Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Túlsúlyosan terhesség? Ti mit...

Túlsúlyosan terhesség? Ti mit tennétek? merjek már próbálkozni?

Figyelt kérdés

Babát tervezünk párommal, már fogytam 20 kilót, de még mindig 95 kiló vagyok..

A vérnyomásom jó, sőt néha alacsony, a cukrom jó, koleszterinem jó, tsh-m jó, vérképem tökéletes, ciklusom napra pontos, hónapok óta egészségen igyekszem élni, rákszűrésem jó, mozgok, jól eszem, szedem a prenatal vitamint, de nyilván az volt a célom hogy a lehető legtöbbet fogyjak mielőtt teherbeesek. De közben meg azért nem gyorsan fogyok, hogy ne legyen jojó..

Igazából normál étrenden vagyok, és mindig fogyok kicsi, nem észveszettül fogyókúrázok, tehát várandósan is ezt igyekeznék tartani. Baj lehenne ha várandósan is menne le?

Eszem avokádót, magvakat, salátát, sovány húst, tejtermékeket + fehérjét, étrendkiegészítőt...

Viszont nyilván fogyok, mert van miből.. szeretnénk már próbálkozni, de annyi szörnyűséget olvasok a túlsúlyról és a terhességről, hogy égnekáll a hajam. De kitudja, lehet évekbe telik majd mire babánk lehet, és már nem vagyok fiatal (34). ti mit tennétek?

Az elhízásom oka főleg pszichés volt, sok haláleset volt a családban, unokaöcsémet is örökbefogadtuk, nehéz évek vannak mögöttünk, szóval ne szedjetek szét, mostmár jól kezelem, és megindultak lefelé a kilók is, de vágyunk a babára, csak úgy tűnik a kilók lassabban mennek le, mint szerettem volna.

jan. 29. 12:30
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
Utolsó, ha van egy kis raktár (szóval nem csont és bőr a kismama), akkor nem gond a fogyás, mert van miből elvennie a magzatnak. Az 55-60 kiló ebből a szempontból ideális terhességhez. A kevesebb sem baj feltétlenül, csak akkor tényleg érdemes odafigyelni area, hogy rendesen egyen a kismama.
jan. 31. 09:16
 12/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ!

Sajnos annyira sok még a feleslegem, hogy ha nem is klasszikus értelembe vett fogyókúrát követek, hanem csak értelmesem étkezek, ami azt jelenti hogy nem zabálok, akkor akaratlanul is megy lefelé szépen lassan.

A szintentartáshoz sokkal többet kellene ennem, tehát ha ezt az "egészésges" életmódot követem, akkor fogyni fogok mindenképp, de hát van miből, tényleg van.

Igyekszem mindent követni, szénhidrát, fehérje, zsír eloszlást. Az első 1-2 hónapban vezettem is, ma már nem vezetem, nagyjából tudom fejből hogy mi fér bele meg mi nem, de nem sanyargatom magam.

Ha ez a "fogyás" nem gond terhesség alatt, akkor annak nagyon örülök. Azóta utánaolvastam, hogy eleve sok kismamának kell betartania csökkentett szénhidrát alapú étrendet, hogy megelőzze a terhességi cukorbetegséget. Szerintem az én diétám sem drasztikusabb annál, változatos, egszésges.

Szégyellem is, hogy ezelőtt mennyi szemetet ettem.. :(

jan. 31. 09:27
 13/13 anonim ***** válasza:

Az első terhességem 65 kilóval kezdtem és 105 kilóval zártam. Egészséges kislányom született természetes úton. Az egész terhesség csodás volt, a 34.héten mikor már melegebb is lett, elkezdtem vizesedni és magasabb lett a vérnyomásom, amire kaptam gyógyszert. 20 kiló lement, ami aztán szoptatás alatt vissza is jött. Egy lovat meg tudtam volna enni napi szinten. Aztán 87 kilóra lefogytam, de én nem tettem érte semmit. Megint kismama lettem, ezzel a terhességgel még annyi bajom se volt, pedig végignyomtam a nyarat. Egyedül GDM-es lettem, így kb a 25.héttől 160 grammos ch diétán voltam. Onnantól már csak a baba súlyát híztam, 100 kilóval mentem szülni és 91 kilóval jöttem haza.

Őszintén? Szar kövéren, utalom magam, csak borzasztó lusta vagyok tenni ellene. De egy percig nem gondolkodtam azon, hogy ez határozza majd meg a gyerekvállalásunkat. Ne fogyókúrázz, hanem akkor próbáld ki ezt a 160-180 grammos diétát és próbáld tartani a terhesség alatt is. Nem könnyű, de kifizetődő.

jan. 31. 21:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!