válás szélére sodródtunk emiatt, akkor szedte össze magát és csapott az asztalra.
nov. 16. 16:29
 54/63 anonim ***** válasza:
41%
Jajj, látom már rögtön pontoztok lefelé. Csak a felét éljétek át, de tényleg, ott nem fogtok tudni mit pontozni....😉
nov. 16. 16:30
 55/63 anonim ***** válasza:
68%
51# Jó, mondjuk ez durvább is, mint nálunk volt, amit írtam. Itt legalább tiszteletbe tartották a beszólás mellett, de biztos a táv is rátesz, bár még anyós a normálisabb nálunk. Mondjuk én ezt nem bírtam volna minden nap így, de nálunk mindenki a saját szüleinek szól, ha van valami, férjem ezt nem tűrte volna. Nyilván aki azt írja, hogy ő nem is érti, hogy hogy lehet elzárkózni, életébe nem élt át hasonló családtagot.
nov. 16. 16:32
 56/63 anonim ***** válasza:
68%

Jönnek itt a sztorik a hülyébbnél hülyébb rokonokról, de a kérdés nem azokról szólt, akiket 6 hét után sem szívesen engednénk be... És nem is azokról, akik 1000km-ről jönnének, egyből egy hétre, mert rövidebb időre nem éri meg, hanem átlag rokonokról, pl. nagyszülőkről, akik jönnek, megnézik az unokát, aztán hazamennek.

Az egyéni sztorik mind érthetőek, de amíg a kérdés nem erről szól, addig nem relevánsak, és nem abba a helyzetbe kell mindenkinek beleélni magát, mikor az anyós egy barom, hanem mikor teljesen normális rokonok szeretnék megnézni a babát az arra alkalmas időpontban, influenzás/hányós-fosós pereputty nélkül, az illem szabályait betartva.

nov. 16. 16:55
 57/63 anonim ***** válasza:
81%
56# Én pl azt is leírtam, hogy ha normálisak lennének akkor is minimum 2 hét. A normális rokonok, akikkel jóba vagyunk a 6 hetet megvárták mindkét gyereknél. Az is le lett pontozva. Akkor miről beszélünk? Pedig az is egy vélemény. Itt csak egy adott vélemény a lényeg. Itt azt kellene, hogy megkérdezem az illetőt, mikor lehet menni, mikor érzik úgy, hogy oké a dolog? És ha azt mondják 6 hét, akkor annyi, ha egy nap egy, ha 5 hónap, akkor pedig annyi. Ezt illik sértődés nélkül betartani és elfogadni mindenkinek. Tiszteletbe tartani és nem nyomást gyakorolni egy frissen szült anyára.
nov. 16. 17:04
 58/63 anonim ***** válasza:
65%

Nehanyan gusztustalanul beszeltek a masikkal. Senkit nem a seggetekbol rangattatak elo, le lehet szallni a magas lorol.

Van aki senkit nem szeretett fogadni, mast meg az sem zavarta, ha meg aznap a korhazban meglatogattak oket. Van ez a ket veglet, meg a ketto kozott is vannak atmenetek. Miert kell mindenkibe beleallni?

nov. 16. 17:58
 59/63 A kérdező kommentje:

Én mindenkit felpontoztam aki normálisan válaszolt, bármi is legyen a véleménye.

Szomorú hogy egyesek nem tartják tiszteletben mások eltérő véleményét.

Nem vagyunk egyformák. Van akinek nem jó család jutott és van akinek jó jutott, de mégsem akarja hogy rögtön körbevegyék.

Szeretem anyámat, de első sorban a férjemmel akarom ezt megélni hármasban a babával.

Anyóssal sincs bajom, bár nyilván nem olyan a viszony mint anyámmal. De én úgy gondolom nem fair kivetelezni egyik nagyszülővel sem, mindannyian ugyanakkor láthatják majd, nem lesz az hogy anyám hamarabb mert őt jobban szeretem.

nov. 16. 18:25
 60/63 anonim ***** válasza:
77%
Határozottan húzd meg a határokat már most, különben soha nem fognak komolyan venni, ami nagy baj. Zárd be az ajtót, és ne engedd be őket, amíg neked nem komfortos. Ez rólad, a babadrol, és a ferjedrol szól, nem a tag családról, ezt tiszteletben kell tartaniuk! Amúgy én csak a nagyon közeli hozzátartozóknak engedtem meg, hogy az első pár napban jöjjenek, de ők sem voltak itt hosszú órákra, nyilván látták rajtam ők is, hogy most erre nincs szükségem, kb úgy voltam vele, mint te. Távolabbi rokonokat, barátokat, 6 hét után fogadtunk.
nov. 16. 20:16
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!