Muszáj magnéziumot szedni ?
Még nagyon friss, hogy pozitív lett a terhességi tesztem. Már tervezés előtt is ittam magnesolvot meg most, hogy tudom most is iszok napi 1-et. Viszont laktózérzékeny is vagyok, de ez a hasmenés nem olyan mikor olyat eszek és akkor jön. Olvastam, meg mondták is, hogy nem szeretik a magnesolvot, mert meghajtják őket is.
Kérdéseim: Kell-e szedni vagy elég az ami van a terhesvitaminban ?
Ha kell tudnátok ajánlani olyat ami bevált nektek ?
De lehet, hogy most felfüggesztem pár napig és meglátjuk, hogy tényleg attól van-e hasmenésem. Sajnos nagyon érzékeny a gyomrom :(
Még mielőtt valakiben felmerül a gyanú, nem ettem romlott ételt, erre kimondottan figyelek, főleg most.
Semmit sem kötelező szedni, de ajánlott. A magnézium segíthet a görcsök, haskeményedes ellen, a vége felé gyakori a lábgörcs, kéz görcs, ezek elkerülését is segíti, és ami a legfontosabb csökkenti a terhességi toxémia kialakulásának esélyét.
(A terhesgondozás pont az a terület, ami Magyarországon jobban működik, mint több nyugati országban. Elég annyit mondanom, hogy Angliában vagy Franciaországban rád se néznek a 12. hétig. A védőnői hálózatunk pedig egyedülálló a világon.)
Én nem szedtem külön, csak amina vitaminban volt, aztán a 12 hetes uh-n mutatta az orvos, hogy konkrétan olyan görcsben van a méhem, hogy körbefonja a gyereket. Ott azonnal elküldött Magnerotért, aztán negyven perc múlva újra megcsinálta az uht, ahol a baba kb már lubickolt, annyi helye volt, hogy csak na. Azóta szedem a magnerotot, 3*2, de azt mondták, hogy ha bármilyen izomgörcsöt érzek (azóta volt is lábszárban meg vállban) plusz kettőt még vegyek be.
Nem éreztem amúgy előtte, hogy görcsölnék, de nekem nagyon magas a fájdalomküszöböm.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!