17 éves vagyok, terhes, szüleim tudják és nem engedik, hogy elvetessem. De én undorodom ettől az egésztől! Mit tegyek? (többi lent)
Nem tudom, ebben tud-e segíteni a következő, de ez elvileg így működik:
mivel még kiskorú vagy, az állam hivatalból rendel melléd "magzati gondnokot" a védőnőn keresztül - aki éppen azért van, hogy a szüleid ne kényszeríthessék rád az akaratukat, bármi is legyen az.
Ezáltal a magzatnak haláláig, jobb esetben megszületéséig egy ismeretlen, hivatalból kirendelt ügyvéd lesz a gyámja.
Ehhez azonban el kell menned a védőnőhöz és neki elmondani a problémádat minél hamarabb!
Ő elköld majd a családtervező irodába, ahol többet tudnak segíteni.
A lényeg az, hogy jogilag az anyukád nem tilthat meg semmit ebben az esetben neked.
Én viszont zt tanácsolom neked, gondold át a másik két lehetőséget, a baba felnevelését és az örökbeadását is.
Lehet, hogy most könnyen rendelkezel valaki más élete felett, de sosem lehet tudni, pár év múlva, vagy akár a műtét után megbánod-e. Vissza már nem fogod kapni az első gyermekedet, hiába lesz később babád :(
Remélem, jó döntést hozol és minden rendbe jön!
Remélem hogy nem egy ilyen "anya" mellett fog felnőni ez a gyerek. Ha tudnád hogy hányan szeretnék azt a kisbabát...
Egyébként meg van egy olyan érzésem hogy egyáltalán nem védekeztetek. "és tudom, h védekezni kellett volna, de elszakadt a gumi és nem vettük észre" ezek szerint csak védekeztetek, csak elszakadt a gumi. Bár minden bizonnyal csak szépiteni akartad a helyzetet azzal hogy elszakadt a gumi....
Te a helyzettől undorodsz én meg tőled.
Szia!
Biztos nagyon nehéz helyzetben vagy most, de sajnos az már itt nem számít, hogy ki-mit-mikor nem vett érszre :(
(a gumi elszakadására gondolok)
Kár már azon rágódik, hogy mi lett volna, ha...
Lett volna lehetőség még a 72 órás tabletta, de sajnos még erről sokan nem is hallottak :(
Szerintem is a körzeti védőnőtől kérj tanácsot és segítséget, de minnél hamarabb! Minnél nagyobb a kisbaba, annál több a veszélye az abortusznak!
Szorítok, hhogy minden rendben legyen!
ui. én most veszítettem el a kisbabámat, mindenemet odaadnám érte, ha még a pocakomban lehetne! :(
Azért azt a lehetőséget is gondold át még egyszer, hogy mi lenne ha mégis megtartanád!? Szüleid hozzáállásából itélve biztos segítenének! Nem biztos, hogy az abortusz a legjobb megoldás...de ez a te döntésed!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!