Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi idő után fogadtatok...

Mennyi idő után fogadtatok látogatót?

Figyelt kérdés

Főleg első gyerekesekhez szólna a kérdésem, mert nyilván ahol a kisteso jön és kell a segítség ott más a helyzet.

Szóval a kérdésem az hogy ki mennyi idő után fogadott látogatót, vagy mennyi idő után tervez.

Nekem az a vágyam hogy a kórházban senki ne zaklasson amikor éppen minden bajom lesz, utána pedig hagyjonak legalább két hetet hogy összeszokjunk a babával, mert első gyerek és nem akarom hogy mindenki azt bámulja mit és hogy csinálok amikor még nekem sincs fogalmam róla.

A család viszont persze nem igazán akarja ezt elfogadni, azt hiszik kb hogy a szüléstől amég egyetemre nem megy ott asszisztalhatnak a nyakunkban.

Túl önző volna a kérésem?

nov. 16. 07:17
1 2 3 4 5 6 7
 21/63 anonim ***** válasza:
49%

Én sem értem ezt a totál elzárkózást hetekre. Mármint rendben, nem fogad az ember barátokat, tavolabbi rokonokat egyből, rendben, de azért a nagyszülőket "kitiltani", nehogy megnézhessék már az újszülött unokájukat, az olyan gáz szerintem.

Én mondjuk a saját családommal nem tartom a kapcsolatot nyomós okokból, de eszembe nem jutott volna, hogy azt mondjam nekik, nehogy idegyertek megnézni a gyereket, majd 2 hét múlva. Nem kell vendégséget tartani, körülugrálni senkit (akinek ez kényszere, kezeltesse magát pazichológussal), de most mit zavar az összeszokásban az, ha benéznek fél órára-órára megnézni azt a pici babát, akit amúgy tök izgatottan vártak?

Ismétlem: nem kell mindenkit beengedni, de túl van tolva ez az "összeszokás", nagyszülőonek biztos nem mondanám, hogy két hétig nem jöhetnek. Meg van annak a gyereknek apja is, lehet, hogy azért, mert te nem vagy olyan jóban a szüleiddel, hogy megoszd velük az örömed, ő igen,és ő szeretné megmutatni a gyerekét, megtiltod majd neki, mert ha te nem mutatod, ő sem mutathatja?

nov. 16. 08:31
 22/63 A kérdező kommentje:

"Csak mert rohadtul nem lenne fair, ha az utca emberei láthatnák a gyereket, rokonok meg barátok pedig nem."

Hát felénk nem szokás az hogy a szomszédok kint ülnek decemberben az utcán és körbe mutogatjuk neki az újszülöttet, de kinek mi.

Látom sokan nem értik a dolgot úgyhogy akkor további magyarázat: a kórházban csak a folyosón lehet látogatni. KB 15 szék van 80 emberre. Semmi kedvem ahhoz hogy szülés után, vérezve, esetleges sebekkel, kórházi ruhában, kócosan, kialvatlanul ott fogadjam anyóst, apost, akárkit. Csak a férjemet akarom.

Ha hazamegyunk a férjem otthon lesz egész hónapban, kaját tudunk rendelni, de ő is tud főzni.

Alapvetően nem nagyon volt soha a környezetemben gyerek és soha nem is találtam más gyerekeit cukinak, így egy kezemen meg tudom számolni hogy hányszor fogtam babát. Ezért érzem úgy hogy kell az összeszokás. Hogy egyáltalán én megszokjak egy gyereket. És nem akarom hogy ezt mindenki árgus szemekkel nézze. A saját anyám se.

Ettől függetlenül nem gondolom hogy ne tudnánk ketten megoldani a dolgot, bent a kórházban kapunk védőnői segítséget ha kérdésünk van, ahogy ha hazajottunk is jön a védőnő, na meg persze manapság már az interneten is van válasz mindenre.

Szóval ha csak nem lesz valami rendkívüli eset, megbírkózunk vele.

De az első pillanatoknak az intimitását szeretném magunknak.

Férjemnek mindegy, de támogat abban hogy úgy csináljuk ahogy nekem jó.

