Túlsúlyosan terhesség? Akik így vitték végig, írnának nekem?
2. gyermeket szeretném bevállalni és úgy szeretném, hogy jövőre szülessen. Persze, tudom, hogy ebbe azért nekem nem sok beleszólásom van. Mármint a fogantatásba, mert nem midnig ilyen egyszerű, mint ahogy az ember elképzeli.
Maradt rajtam az előző terehsségből súlyfelesleg. Közel a 100hoz kezdeném újra a terhességet.
Az első terhességem alatt sem az étrendem miatt híztam, hanem a gyógyszerek miatt, amit szednem kellett.
Centibe rengeteg ment le, de kilóban nem.
Van valakinek "sikerstory"-ja ilyen esetben?
Nem az én sikersztorim, hanem egy kedves ismerősömé, de azért leírom:).
Túlsúllyal kezdett várandósság, fenyegető terhességi cukorbetegség miatt 150 ch- s diétát tartotta a második terhesség alatt, 4 kilót hízott összesen, a baba 4és fél kilóval született:). Tehát még fogyott is az eredeti súlyához képest. A baba makkegészségesen jött a világra, mivel nem volt hirtelen a fogyás:).
Bőven 100 kiló felett kezdtem a terhességem, majd kiderült,hogy ikrek. Odafigyeltem, mit eszem, szerencsémre a gyümölcsökért voltam oda, rengeteget ettem. A kilóim mentek felfelé, de csak a szüléssel több, mint 10 kiló ment le rólam,ugyanis a babáim végig bent maradtak, 39+6-ra szültem, így nőttek szépen és csak ők ketten együtt 6 kiló 60 dekát nyomtak, ehhez jöttek ugye a "tartozékok":) Szülés után 2 héttel 1-2 kilóval kevesebb is voltam, mint amivel kezdtem.
A cukorvizsgálatok végig jók lettek, éhgyomri 4,6 volt 2x is, a terhelésesem is belefért a normál értékbe, tehát ezzel gondom nem volt. A vérnyomásom a vége felé mindig súrolta a 130/85 vgy 140/90-es határártéket, de még nem kellett gyógyszert szednem. A pulzusom a terhesség első felében néha jól felment, de a dokim mondta, hogy a túlsúlyhoz annyira nincs köze, 2 babát kell ellátnia a szuervezetnek, a szívnek, így ez amúgy sima 1babás terhességnél is általában előfordul. Természetes úton szültem, a hasam csúnyább lett, elötte annak ellenére,hogy túlsúlyos voltam, nem is igen volt hasam, de ennyi.
Én az első gyermekünket is túlsúllyal kezdtem. Nem tudom minek tudható be, de az első 4 hónapban fogytam 5kgot. Szülni a kiindulási súlyomhoz képest 5kgvel voltam több. Olyan 3 hónapos volt a kisfiam, mikor már 20kg-val voltam kevesebb mint mielőtt várandós lettem. Aztán hogy hogy nem, sikerült szépen mindet visszaszednem, pedig másfél éves koráig szopizott.
Most februárra várom a második babánkat, megint fogytam az első hónapokban, most 2kg-val vagyok több mint amennyivel kezdtem. Nagyon bízom benne, hogy most is sok fog lemenni szülés után, de most figyelni fogok, hogy ne jöjjön vissza.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!