Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Mennyi idő után fogadtatok...

Mennyi idő után fogadtatok látogatót?

Figyelt kérdés

Főleg első gyerekesekhez szólna a kérdésem, mert nyilván ahol a kisteso jön és kell a segítség ott más a helyzet.

Szóval a kérdésem az hogy ki mennyi idő után fogadott látogatót, vagy mennyi idő után tervez.

Nekem az a vágyam hogy a kórházban senki ne zaklasson amikor éppen minden bajom lesz, utána pedig hagyjonak legalább két hetet hogy összeszokjunk a babával, mert első gyerek és nem akarom hogy mindenki azt bámulja mit és hogy csinálok amikor még nekem sincs fogalmam róla.

A család viszont persze nem igazán akarja ezt elfogadni, azt hiszik kb hogy a szüléstől amég egyetemre nem megy ott asszisztalhatnak a nyakunkban.

Túl önző volna a kérésem?

nov. 16. 07:17
1 2 3 4 5 6 7
 11/63 anonim ***** válasza:
73%
A kórházba másnap jöttek. Én nem bántam, sőt örültem. Nekem kellett kimenni a folyosóra, a babát csak üvegajtón keresztül látták. Aztán mikor hazajöttünk én mondtam, hogy kell kb 2 hét nyugi, amíg mi 4-en (nagytesó is van) kicsit összeszokunk. Hétfőn jöttünk haza, következő hét szombaton jöttek először.
nov. 16. 07:56
 12/63 anonim ***** válasza:
85%

Hozzam is jöttek a kórházba, én kifejezetten örültem, mert császáros voltam és borzasztóan nehezen mozogtam, ha nem jöttek volna be, éhenhalok. Nem nagy csapatokban jöttek, csak 1 vagy 2 ember így nem volt senkinek megterhelő na meg nem egész nap. Délelőtt meg délután volt látogató.

Otthon meg a férjem után a nagymama jött 2 hétre, anyukám néha átjött, mivel begyulladt a hegem antibiotikumot is kaptam attól meg a gyomrom készült ki....hatalmas segítség volt, hogy volt valaki nálunk. 10 percenként rohantam a wc-re...

Megértem, ha valaki nem szeretne plusz embereket, de szerintem ez személyiség kérdése, van aki nem igényli, mert csak a babára szeretne figyelni van aki igényli a társaságot a fárasztó napokban, van akinek meg szüksége van segítségre, mint pl nekem volt.

Ne érezd magad önzőnek. A család meg nem fog belehalni, ha pár héttel később fogadod őket. Az is lehet, hogy mikor hazamentek változik a véleményed és te magad fogod kérni, hogy xy jöjjön át kicsit, mert úgy fogod érezni, hogy kell valaki. Természetesen apaszabi után.

Most lehetnek terveid, mint ahogy szokták mondani a babával kapcsolatosan is vannak elvei az embernek, aztán felülíródnak. Ha ott leszel majd döntesz, a család meg elfogadja majd. Küszöböld ki esetleg úgy, hogy minden nap küldesz egy két képet nekik, vagy kis videót és amikor úgy érzed jöhetnek majd mennek :)

Jó egészséget és hidd el minden megoldódik, és családi dráma végül nem lesz belőle.

nov. 16. 07:58
 13/63 anonim ***** válasza:
70%

Kórházba mondtam, hogy felesleges jönni, mert folyosón lehet csak találkozni, babát is ablakon lehet látni. Azért benéztek, jól esett.

Az első két hétben a szüleim, anyósom, tesóm és a férjem testvérei jöttek. Anyósommal kellet elrendezni még szülés előtt, hogy nem szeretném ha 1 hétre jönnének segíteni anyuval, megoldjuk a férjemmel.

Aztán a többi rokon, barát 1-1,5 hónapos korától jött.

1,5 órára lakunk mindenkitől, így nem csak beugranak 10 percre, hanem ezek egy napos programok voltak.

Jó viszonyt ápolunk a szüleinkkel, testvéreinkkel, így nem volt rossz, hogy jöttek. Tőlem se várták, hogy körül ugráljam őket. Megértették, hogy szoptatás alatt ki menjenek a szobából, mert nem akarok közönséget.

