Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kapok javaslatot a nőgyógyá...

Ha kapok javaslatot a nőgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, akkor azonnal be kell vinni a háziorvoshoz papírt?

Figyelt kérdés

10 hetes várandós vagyok, eddig teljesen problémamentes, viszont a a kórelőzményemben van egy vetélés, valamint autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van és vérhigítót is kell szúrnom, valamint borzasztó fáradt vagyok minden nap.

A munkahelyemen szeretném betanítani a dolgozót, akit a helyemre vesznek fel, ezért 1 hónap múlva tudnék táppénzre menni.

A nőgyógyászommal ma találkozok. Ki tudja írni ma a szakorvosi javaslatot a táppénzre vételre úgy, hogy csak 1 hónap múlva viszem be a háziorvoshoz és ténylegesen 1 hónap múlva iratom ki magam táppénzre?

máj. 16. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 61/64 anonim ***** válasza:
57%

55: akkor megerdemeljuk. Megerdemli az a rengeteg no, akik evek ota tappenzre mennek onnan. Mondjuk az az erdekes, hogy nem sokkal kapunk igy kevesebbet, mint amikor 3 muszakban 12 oraztunk es mondjuk csak egy hetre mentunk betegszabira mert lebetegedtunk.

Van a cegnek egy belso internetes oldala, ahonnan lehet tajekozodni a csed-gyed-gyesrol, anyasagi tamogatasrol, apaszabirol stb, szoval mindenfele papirrol amit be kell kuldeni a ceghez. Az elso mondat az, hogy a soron dolgozo kismamak menjenek el tappenzre..Soha eletemben nem hallottam arrol, hogy ezt maskepp is lehetne, es a korulottem elo kismamak sem, akikkel errol beszelgettem.

máj. 17. 08:53
 62/64 anonim ***** válasza:
56%
60# Hát lehetne tájékozódni, ez igaz. Mondjuk ettől kezdve a munkaügyet is bezáratnám, felesleges ha úgy is nekem kell mindent tudnom magamtól a googléból tanulva és rájuk hiába hagyatkozik az ember. :D De azért lehet tévedek, de gyanítom ilyen helyen dolgozol. :D de mondjuk nem tudom hogy jött ki, de én simán jól kaptam tpre.
máj. 17. 09:18
 63/64 anonim ***** válasza:
64%

Nincs köze a munkámnak a hr-es, munkaügyes dolgokhoz, szimplán tudni akartam milyen jogaim vannak, így leültem és utánanéztem, hogy kitudjak állni magamért, ha szükséges lenne. Nem, nem feleslegesek munkaügyesek. A munkaügyi csoport úgy fog tájékoztatni és azt fogja javasolni, ami NEKIK előnyös/ki lett adva/ ahogy ők szokták, stb. A munkáltató érdekeit képviselik, nem azt javasolják, ahogy NEKED a legjobb. Szerencsés esetben nézik a munkavállalók érdekeit és a kettő fedi egymást, de ha rögtön tp-re küldik a kismamákat, anélkül hogy érdekelne bárkit is a kismama mit szeretne, az nekem nem ez a kategória.

Nem véletlenül vannak kimondottan olyan független tb tanácsadók, munkaügyi jogászok, akik kismama tanácsadással is foglalkoznak cég függetlenül. Ilyenhez érdemes fordulni, ha kérdés van, vagy gyorsan képbe akar kerülni az ember.

máj. 17. 10:15
 64/64 anonim ***** válasza:
74%
63# Akkor te tök jól csináltad amúgy. :D Sokan nem gondolnák, hogy létező dolog, azért ez nem olyan mint a csed, gyed stb., ami szembejön veled mindenhol. Ezekről én rengeteget olvastam, mi jár, mi nem, hát az alapbér éppen sehol nem jött fel. Kismama csoportból se senki, csak itt a gyakorin mennek alapbérre. :D Mondjuk el nem tudom képzelni, hogy a pennys dolgozó tudni fogja ezt, mikor orvosok sem tudják nálunk. De bizony feleslegesek, sajnos. :) Minden papírom eddig 4x kellett újracsinálni, mert jajj ők mindig elnézték. :D Volt, hogy én szóltam, hogy szerintem nem jó valami, deeee jó az úgy, majd itthon hívtak 2 nap múlva, hogy mégsem és újra kéne írni. Mintha mindenki egész nap otthon ülne és ráérne... Ezek alapján bárki elvégzi ezt a munkakört. De ez off már. A kérdező veszélyeztetett, tp-re megy hivatalos papírral.
máj. 17. 11:13
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!