Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi idő után fogadtatok...

Mennyi idő után fogadtatok látogatót?

Figyelt kérdés

Főleg első gyerekesekhez szólna a kérdésem, mert nyilván ahol a kisteso jön és kell a segítség ott más a helyzet.

Szóval a kérdésem az hogy ki mennyi idő után fogadott látogatót, vagy mennyi idő után tervez.

Nekem az a vágyam hogy a kórházban senki ne zaklasson amikor éppen minden bajom lesz, utána pedig hagyjonak legalább két hetet hogy összeszokjunk a babával, mert első gyerek és nem akarom hogy mindenki azt bámulja mit és hogy csinálok amikor még nekem sincs fogalmam róla.

A család viszont persze nem igazán akarja ezt elfogadni, azt hiszik kb hogy a szüléstől amég egyetemre nem megy ott asszisztalhatnak a nyakunkban.

Túl önző volna a kérésem?

nov. 16. 07:17
1 2 3 4 5 6 7
 41/63 anonim ***** válasza:
21%

Hűűű, mi van itt. :D Nem értelek titeket. Mindenki csinálja úgy ahogy akarja, ami neki kényelmes. Ha valakinek az, hogy nem mehet senki és úgy lesz kiegyensúlyozott akkor nem fogja magára erőltetni csakhogy itt a gyakoris 1-2 agyatlan anya jobban érezze magát illetve fordítva sem. Nálunk az egész gyerekkorom egy átjáró ház volt szó szerint. Anya 6 testvére és a többi rokona egymásnak adta át a kilincset, amikor tanultam volna ott ültek a nyakamon, ha wc-n ültem, ha aludtunk, ha keltünk, mindig. Alig vártam, hogy elmeneküljek és szerintem ez is rátett, hogy megfogadtam itt bizony nem lesz soha átjárók háza, szeretnék nyugalmat.

Nem tudom hogy 2 emberen kívül miért kell 30 ember ellátni egy csecsemőt, de én elhiszem, hogy vannak ennyire életképtelen emberek is. Nálunk a család messze él, ha jönnek nem fél órára, tehát reggeltől estig. Anya az elsőnél bejött a kórházba, de csak üvegen keresztül láthatták, itt nem lehet máshogy. Hozzáteszem nekünk elég rossz velük a kapcsolatunk, sajnos. Amikor hazajöttünk másnap jött anya. Én a család előtt sosem szoptatok, 0-24 mellen volt a lányunk, úgyhogy igazából a férjem szórakoztatta őt, míg én a másik szobába pihiztem a picivel. Amikor aludt a lányunk és én is eldőltem volna miután vért is kaptam annyira kivéreztem stb., akkor beült a lábam széléhez, hogy őt nem zavarja és közbe folyamatosan beszélt és nem fogta fel. De ő ilyen értetlen nő. Ilyen dumákkal, hogy "jajj nagyon fáj ugye?", "meg de akkor cicizik?szívja?mennyit?nem méred, miért nem méred? biztos eszik?", majd hogy látja, hogy maradt mosatlan, hogy ő szívesen vigyáz az alvó picire míg megcsinálom. Na ez volt a pont, hogy kértem, öltözzön fel és menjen, mert pihennék, de nem tudok tőle. Anyós 2 hét után jött, de ő akkor se akart, mert azt várta, hogy a koraszülötten született 2 hetes lányommal császárral, szövődményekkel utazzak több száz km-t, mert hát ő is megtette annak idején. Eljött, ő is csak a csesztetés, bejött már úgy kezdte, hogy hú de éhes, mit főztünk? Mindenki más megvárta a 6 hetet, de leginkább amiatt, mert rengeteg a gyerek és vagy hasmenésük volt, vagy más betegség, úgy pedig kértem, hogy ne. A férjem itthon volt velünk majdnem 2 hónapot, minden szuper volt. Nagyon jó visszagondolni. :) De nálunk gusztustalan a család, sajnos. :D Hátam közepére se kívánom őket, barátokat simán. Másodiknál se jöttek a kórházba, otthon anyós várt, nálunk aludt, akkor látta először. Anya 2 hét után, mert behívták dolgozni és nem bírt eljönni addig. Semmi gond nem lesz, ha nem mennek kérdező. Mindent szépen megcsináltok együtt. :)

Amúgy nekem újat nem tudtak mondani, csecsemők között dolgozom, de sok helyen kiveszik a kezükből a gyereket, hogy jajjj majd én megmutatom, stb. Van ismerősöm, aki a lánya kezéből kivette a gyereket, hogy majd ő fürdeti, mert ő jobban tudja. Én nem szeretném ezt majd a lányaimnak, szépen ők szokják meg, tanulják meg, ismerjék ki és segítek a háttérből HA kérik, de tolakodni soha nem fogok.

nov. 16. 13:02
 42/63 anonim ***** válasza:
46%
41 vagyok. Mindenki úgy csinálja ahogy neki jó és amilyen a családja. Attól, hogy Katikának full jó a családja és mehet mindenki (én is ilyet akartam volna), attól Pirinek nem biztos. Értsétek már meg, nem nagy tudomány!
nov. 16. 13:03
 43/63 anonim ***** válasza:
52%

41-es, ki beszel 30 emberrol? Te honnan tudod hogy kihez egyszerre hanyan jottek?

