A 4 pecsét kitől kell, védőnő, háziorvos, vagy nőgyógyász?
Itt azt írja:
"...az a nő, aki terhessége alatt legalább négy alkalommal - koraszülés esetén legalább egyszer - terhesgondozáson vett részt; ... A terhesgondozás olyan komplex egészségügyi szolgáltatás, amely a szülész-nőgyógyász szakorvos, a háziorvos, a védőnő és a gyermeket váró nő együttműködésén alapul. (???)..."
Tökéletes a védőnőtől, és tökéletes a nőgyógyásztól is.
Mindkettő végez terhesgondozást, így akár megosztva is lehet a 4.
A végén valóban a nőgyógyász állítja ki az igazolást.
Nekem a nőgyógyász adta a pecsétet, de minden vizsgálat előtt elkel menni a védőnőhöz aki leméri a súlyodat stb.
Így jön ki egy pecsét, de ne aggódj mert a négynél sokkal több lesz.Az igazolást pedig a kórház állítja ki!
De kihez?
Mert nálunk a terhesgondozás így néz ki: van egy védőnő, akinek elvileg mindennap van fogadója, gyakorlatilag el lehet kapni, heti egyszer van terhestanácsadás, van egy háziorvos, akit érdekli minden és el lehet vele beszélgetni, de több nem. Nőgyógyász mint olyan itt nincsen, be lehet menni az sztkba, de onnan elküldik az embert, mert az NŐGYÓGYÁSZAT és NEM TERHESGONDOZÓ.
Hát én ezt nem értem!!!Minden nőgyógyásznak kell lennie hetente egyszer terhestanácsadása, ahova havonta egyszer el kell járnod, mert megvizsgál és ő adja a beutalókat laborba, Uh. ra stb. Akkor a terhességet ki állapította meg ?
Én a háziorvosnál egyébként egyetlen egyszer jártam EKG vizsgálat miatt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!