Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kapok javaslatot a nőgyógyá...

Ha kapok javaslatot a nőgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, akkor azonnal be kell vinni a háziorvoshoz papírt?

Figyelt kérdés

10 hetes várandós vagyok, eddig teljesen problémamentes, viszont a a kórelőzményemben van egy vetélés, valamint autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van és vérhigítót is kell szúrnom, valamint borzasztó fáradt vagyok minden nap.

A munkahelyemen szeretném betanítani a dolgozót, akit a helyemre vesznek fel, ezért 1 hónap múlva tudnék táppénzre menni.

A nőgyógyászommal ma találkozok. Ki tudja írni ma a szakorvosi javaslatot a táppénzre vételre úgy, hogy csak 1 hónap múlva viszem be a háziorvoshoz és ténylegesen 1 hónap múlva iratom ki magam táppénzre?

máj. 16. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 21/64 A kérdező kommentje:
18-as válaszoló: Én sem értem, de természetesen elfogadom mindenki véleményét.
máj. 16. 15:34
 22/64 anonim ***** válasza:
57%

Ugyan ezek a betegségeim és több vetélésem volt mégse vagyok veszélyeztetett. Itt gyakorin mindenki annak hiszi magát. Nem attól megy el egy gyerek, hogy dolgozol vagy sem. Azt kell mondani, hogy nem akarok tovább dolgozni és kész, de ne olyanokra hivatkozzunk ami önmagában nem okoz bajt a mostani terhességnél.

Felesleges most kérned róla. Szólj a munkáltatónak, hogy nem szeretnél max 1 hónapot dolgozni és eltudja dönteni, hogy kell-e a betanitás részedről vagy sem.

máj. 16. 15:42
 23/64 anonim ***** válasza:
57%
Ezek egyike se indokolja a veszélyeztetett táppénzt de persze magánorvos jó pénzért megírja. Amúgy meg nálunk a friss javaslatot kérik táppénznél
máj. 16. 15:53
 24/64 anonim ***** válasza:
63%
Kérdező, nem lesz unalmas egész nyáron a négy fal között, max orvoshoz elmenni? Se egy nyaralás, strand, egyéb szabadtéri program?
máj. 16. 15:57
 25/64 anonim ***** válasza:
70%
24, ugyanmá', nem tudja ő hogy azt nem szabad, hogy az már tp-csalás.
máj. 16. 16:01
 26/64 anonim ***** válasza:
100%

Az orvosoddal beszéld meg. 99%, hogy ő nem fogja neked mai dátummal lepecsételni, hogy 1 hónap múlva vegyenek táppénzre.

Az működhet, hogy ma kiad egyet, hogy holnaptól javasolja a tp-t, te meg max nem élsz vele, egy hónap múlva veteted csak magad táppénzre a háziorvossal.

Vagy az működik, hogy megbeszéled az orvossal és a főnököddel is, hogy kiíratod magad kb. egy hónap múlva és kész.

Egy kicsit túltolod, szerintem korrekt a munkavállalóval szemben, ha előre jelzed mikor mész és ennyi. Ehhez ő nem kérhet tp javaslatot és alapvetően neked sincs rá szükséged.

Egyébként amíg érzed magadban az erőt, szerintem érdemes dolgozni. Fizetésben sem mindegy, meghát (szerintem) baromi sokat lehet még otthon ülni, nem feltétlenül jó ilyen korán elkezdeni. De ez én vagyok. :)

máj. 16. 16:06
 27/64 anonim ***** válasza:
79%

Mindegy hogy volt egy vetélésed és pajzsmirigyes vagy és vérhigítót szursz, a táppénz nem így működik hogy időben akarom értesíteni a főnököt.

Ha most indokolt a táppénz, irasd ki magad és menj táppénzre. Ha most nem indokolt, akkor meg ne irasd most ki magad.

Ez nem szabadság, hogy előre lefixálod, ez így táppenz csalás.

Nekem is van pajzsmirigy alulműködésem, gyenge immunrendszerem mert kivették a lépem és a doki kioktatott mikor kérdeztem hogy táppénz javaslatot adna-e, hogy manapság senki sem akar dolgozni terhesen. Mondjuk én azért akartam kiíratni magam mert pont letelt a gyedem és kb 2 hónapot dolgoztam volna mire jön az új baba, annak meg semmi értelme nem volt.

Az első terhességemnél megkerdezte a munkáltató, hogyan tervezem, meddig számoljanak velem, én mondtam hogy ha minden jól megy, én a 30.het korulig szeretnék dolgozni, ennyi.

32.heten mentem végül táppénzre a Lidlből, nem irodából.

Plusz Ha egy egyhónapos véleménnyel beállítasz a háziorvoshoz kiröhög, de minimum megkérdezi hol voltál eddig.

Egyébként havonta mész nőgyógyászhoz, nem értem miert nem jó kövi alkalommal kikérni ha úgyis akkor akarod felhasználni.

máj. 16. 16:14
 28/64 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenkinek, aki tudott kultúráltan válaszolni a kérdésemre.

10 éve dolgozok és eddig 2 hetet voltam táppénzem, azt is azért mert Covid-os voltam, úgyhogy kifejezetten sértőnek találom a táppénz csalás kommentet.

Továbbá én senkivel sem személyeskedtem és nem én találtam ki azt sem, hogy veszélyeztetett terhességgel ki fog írni a nőgyógyászom, ahogyan a korábbi kommentemben említettem, ezt a vetéléskor mondta a nőgyógyászom, tehát egy szakorvos. Úgy gondolom mindenki kórtörténete és szervezete más, tehát simán lehet hogy nekem ezt mondta, másnak pedig azt.

24-es válaszoló: Nem, nem lesz unalmas otthon lenni, továbbá nem tudom ez hogy jön a feltett kérdésemhez.

máj. 16. 16:29
 29/64 anonim ***** válasza:
66%
Akkor mész el amikor akarsz,te dolgod, de egy vetélés egyeltalàn nem ok arra , hogy a következőnèl veszélyeztetett terhes legyél.
máj. 16. 16:30
 30/64 anonim ***** válasza:
86%

Nekem már kb. a szívhang megjelenésekor megírta a javaslatot a nőgyógyász (korábbi vetélés, alapbetegségek, korom és barnázás miatt), de abban állapodtunk meg, hogy elég akkor táppénzre mennem, mikor úgy érzem, hogy nem bírom a munkát.

Végül kb. 6 hónaposan mentem táppénzre, de akkor már a munkahelyemről is küldtek :)

Szóval engem nem röhögött ki sem a doki, sem a munkáltató, de nem tudom, máshol ez hogy megy...

máj. 16. 16:33
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!