Lehet terhesség alatt végig tartani a kezdősúlyt, ha túlsúlyosan indultam?
Én 73kg-mal keudtem. 20. hétig fogytam,utána 8 kg-t híztam csak. Utána a 2 év szoptatás alatt meg fogytam még 13kg-t.
Én nem diétáztam,nem fogyóztam.
15.hétig egyik terhességemmel sem híztam... sőt, a 20.ig sem.
Utána jött fel először 8, majd 6 kg.
Mire a kórházból hazajöttünk (3nap) a kezdősúlyom alatt voltam mind2x.
(Mind a 2 terhességnél 74kg-val lettem terhes)
Unokahugomnak volt hasonló gondolkodása.
Ha már plussz súllyal indul (~75kg), legyen "haszna".
Gondolta ő.
Elkezdett diétázni, majdnemcsak fényen élni.
Eleinte csak szarul volt, mert ugye nem volt elég tapanyag bevitele.
Majd egy vizsgálatnál közölték, nem fejlődik megfelelően a baba. Egyre nagyobb lemaradásban volt a korához képest.
Végül 36 hétre, kicsit több mint 2kgval megszületett.
Unkkahugomnak vitaminhiánya lett. A fogai lyukadnak sorba. A haja kihullott. A bőre csúnya.
De legalább a mérleg jót mutatott. Megérte. ja nem.
5!
Cukor miatt diétázok. Be is tartom.
26hetes vagyok, +11kg
Több ismerősöm volt terhességi cukorbeteg, volt, aki fogyott is a terhesség alatt az előírt diéta miatt. Fontos, hogy NEM KOPLALT! Előre meghatározott szabályok szerint étkezett, a lehetőségekhez képest változatosan, tápanyagdúsan. Szülésre 15 kilóval volt kevesebb, mint a terhesség előtt, egészséges, jó súlyú babája született.
Más kérdés, hogy szülés után mindent visszaszedett, mert ugyanúgy össze-vissza evett mindent, mint a terhesség előtt. Azóta már “rendesen” cukorbeteg is lett.
Ha ész nélkül állsz neki koplalni, csak tönkreteszed magad. A baba mindent elvesz, ami neki kell, de ezt Tőled veszi el. Kiüríti a szervezeted tartalékait, rámennek a fogaid, tönkremegy a hajad, szétcseszi a hormonháztartásod, a hasnyálmirigyed, stb.
Ha jól akarod csinálni, keress fel egy szakembert, aki személyre szabott tanácsokkal, étrenddel lát el, amit tartani tudsz akár a szülés után is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!