De attól függ milyen a családotok.

nov. 16. 08:04
 14/63 anonim ***** válasza:
59%

Nálunk nincs nagy család, eleve anyukámhoz hoztam haza a babát, de a legjobb barátnőm és a férje is szinte egyből jött, és én örültem neki :)

Eszik-alszik baba volt, nyilván addig nem szoptattam, míg itt voltak (nem ültek a nyakamra órákra), a tisztábatevésre meg pont kíváncsi volt a barátnőm 😀

Mondjuk 2 napot voltunk a kórházban, annyi idő alatt teljesen rutinos lettem, ahogy az egyéb apróságokban is, nem éreztem azt, hogy bénázok, pedig a gyerekem volt az első baba, aki a kezemben volt, azaz 0 gyakorlattal indultam...

Ráadásul mi is korán mentünk sétálni, nyilván kukucskált a babakocsi mindenki a szomszédok közül, az sem zavart :)

Aki a két vagy több hetes összeszokást erőlteti, az nem fog sétálni menni a babával?

nov. 16. 08:07
 15/63 anonim ***** válasza:
50%
14es nem értem, mi köze van a sétának a 2 hetes összeszokáshoz?
nov. 16. 08:09
 16/63 anonim ***** válasza:
71%
11-es vagyok. Nem tudom, mi köze van a sétának a látogatáshoz. Sétálni már 3-4. napon mentünk, mert a gyerekorvoshoz is le kellett vinni. Ettől függetlenül nem kívántam látogatókat körbeugrálni, kiszolgálni, kerülgetni az első 1,5-2 hétben. (Persze, mielőtt valaki beleköt, van apuka is, csak én az a típus vagyok, aki nem bír megmaradni a fenekén, ha vendégek vannak).
nov. 16. 08:20
 17/63 anonim ***** válasza:
37%

Én azt nem értem, aki hetekig nem fogad. Ő ki sem viszi addig a gyereket sem sétálni?

Csak mert rohadtul nem lenne fair, ha az utca emberei láthatnák a gyereket, rokonok meg barátok pedig nem.

Én örültem, hogy jöttek már első naptól.

nov. 16. 08:20
 18/63 anonim ***** válasza:
77%
Mi Bp-n, panelrengetegben lakunk, az utca népét pont nem érdekelte a gyerekem :D azt se tudják, kik vagyunk... A szomszédoknak az se tűnt fel, hogy terhes vagyok. Faluban, ahol mindenki ismer mindenkit, ott nyilván más a helyzet.
nov. 16. 08:23
 19/63 anonim ***** válasza:
65%
Mi az hogy nem lenne fair, ha az utca népe előbb látná a gyereket? Akkor szüljön sötétben orvos nélkül. Mert hát a nővérek meg az orvosok is előbb látják a babát :D szerintem egy gyerek születése nem a nagyszülőkről szól. Az utca népe meg max rápillant a gyerekre aztán megy tovább. Mama meg papa meg kézbe veszik, meg ott vannak x órát. Azért ne hasonlítsuk a kettőt össze. A 2 hét nem egy irreális elvárás. Ezenkívül legalább a pici immunrendszere is erősödik kicsit.
nov. 16. 08:27
 20/63 anonim ***** válasza:
86%

9 vagyok. Azt még megjegyezném, hogy nálunk a vendégeknél körülugrálásról szó sincs. A család úgy jön mindig, hogy itthon érzik magukat. Első hónapokban kaját hoztak, poharat kaptak, szolgálják ki magukat. De nálunk ez egyébként mindig így van.

A barátokkal meg kialakult, hogy nem kajaidőben megyünk és ők sem akkor jönnek, vagy ha igen, akkor szintén a látogató hozza a kaját/pizzát rendelünk, így egy-két nasit kiborítani, meg üdítőt kirakni nem nagy cucc, ennyit jelent a "körbeugrálás".

Olyan vendéget mi szimpla hétköznapokon sem szeretünk fogadni, akit kínálgatni kell, meg körbeugrálni. :D Van ilyen távoli rokonunk, ritkán is találkozunk. Ilyet szerintem gyermekágyas anyukától senki ne várjon.

nov. 16. 08:28
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!