Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ha kapok javaslatot a nőgyógyá...

Ha kapok javaslatot a nőgyógyásztól, hogy veszélyeztetett terhes vagyok, akkor azonnal be kell vinni a háziorvoshoz papírt?

Figyelt kérdés

10 hetes várandós vagyok, eddig teljesen problémamentes, viszont a a kórelőzményemben van egy vetélés, valamint autoimmun pajzsmirigy alulműködésem van és vérhigítót is kell szúrnom, valamint borzasztó fáradt vagyok minden nap.

A munkahelyemen szeretném betanítani a dolgozót, akit a helyemre vesznek fel, ezért 1 hónap múlva tudnék táppénzre menni.

A nőgyógyászommal ma találkozok. Ki tudja írni ma a szakorvosi javaslatot a táppénzre vételre úgy, hogy csak 1 hónap múlva viszem be a háziorvoshoz és ténylegesen 1 hónap múlva iratom ki magam táppénzre?

máj. 16. 14:36
1 2 3 4 5 6 7
 41/64 anonim ***** válasza:
37%
38# jól van értjük te munka hőse
máj. 16. 17:34
 42/64 anonim ***** válasza:
42%
40es pontosan, én is ismerek olyan kismamát aki munkaügyi bíróságra került, mert tette ki a nyaralós képet 18 hetesen.
máj. 16. 17:44
 43/64 anonim ***** válasza:
27%
Oké, akkor ti ne menjetek nyaralni, pont nem érdekel a sok hülyeség amit itt összehordtok, csak a kérdezőnek jöttem normális választ adni
máj. 16. 17:49
 44/64 anonim ***** válasza:
63%
42 mondjuk azt még hozzátenném, hogy nagyon sok olyan idiótàt ismerek akit nem engedtek el szabira, kiíratta magát táppénzre, aztán posztolta Facere a képeket fesztiválról, nyaralásról, ki is rúgták őket, de ilyenért még senki nem ment munkaügyi bíróságra :D
máj. 16. 17:51
 45/64 anonim ***** válasza:
68%
Én az első terhességemnél is kipakoltam mindent is és jelentem hogy nem szállt senki a nyakamra.Az orvos se mondta hogy nem mehetnék utcára🤭Szerintem senki nem ül attól a 4 fal között,természetesen csak azok akiknek pihenés és szigorú ágynyugalom van elrendelve🤷🏼‍♀️
máj. 16. 17:52
 46/64 anonim ***** válasza:
71%

[link]

Ajánlom a figyelmetekbe a fenti cikket. Ha csak nem vagy fekvő beteg még azt se lehet egyértelműen kijelenteni, hogy te nem mehetsz nyaralni vagy bárhova. Csak gondolom szokás szerint előkerültek azok akiknek a közeli tóhoz sincs pénzük elmenni, nemhogy nyaralni, aztán itt élik ki magukat, mert internetre még futja vagy lopják a szomszédból…

máj. 16. 17:56
 47/64 anonim ***** válasza:
62%
Nagy marhaság, ha eltörik a kezem, akkor is ágyban kell kizárólag feküdni? Picit hűtsétek le magatokat. A ti zsebetek bánja?:D Engem sose zavart más mit csinál. Ti is tegyetek így. Ha szeretnétek dolgozzatok 90 évig, meg 45 fokos lázzal, meg 42. terhességi hétig, sőt nyomjátok ki ott a gyereket egy 12 óra műszak alatt, ettől sajnos ugyanolyanok maradtok emberileg. Ez nem változtat, ez nem dicsőség, hogy mert te bírtad.:D Nem vagy több a kérdezőnél. Más elmegy, valaki meg nem, kész. Kérdezőre és az orvosra tartozik. Egyébként ha az orvos kiírja, tehát ott a papír tök mindegy mire, akkor ti ki az isten f…nak képzelitek magatokat, hogy felülbíráljátok? :D Anyuka rendőrség hahaha, Jucika a pennyből megmondja a frankót.
máj. 16. 19:01
 48/64 anonim ***** válasza:
67%

Kevered a szezont a fazonnal.

Amiről az orvosod beszél, az a RIZIKÓBESOROLÁS. Magas rizikójú várandósnak minőszülsz azért, mert endokrin és hematológiai betegséged van. Ezt szokták "veszélyeztetettnek" is nevezni.

A táppénz pedig KERESŐKÉPTELENSÉGET jelent. Azt jelenti, hogy az állapotod miatt nem tudod elvégezni a munkádat.

Hogy értsd a különbséget:

Veszélyeztetett terhesnek számít az is, akinek semmi baja nincs, de mondjuk betöltötte a 40 évet. Vagy szintén semmi baja nincs, de az előző terhességében terhességi cukra volt. Az is, aki több, mint 10 szál cigit szív naponta. Ettől még nem válnak egészségügyi szempontból munkára alkalmatlannak, nyugodtan dolgozhatnak.

Ha pedig nincs semmi betegséged, csak épp úgy hány egész nap, mint a lakodalmas kutya, emiatt nem tudod ellátni a munkád, akkor mehetsz táppénze.

És azzal nem árt tisztában lenne, hogy a keresőképtelenség azt is jelenti, hogy nincs ám nyaralás pl. Ha dolgozni nem tudsz menni, akkor a horvát tengerpartra se mehetsz, mivel az egészségi állapotod miatt othhon kellene szépen gyógyulnod, és max az orvosig mehetsz.

Szóval át kellene gondolni, hogy ha el tudod látni a munkád, akkor miért is akarnál táppénzre menni.

máj. 16. 19:09
 49/64 anonim ***** válasza:
13%
48, Jé mennyit tanultál. Huuuu :) Neked fáj, ha a kérdező idén kihagyja a nyaralást vagy mi?:D
máj. 16. 19:16
 50/64 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Én leszarom. Azt is, ha téppénzre megy. Csak gondoltam hátha végre felfogja valaki a különbséget a veszélyeztetett terhesség és a keresőképtelenség között. Ugyanis ezek nem rokonértelmű szavak.
máj. 16. 19:27
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!