Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Muszáj magnéziumot szedni ?

Muszáj magnéziumot szedni ?

Figyelt kérdés

Még nagyon friss, hogy pozitív lett a terhességi tesztem. Már tervezés előtt is ittam magnesolvot meg most, hogy tudom most is iszok napi 1-et. Viszont laktózérzékeny is vagyok, de ez a hasmenés nem olyan mikor olyat eszek és akkor jön. Olvastam, meg mondták is, hogy nem szeretik a magnesolvot, mert meghajtják őket is.

Kérdéseim: Kell-e szedni vagy elég az ami van a terhesvitaminban ?

Ha kell tudnátok ajánlani olyat ami bevált nektek ?

De lehet, hogy most felfüggesztem pár napig és meglátjuk, hogy tényleg attól van-e hasmenésem. Sajnos nagyon érzékeny a gyomrom :(

Még mielőtt valakiben felmerül a gyanú, nem ettem romlott ételt, erre kimondottan figyelek, főleg most.

2023. okt. 27. 06:34
1 2 3
 1/21 anonim ***** válasza:
100%
A magnosolv okozhat hasmenést. Egyébként is minden magnézium hashajtó hatású, nagyobb adagban főleg de én mindekitől, aki magnosolvot ivott, azt hallottam, hogy rendesen hasmenése van.
2023. okt. 27. 06:36
 2/21 anonim ***** válasza:
100%
Ja, hogy muszáj-e, azt nem tudom. Javasolják. Én szedek. Magnesi Citricit. Nekem az bevált. Előző terhességnél 3x2-t most még csak 3x1-et. Még a magnerotot próbáltam korábban de a citrici jobban bevált. #1 voltam
2023. okt. 27. 06:39
 3/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm…akkor most nem iszom az fix. Pedig még az ízét is szeretem, meg jó, hogy megivós mert ilyen nagy batár tablettákat nem tudok lenyelni sajnos :/ Akkor megvárom vele a dokit, ha megyek hozzá, hogy ő mit javasol.
2023. okt. 27. 06:40
 4/21 anonim ***** válasza:
100%

Én csak a Magnerotot próbáltam, nekem az nem okozott problémát. Egyébként ez meg rágótabletta 🙂

Nekem a védőnő ajánlotta ezt, annyit fűzött hozzá, hogy ha esetleg a vastól durva székrekedésem lenne, akkor kipróbálhatom a Magnesolvot, mert annak meg ellentétes hatása van, szóval mindenképp cseréld le azt első körben.

Én amúgy az elején csak nagyon ritkán szedtem magnéziumot, mivel nem görcsöltem vagy ilyesmi, így nem láttam értelmét.

2023. okt. 27. 06:51
 5/21 anonim ***** válasza:
54%
Én külföldön szültem, itt nem szedetnek ennyi vacakot. A folsavat kell szedni, ha vérszegény vagy, írnak vasat, aztán ennyi, egyél rendesen. Két problémamentes terhességet vittem végig magnézium nélkül. Persze vannak esetek, mikor indokolt a magnézium, de mindenkivel szedetni felesleges. Szerintem Magyarországon kicsit túl van lihegve ez a terhesvitamin-üzlet.
2023. okt. 27. 06:56
 6/21 anonim ***** válasza:
74%
Csatlakozom az előzőhöz az ötöshöz.Szintén külföldön vagyok terhes.folsavat, vasat szedek napiszinten meg 3 havonta egy dózis vitamin d-t ír ki az orvosom.Ennyit szedek.Nem szedtem sose magnéziumot.Azt miért tolják ennyire Magyarországon? Mire jó?
2023. okt. 27. 07:29
 7/21 anonim ***** válasza:
100%

Nagyon erősen javasolt..

De a magnesosolv nagyon nagy dózis.

Ha meghajt, akkor szedj mást, kevesebbet.

A terhesség elején nem kell olyan sok, a közepe után pedig sok esetben el sem hiszed mennyire jó, hogy szeded.

Egyébként a későbbi csontritkulást előzöd meg vele.

Most

Lábgörcsök, és a keményedések javîthatók/ szüntethetőek meg vele.

A terhesség alatt a baba elveszi ami kell, szóval ezek neked kellenek.

Semmi köze a gyomrod érzékenységéhez, vagy a laktózérzékenységhez.

Nekem még vele is durva székrekedésem volt, mert annyi vasat szedtem ( okkal)

2023. okt. 27. 07:37
 8/21 anonim ***** válasza:
3%
Hát ha annyira kötelező lenne akkor külföldön is szedetnék.. Én nem szedek olyasmit amit az orvosom nem ír fel.Ő a szakember nem én.Nem fogom szedni mert julis meg maris aztmondja hogy erősen javasolt.
2023. okt. 27. 08:01
 9/21 anonim ***** válasza:
8%
6-8 vagyok, csak azért írom le mert itt van aki olvassa és szed ezt meg azt mert itt aztirják hogy javasolt meg kötelező.Mindenkinek azt kellene szednie amit az orvos előír
2023. okt. 27. 08:03
 10/21 anonim ***** válasza:
100%
Igen, kell. Nem csak terhesen, de akkor főleg. Szedj más formákat. A GAL-nak meg a yiya-nak is van több magnéziumja, amik jók. A citrát forma pl kevesebb embernek okoz gondot. Citrátot és biszglicinátot szednék a helyedben, pl. Napi 600 mg elemi (!) Mg nem terhes állapotban is nyugodtan mehet egy felnőttnek, sőt kellene is, nem csak lehet. (Az élelmiszerek manapság sajnos nem bővelkednek vitaminokban és ásványi anyagokban. Finoman szólva. De persze azt is lehet gondolni nyugodtan, hogy csak a vitaminokat akarják eladni. Azért van ez a sok "egészséges" ember. A terhes-, illetve egyéb multivitaminokban fizikai képtelenség, hogy benne legyen a szükséges mennyiség magnéziumból.) Sok mindenben nem értek egyet az itthoni protokollokkal, de a magnézium pótlasa (megfelelő formában és mennyiségben) terhesség alatt, nem tartozik ebbe a kategóriába. Egyáltalán nem biztos, hogy mindent nyugatabbra csinálnak jól.
2023. okt. 27. 08:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!