Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kapok javaslatot a nőgyógyá...

Ha kapok javaslatot a nőgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, akkor azonnal be kell vinni a háziorvoshoz papírt?

Figyelt kérdés

10 hetes várandós vagyok, eddig teljesen problémamentes, viszont a a kórelőzményemben van egy vetélés, valamint autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van és vérhigítót is kell szúrnom, valamint borzasztó fáradt vagyok minden nap.

A munkahelyemen szeretném betanítani a dolgozót, akit a helyemre vesznek fel, ezért 1 hónap múlva tudnék táppénzre menni.

A nőgyógyászommal ma találkozok. Ki tudja írni ma a szakorvosi javaslatot a táppénzre vételre úgy, hogy csak 1 hónap múlva viszem be a háziorvoshoz és ténylegesen 1 hónap múlva iratom ki magam táppénzre?

máj. 16. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 11/64 A kérdező kommentje:

De igen, elkanyarodtunk, mert én úgy szeretném intézni a munkáltatómmal, ahogy fent írtam. A pontos okokat itt nem szeretném részletezni.

Mivel nem voltam még ilyen helyzetben, ezért itt tettem fel a kérdést, hátha tud olyan is válaszolni, aki már volt abban a helyzetben, hogy később adta be a papírt a háziorvoshoz.

Ettől függetlenül, köszönöm, hogy írtál és elfogadom a véleményed.

máj. 16. 15:10
 12/64 anonim ***** válasza:
82%

Még mindig nem érted a lényeget. Veszélyeztetett terhesség nem egy olyan dolog, hogy tudjuk előre. Ha már most annak érzed magad, akkor irasd ki most magad.

Mert ez nem egy időzíthető program.

Tényleg úgy lenne a korrekt, hogy szólsz a főnöködnek, hogy terhes vagy, vállalod a betanítást, de kb 1 hónap múlve elmész táppénzre.

Majd 1 hónap múlva elbattyogsz a dokihoz és megkéred, írjon ki...

máj. 16. 15:11
 13/64 anonim ***** válasza:
96%
30 napig érvényesek a szakorvosi javaslatok, de komolyan nem értem mi értelme van annak, hogy ma kérsz egyet, amit egy hónap múlva adsz le ahelyett hogy egy hónap múlva kérsz egyet, amit aznap/másnap adsz le.
máj. 16. 15:13
 14/64 anonim ***** válasza:
68%

Én munkáltatóként kicsit meghökkennék ha előre tudnád mikortól leszel veszélyeztetett terhes, mindenféle kórelőzménytől függetlenül. De pld terhesen én is az voltam, mármint veszélyeztetett, mégis a 38.hétig dolgoztam.

Nem akarsz terhesen dolgozni, rendben van. Menj oda a főnöködhöz, hogy Juli,Béla akárki, tudod hogy volt egy vetélésem stb..stb.Szeretném betanítani a x-et y, aztán elmennék táppénzre. Kirúgni így se és úgy se fognak, és ez sokkal egyenesebb, mint egy olyan papírral szaladgálni ami alapján már mától mehetnél táppénzre, de te a munkahely hőse akarsz lenni, miközben tulajdonképpen fél évvel szülés előtt tp-re akarsz menni. Egyrészt ha olyan a munkád, akkor nem elég az egy hónap, ha meg olyan akkor lehet bőven sok..Bennem nem keltenél ezzel szimpátiát vagy pozitív érzetet.

máj. 16. 15:18
 15/64 anonim ***** válasza:
87%

Pedig igaza van a válaszolónak. Én a korom miatt alapból veszélyeztetett vagyok és előzmény is volt. Már az 1.ügyeleti látogatásomnál ráírták a papíromra, hogy veszélyeztetett terhesség, pedig még szivhang se volt sehol. Ez nem jelent automatikusan táppénzt. (Nekem később se kellett, mert magamnak dolgozom.)

De ez a tény, meg a munkáltatóval való korrektség nem függ össze. Az viszont ciki, hogy 1 hónap múlva mész az ajánlással a házi dokihoz, akkor is, ha amúgy lehetséges.

máj. 16. 15:20
 16/64 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat!
máj. 16. 15:23
 17/64 anonim ***** válasza:
30%

vetélésem volt a terhesség elött, Terhesség elején 3x is véreztem, Mégsem voltam veszélyeztetett terhes. 38.hétig dolgoztam én is.

Én is munkáltató vagyok, tuti néznék rád én is hülyén. 1 hónap alatt mit lehet betanítani?!

máj. 16. 15:24
 18/64 anonim ***** válasza:
38%
Sajnos erdemileg nem tudok neked valaszolni, kerdezo, de annyira elszomorit, hogy senki nem ertette meg, vagy akarta megerteni a kerdesed, es egyaltalan nem arra valaszol :(
máj. 16. 15:32
 19/64 A kérdező kommentje:

Szuper, hogy olyan sokáig tudtál dolgozni! :)

Pénzügyesként dolgozok, tehát az alapvető használatban lévő pénzügyi szoftvereket meg tudom tanítani 1 hónap alatt, továbbá a januárban már jeleztem a munkáltatómnak, hogy babát szeretnénk a párommal és biztosítsa a helyettesem időben.

máj. 16. 15:33
 20/64 anonim ***** válasza:
73%

"Sajnos erdemileg nem tudok neked valaszolni, kerdezo, de annyira elszomorit, hogy senki nem ertette meg, vagy akarta megerteni a kerdesed, es egyaltalan nem arra valaszol :("

Mindenki megertette és mindenki válaszolt rá.

máj. 16. 15:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!