Nem értem miért kell amúgy lepontozni azt aki azt írja hogy nem fogadtak egyből látogatót. Valakinek ez fáj?

nov. 16. 08:31
 23/63 anonim ***** válasza:
33%
21-es vagyok, elírtam, anyosomnak es apóspmnak nem mondtam volna, nem a saját családomnak nyilván.
nov. 16. 08:32
 24/63 A kérdező kommentje:
Az még kimaradt hogy mindenkit ki kellene szolgálni, mert ha mondjuk hogy érezzék otthon magukat akkor se engednek egy pohár vizet se maguknak. Plusz messze laknak. Nem annyira hogy itt kelljen aludni, de annyira igen hogy ha jönnek akkor már nem egy fél órára ugranak be.
nov. 16. 08:34
 25/63 anonim ***** válasza:
39%

"És nem akarom hogy ezt mindenki árgus szemekkel nézze. A saját anyám se."

De miért nézne bárki árgus szemekkel? Midenki tudja, hogy nem volt még gyereked.

Majd ha lesz egyszer neked is unokád, sajnálni fogod, ha te sem nézheted meg, mert ilyen szeretetlen viszonyban leszel a gyerekeddel, hogy nem akarja veled megosztani a legnagyobb örömét. Most azt mondod, nem, de majd meglátod, mikor odaérsz :D

nov. 16. 08:35
 26/63 anonim ***** válasza:
61%

"mindenkit ki kellene szolgálni, mert ha mondjuk hogy érezzék otthon magukat akkor se engednek egy pohár vizet se maguknak"

És ezen mit problémázol?

Akkor nem isznak.

Mondjuk apuka is ki tud tenni egy tal kekszet meg önteni 3 pohár innivalot, hidd el, senki nem svédasztalozni megy ujszülötthöz

nov. 16. 08:36
 27/63 anonim ***** válasza:
73%

"Én azt vallom, akit szeretek, azt bármikor szívesen látom."

Én is ezen az elven működöm.

Akit nem szeretek meg sose fog jönni hozzám látogatóba.

De sztm mindenki eltudja dönteni maga, ha neked így jó, akkor csináld...a többieknek meg tiszteletben kell tartania.

nov. 16. 08:39
 28/63 anonim ***** válasza:
34%
A legjobb amikor tartja ezt a trendet, kórházba senki ne merjen menni látogatni, mert őt ne lássák olyan állapotban, egy hónap múlva facebook kommentben névvel, arccal részletezi a szülése minden mozzanatát, még azt is hogy odakakilt-e a szülőágyra. De jujj a rokonok nehogy meglássák köntösben, kócosan. :D
nov. 16. 09:14
 29/63 anonim ***** válasza:
83%
6 hetig. Messzsirol azert megneztek, de mivel mindketto teli gyerek, influenza szezon kozepen szuletett, lakasba beulni nem jott senki sem sokaig.
nov. 16. 09:22
 30/63 anonim ***** válasza:
72%

Én csak az összeszokáshoz szólnék még hozzá. Azt írod, hogy meg kell szokd a gyereket. Hát ne haragúdj, de kell hozzá legalább 3 hónap mikor azt érzed, hogy igen ő a te gyereked. Nem pár hét... akkor sokáig nem fogsz senkit fogadni. Én az első hetekben a nevén se bírtam szólítani....annyira fura volt. Hidd el egyébként, hogy fogsz te örülni majd bárkinek , csak, hogy legyen kihez szólni. Ha mázlid van a férjed kompatibilis lesz, de nem szabad elfelejteni, náluk még nehezebben alakul ki a kötődés. De mindegy ki mit mond, ez a te döntésed ami persze nincs kőbevésve, akármikor változhat a hozzáállásod.

Mivel most leszel első gyerekes, hiába gondolsz most bármit, egyáltalán nem tudhatod mire fogsz akkor vágyni, hiszen elképzleni sem tudod mi vár rád. Ha csak a tiktok videókból kapod az infót, ott úgy tűnhez, minden szuper anyuka apuka mindent megold. Hát a közelében sincs a valóságnak egyik sem.

Csak annyit akarok mondani, hogy most hozol egy döntést, de ne zárkózz el teljesen. Kb 3 hetes korában hívd meg te egy adott időpontra csak a nagyszülőket. Addigra már a baba sem csak alszik és lesz egy kezdetleges rutin amire lehet látogatót tervezni...mindenki más ráér hetekkel később is.

nov. 16. 09:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!