Túlsúlyosan terhesség? Ti mit tennétek? merjek már próbálkozni?
Babát tervezünk párommal, már fogytam 20 kilót, de még mindig 95 kiló vagyok..
A vérnyomásom jó, sőt néha alacsony, a cukrom jó, koleszterinem jó, tsh-m jó, vérképem tökéletes, ciklusom napra pontos, hónapok óta egészségen igyekszem élni, rákszűrésem jó, mozgok, jól eszem, szedem a prenatal vitamint, de nyilván az volt a célom hogy a lehető legtöbbet fogyjak mielőtt teherbeesek. De közben meg azért nem gyorsan fogyok, hogy ne legyen jojó..
Igazából normál étrenden vagyok, és mindig fogyok kicsi, nem észveszettül fogyókúrázok, tehát várandósan is ezt igyekeznék tartani. Baj lehenne ha várandósan is menne le?
Eszem avokádót, magvakat, salátát, sovány húst, tejtermékeket + fehérjét, étrendkiegészítőt...
Viszont nyilván fogyok, mert van miből.. szeretnénk már próbálkozni, de annyi szörnyűséget olvasok a túlsúlyról és a terhességről, hogy égnekáll a hajam. De kitudja, lehet évekbe telik majd mire babánk lehet, és már nem vagyok fiatal (34). ti mit tennétek?
Az elhízásom oka főleg pszichés volt, sok haláleset volt a családban, unokaöcsémet is örökbefogadtuk, nehéz évek vannak mögöttünk, szóval ne szedjetek szét, mostmár jól kezelem, és megindultak lefelé a kilók is, de vágyunk a babára, csak úgy tűnik a kilók lassabban mennek le, mint szerettem volna.
Azt azért nem ártana tudni, hogy milyen magas vagy ....
Ha már kialakult az egészséges életviteled, normálisan eszel, mozogsz, jól érzed magad, jók az értékeid, szerintem nyugodtan belevághattok a baba projektbe. Ezt az életvitelt a terhességed alatt is tovább tudod folytatni, ártani egyáltalán nem fog. Hidd el, a baba el fogja venni azt, amire szüksége van. Legfeljebb nem hízol 30 kg-ot a terhességed alatt, csak 9-et, ami a normális lenne.
Sok sikert!
Szia! Szerintem is nyugodtan bekevághattok.
Van bőven raktár (bocsi), szóval az sem baj, ha fogysz közben, sőt.
A fogyás akkor baj, ha eleve sovány a kismama, de ilyenkor is inkább az anyuka egészségére van hatással. Ilyenkor a szervezetnek prioritása az "utód" egészségesen tartása. A vitaminokat is főleg azért szedjük, hogy mi egészségesek maradjunk, mert a magzat elveszi azt, ami kell neki.
Szóval a korodra való tekintettel főleg kezdjétek el, mert lehet, évekig fog tartani. Ezt sohasem lehet előre tudni.
En 1 olyat ismerek aki nagyon elvolt hizva.. 2 terhessege vetelessek vegzodott es a 3. Terhesseg utolso honapjat is korhazba toltotte.
Meddosegi kozpont nem fog fogadni ha el vagy hizva ez egy kiterium.
A lanynak se voltak vernyomas problemai.. de a terhesseg alltal tovabb hizott es igen lettek problemai!
Sok korhaz azon az elmeleten van hogy egy kover no ugy se birja megszulni a gyermeket, nem kepes ra. Szulesemnel pont lattam egy ilyen esetet! Nem volt hude kover csak testes es megcsaszaroztak mert szerintuk felesleges varni eleg ranezni.
Az ismerosomnek eleve a sulya miatt programozott csaszar volt kiirva mar az elejetol fogva.
En nem vagyok kover de rettenetesen fajt 3 hetig a csaszar.. ( surgossegi volt)
Arra szamolj hogy a kover anyukaknal ahol vastag a hasfal ott hosszabba van vagva es meg egy csovet is bevezetnek a hasfalhoz hogy tisztuljon a seb. Nagy segitseg kell majd az elso 1-2 hetbe ahozz is hogy elmenj majd wecere vagy fel kellj az agybol.
Ha a parod segit akkor nem lehetetlen. De nagyon nagy onfelaldozassal es fajdalommal fog jarni.
163cm magas vagyok.Első terhességem 94kg-val indult, +13lett a vége, problémamentes terhesség volt és a baba is egészséges.
Második babával most vagyok 31 hetes. 112kg-val kezdtem és most 110kg vagyok. Kontroll alatt vagyok, szülés óta lett migrénem, magasvérnyomásom, IR, hashimoto... ezek kezelve vannak, de lekopogom, egyelőre minden rendben.
De ez én vagyok...terhesen mindig jók az eredményeim.
Te sokat fogytál és életmódot jelenleg jó, terhesen is csinálod a diétát, lehet mozogni is, én belevágnék. De a legjobb, ha doki tanácsát kéred ki, a túlsúly önmagában is növeli az összes kockázatot, ha bírtok még várni, érdemes még kicsit lejjebb adni. De a magasságodat nem írtad... 180cm körül a 94kg 20kg fogyás után már egészen jó állapot.
Sok sikert és mielőbbi babát nektek :)
Sziasztok! Köszönöm a válaszokat, sajnos csak 170 cm vagyok, a hasam a leglaposabb érdekes módon, inkább homokóra alakom van, combban és fenékben vagyok erősebb, ebből a szempontból szerencsés vagyok.
Cél az lett volna hogy 80 alatt "indulunk", de tényleg nem szeretnék butaságot csinálni gyors fogyással, csak hát kicsit türelmetlen vagyok.
Igazából nemrég jöttek meg a labor eredményeim és igazából minden normális lett fél év diéta után, ez lelkesített fel nagyon, az orvos is megdícsért, de baba témára nem kérdeztem rá.
Aztán persze elsőre úgysem sikerül a baba, vélhetően hónapokig tart majd, addig meg csak elérem a 80-at, de mindig fel kell tenni, hogy de mi van ha elsőre sikerül?! Nem szeretnék pánikolni ha gyorsan összejön, és persze a babának sem akarok ártani.
Egy megfelelően összállított étrenddel fél év alatt még 20-at simán le tudsz adni, tehát még idén vállalhatsz babát, ha kisebb súly a cél. Csak tartani kell az előírásokat és egy szakemberre kell bízni az étrend megtervezését :)
Ha nem akarsz várni szerintem azzal sincs baj. Anno én is olyn 80-85 kg-val lettem terhes, híztam is több mint 30at (tudom ez nem normális), de a szülés után viszont több, mint 40et adtam le. Szóval ez sem lehetetlen
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!