Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kapok javaslatot a nőgyógyá...

Ha kapok javaslatot a nőgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, akkor azonnal be kell vinni a háziorvoshoz papírt?

Figyelt kérdés

10 hetes várandós vagyok, eddig teljesen problémamentes, viszont a a kórelőzményemben van egy vetélés, valamint autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van és vérhigítót is kell szúrnom, valamint borzasztó fáradt vagyok minden nap.

A munkahelyemen szeretném betanítani a dolgozót, akit a helyemre vesznek fel, ezért 1 hónap múlva tudnék táppénzre menni.

A nőgyógyászommal ma találkozok. Ki tudja írni ma a szakorvosi javaslatot a táppénzre vételre úgy, hogy csak 1 hónap múlva viszem be a háziorvoshoz és ténylegesen 1 hónap múlva iratom ki magam táppénzre?

máj. 16. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 31/64 anonim ***** válasza:
45%
28as csak azért gondoltam hogy unalmas lesz, mert nyáron az emberek szeretnek utazni, strandolni, programozni és ugye te ezt nem fogod tudni megtenni
máj. 16. 16:36
 32/64 anonim ***** válasza:
69%

Én nem értem azokat, akik azt mondják, hogy a 9-es kódú táppénz nem úgy működik, hogy "eldöntöm mikortól vagyok veszélyeztetett és előre közlöm a munkáltatómmal".

Hát dehogynem. :D Mások az irodából mennek szülni?

Mondom ezt úgy, hogy 36. héten mentem el tervezetten táppénzre, már a 20-22. hét körül kérdezte a munkáltatóm hogy tervezek, hogyan tervezzenek velem, úgy jött az utódom, hogy még betudtam tanítani. Ilyen formán nagyjából mindenki táppénz csaló, aki CSED előtt tp-re megy, igen. Nem kell ezt senkinek magára venni szerintem. :)

Orvosi protokoll, hogy vetélés előzménnyel kockázatosnak/veszélyeztetettnek minősítenek, de ez nem egyenlő azzal, hogy azonnal táppénzre kell menni. Én 42. hét elején szültem és ugye mondtam, hogy 36.-on hagytam abba a munkát. 4 hétig volt kb. érdekes, hogy "de jó, itthon vagyok, semmi dolgom, szabadság, főzőcskézek, blabla". Most várjuk a második gyerkőcöt és bár igyekszünk úgy tölteni a napjainkat ahogy nekem/nekünk jól esik, bizony marha ingerszegény az itthoni a környezet. Pedig családi ház, udvarral, kerttel, játszótérrel, medencével, nem ezen múlik... Én ezért, magamból kiindulva mondom azt, hogy érdemes megfontolni ezt.

máj. 16. 16:53
 33/64 anonim ***** válasza:
60%
Ezen az oldalon amúgy mindenki a kormány beépített embere amúgy vagy mi? Komolyan mintha a ti zsebetekből venné ki a pénzt valaki a táppénzzel… Igaz én már 30 hetes vagyok, 2 hete vagyok táppénzen, előtte héten kaptam meg a javaslatot, de csak következő héttől írattam ki magam. És amúgy képzeljétek megyek nyaralni, sőt még dolgozok is táppénz mellett saját vállalkozásban, úgyhogy én nagyon durván táppénz csaló vagyok, most kövezzetek meg
máj. 16. 16:57
 34/64 anonim ***** válasza:
72%
És amúgy de, 90%ban ez úgy működik mindenkinél, hogy akkor megy el 9es kóddal táppénzre amikor szeretne, nálunk is konkrétan a főnököm előre megkérdezte kb meddig akarok dolgozni, sőt volt olyan kolléganőm aki azért íratta ki magát, mert már nem akart terhesen minden nap bevezetni a munkahelyére
máj. 16. 16:59
 35/64 anonim ***** válasza:
47%
Most jönnek a "X, Y betegségem van, 38 hetesen még köveket görgettem, mégsem voltam táppénzen" stb. Senkit nem érdekel. A kérdésre válaszoljatok.
máj. 16. 17:01
 36/64 anonim ***** válasza:
42%
Utolsó kettő, egyértek amúgy. Én 16 hetes terhes vagyok, de pont ma kérdezte meg a főnököm, hogy meddig akarok maradni. Meg, hogy szerinte az utolsó két hónapban már ne dolgozzak, inkább készüljek nyugodtan. 🤷‍♀️😅
máj. 16. 17:01
 37/64 anonim ***** válasza:
74%
36os amúgy én home officeban dolgoztam és már jó ideje zaklatott vele mindenki miért nem megyek már táppénzre. Amúgy a kérdésre a válasz: neked a doki ráírhatja a papírodra ma is hogy javasolja a táppénzt és te kiírathatod magad akár 2 hét múlva is, a kutyát nem érdekli
máj. 16. 17:19
 38/64 anonim ***** válasza:
32%
33as csakhogy hivatalosan nem mehetsz nyaralni ha táppénzen vagy, elég ha valaki felnyom és már mehetsz is nagy pocakkal a munkaügyi bíróságra.
máj. 16. 17:20
 39/64 anonim ***** válasza:
64%
Engem a házi orvos a diagnózis alapján vett fel,az volt a lényeg hogy az egyik papíron ott legyen hogy veszélyeztett terhesség.Megnézte a gépben és felvett.Se dátumot nem nézett meg semmit
máj. 16. 17:20
 40/64 anonim ***** válasza:
42%
38 akkor kb minden kismama ott kötne ki, ugyanis nagyon sok olyat ismerek aki már 12 hetesen kiíratta magát táppénzre aztán később tette ki a nyaralós képeket. Egyébként meg van olyan hogy már pl valaki az elejétől veszélyeztetett és nem dolgozhat, pl mert volt vetélése, de attól még nem fog 9 hónapig a 4 fal között nyomorogni, azért ne keverjük már a terhességi táppénzt azzal, hogy mondjuk valaki állítólag otthon fekszik lázasan aztán posztol egy selfiet a fesztiválról. Egyébként itt nagyon furcsa emberek gyűlnek össze ezen az oldalon, mert ekkora képtelenségeket amiket itt összehordtok sokan még életemben nem hallottam. Mondjuk az orvosom kimondottan azt mondta ő minden kismamát eltiltana ezektől az oldalaktól.
máj. 16. 17:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!