Mi a francrol beszelsz? 😂

2 ember el tud latni egy csecsemot, de segitek, ketto es tobb gyereket is, ha mar vannak otthon tesok is.

Itt nem errol van szo.

Sajnalom, hogy neked nem volt jo gyerekkorod es a kapcsolatod sem az a szuleiddel es messze eltek es mittudomen…de a sajat nyomorod nem kell ratolni masra.

Neked szar, oke, masnak nem az.

nov. 16. 13:17
 44/63 anonim ***** válasza:
64%

Én elég hamar. Dél körül értünk a kórházból haza, délután anyámék, tesómék és anyósomék is voltak nálunk, de nem egyszerre.

Na de a férjem kínálgatta őket kávéval pl, nem én ugráltam őket körbe, a baba ha aludt senki se akarta felvenni, (megvárták míg felkel) és kaját, sütit is hozott mindenki így én értékeltem őket. :D

Anyósom többször jött segíteni az elején is (1-2 hetes korában) és bő fél napra. Első unoka, nagyon várta ő is. Igaz ő engem pihenni is küldött, szerettem, hogy nálunk van.

A kórházban egyébként ritkán voltak látogatók, kint a kemény padon annyira nem élveztem az ücsörgést a gátsebemmel, meg a kicsi is non-stop evett.

nov. 16. 13:39
 45/63 anonim ***** válasza:
41%

43-as, Attól, hogy nekem szar a kapcsolatom velük, nem nézem le azokat sem, akik fogadnak és azokat sem, akik nem...itt veletek ellentétben. :D A 30+ fő azoknak szólt, akik itt kb tüzet okádnak, hogy valaki 6 hétig nem szeretne senkit vagy 10 rokon nem ül a melle mellett miközben szoptat. Mit toltam rád Kicsim, hogy magadra vetted? Betalált valami akkor? Ha nem lenne ennyire fos a kapcsolatunk, akkor is mi a kis családunkkal akartunk volna legalább 2 hétig lenni, de így is jöttek, mindegy. :D Azért 2 hét nem a világ vége. Írtam: "Mindenki csinálja úgy ahogy akarja, ami neki kényelmes." Akkor mi a gondod? Az itt a jó, ha okádjuk azt, aki csak a pici családjával szeretne pár hetet tölteni mielőtt megosztja a távolabbi rokonsággal?

Mondjuk ha nálunk csak fél órára beugrott volna valaki 2 etetés között még az sem zavart volna. De itt reggeltől-estig történt. El nem tudom képzelni ki élvezi azt, hogy egész nap mindig ül mellette valaki, kötelező beszélgetni ha fájdalmad és pihenned kell akkor is.

nov. 16. 14:37
 46/63 anonim ***** válasza:
71%
Mindkét félnek el kellene fogadnia egymás véleményét. Kérdező, sem mással, sem a rokonokkal nem kell foglalkozni, ami nektek kényelmes a férjetekkel úgy csináljátok. Nektek kell érezni és pont! Egyik sem jobb.
nov. 16. 14:45
 47/63 anonim ***** válasza:
55%
Pontozgassatok csak le. Kérdező, itt hiába kérdeztél ilyet, jelenleg itt csak annak számít a véleménye, aki már a szülőszobán is fogadta vagy legalább is aznap. Nem tartják tiszteletbe más döntését, sajnos. Ezer fős babacsoportba hidd el nem ilyen válaszokat kaptál volna.
nov. 16. 14:59
 48/63 anonim ***** válasza:
39%
#43 Nyomorod? Hát semmivel sem lehetsz jobb az anyjánál, akit végül kidobott. Undorító, hogy ő veszi a fáradtságot és elmeséli, hogy miért van az, hogy egyesek jobbnak látják, ha hetekig békén hagyják őket és mert te nem értesz vele egyet gusztustalan módon személyeskedsz és minősíted őt. Köpj fel és állj alá!
nov. 16. 15:50
 49/63 anonim ***** válasza:
67%

Nem tudom, egy kérdést néztünk?

Volt összesen kb 5 olyan válaszoló, aki megjegyezte, hogy nem ért egyet azzal, hogy a NAGYSZÜLŐK (és nem a 28. xy rokon Marika néni) ne lássák több hétig a babàt, a többi válasz nem erről szólt.

(És pl én is azt mondom, ezt mindenki maga döntse el, hogyan látja jónak.

Én örültem, ha hozzám közelállók jöttek, anyám, anyósom pl.

De teljesen megértem, ha valaki meg nem akarja. Az ő dolga.)

nov. 16. 15:53
 50/63 anonim ***** válasza:
80%
Első gyereknél elszúrtam, első héten mindenki a nyakunkra csődült, utáltam. A másodiknál okosabb voltam,6 hétig senki nem jött. A harmadiknál anyós volt itt már szülés elött kb. 2-3 héttel és utána 2 hétig, mert apa kamionozik és így a nagyokat tudta rendezni addig,ha úgy indult volna a szülés, hogy a férjem nincs itthon.
nov. 16. 15:54
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!