Ha kapok javaslatot a nőgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, akkor azonnal be kell vinni a háziorvoshoz papírt?
10 hetes várandós vagyok, eddig teljesen problémamentes, viszont a a kórelőzményemben van egy vetélés, valamint autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van és vérhigítót is kell szúrnom, valamint borzasztó fáradt vagyok minden nap.
A munkahelyemen szeretném betanítani a dolgozót, akit a helyemre vesznek fel, ezért 1 hónap múlva tudnék táppénzre menni.
A nőgyógyászommal ma találkozok. Ki tudja írni ma a szakorvosi javaslatot a táppénzre vételre úgy, hogy csak 1 hónap múlva viszem be a háziorvoshoz és ténylegesen 1 hónap múlva iratom ki magam táppénzre?
Én nem értem azokat, akik azt mondják, hogy a 9-es kódú táppénz nem úgy működik, hogy "eldöntöm mikortól vagyok veszélyeztetett és előre közlöm a munkáltatómmal".
Hát dehogynem. :D Mások az irodából mennek szülni?
Mondom ezt úgy, hogy 36. héten mentem el tervezetten táppénzre, már a 20-22. hét körül kérdezte a munkáltatóm hogy tervezek, hogyan tervezzenek velem, úgy jött az utódom, hogy még betudtam tanítani. Ilyen formán nagyjából mindenki táppénz csaló, aki CSED előtt tp-re megy, igen. Nem kell ezt senkinek magára venni szerintem. :)
Orvosi protokoll, hogy vetélés előzménnyel kockázatosnak/veszélyeztetettnek minősítenek, de ez nem egyenlő azzal, hogy azonnal táppénzre kell menni. Én 42. hét elején szültem és ugye mondtam, hogy 36.-on hagytam abba a munkát. 4 hétig volt kb. érdekes, hogy "de jó, itthon vagyok, semmi dolgom, szabadság, főzőcskézek, blabla". Most várjuk a második gyerkőcöt és bár igyekszünk úgy tölteni a napjainkat ahogy nekem/nekünk jól esik, bizony marha ingerszegény az itthoni a környezet. Pedig családi ház, udvarral, kerttel, játszótérrel, medencével, nem ezen múlik... Én ezért, magamból kiindulva mondom azt, hogy érdemes megfontolni ezt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!