Táppénzre a nőgyógyász vagy a háziorvos ír ki, ha veszélyeztetett terhes vagyok?
El kell hogy fogadják. A táppénz az táppénz, azt tudomásul kell vennie a munkáltatónak.
Viszont, ha a nődoki ad igazolást, akkor fénymásold le és add oda a munkáltatónak, ha nagyon hitetlenkedne.
A háziorvos irhat ki táppénzre. A munkahelyed nem "válogathat".
Azért kéri a nőgyógyásztól az igazolást, mert ellenőrzés esetén azzal fedezi magát, hogy szakorvos szerint veszélyeztetett vagy. De ha pl. nem nőgyógyásazti, hanem más okból lennél veszélyeztetett (pl. magas vérnyomás, alapbetegség), akkor ő saját jogon is kiirhat. De az a tuti nekik, ha van egy szakorvosi javaslat, aztán abba kössön bele az ellenőr...
szia
a munkahelynek elvileg mindegy, csak vigyed a tp-papírt, nem lehet válogatni, én ilyet még nem is hallottam.
Én a nőgyógyászaton vagyok tp-en, én direkt így kértem,h ott lehessek, mégpedig azért, h ne a házi dokinál kelljen ülnöm a sok köhögős, fertőzős beteg között mikor megyek a papírért.
Itt nálunk hiába csak papírért mész mindenhol végig váratják a sort.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!