Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » T(i) hogyan cselekednétek?

T(i) hogyan cselekednétek?

Figyelt kérdés
Bölcsődében dolgozom és a konyhás/takarítónőnk szabadságra megy a jövőhéten, nos a főnök beírt engem hogy én helyettesítsem( rajtam kivül 2 ember tudna még) Csak hogy én 25 hetes terhes vagyok.Ok itthon is takaritok nem az van de heti 1x ott meg mindennap felkéne súrolni az egész bölcsit.Szóljak hogy ez nekem megterhelő lenne, meg féltem a terhességem vagy csináljam?Hamar elfáradok, szarul alszok. Nem vagyok kipihent.Napi 6 órában dolgozom egyébként.Vagy szóljak csak úgy hogy csinálom pl hetfőtöl szerdáig utána meg a hét másik felét nem e csinálhatná más?
2023. okt. 9. 11:00
1 2 3 4 5 6
 21/54 anonim ***** válasza:
93%
Nekem ebben az egészben a legszomorúbb, hogy hasonló esetben kollégaként közölném veled, hogy oké, rajtad a sor, de nehogy már te csináld, megoldjuk helyetted.
2023. okt. 9. 17:01
 22/54 anonim ***** válasza:
100%
Beszéld meg a vezetőséggel és a kollégákkal, hogy bizonyos dolgokat, emelgetés, bútorok cipelése már nem szeretnél csinálni.
2023. okt. 9. 17:04
 23/54 anonim ***** válasza:
3%
21es ki? A hasi műtött? Vagy több hétig csinálja egyedül az egyetlen aki tudja? 25 hét nem a világ vége..
2023. okt. 9. 17:10
 24/54 anonim ***** válasza:
85%

23# Mondjuk esetleg a főnöknek se szakadna ám le a keze,ha a dolgozóknak picit besegítene,hiába nem a munkaköre. :) Ahol dolgozom ott,ha kiesik egy ember betegség,akármi miatt,a főnök hívogatja az éppen szabadnapon levőket hiába mentek előtte 4 db 12 órát zsinórba,hogy tessék befáradni,hiába van a családdal,bármi,akkor is. Azt gondoltam ez itt a normális főnöki hozzáállás,ehhez képest a covid alatt volt szerencsém dolgozni egy másik részlegen pár hónapot,ahol leesett az állam is,mert bizony kiesett egy kolléga és már vártam,hogy na pont az az egy szabadnapom lenne,biztosan mennem kell,erre kiderült,hogy ő nem csinál ilyet,hanem fogja magát és beáll ő helyettesíteni a saját munkája mellett főnök létére,mert ahogy állította ő bizony senkivel nem fog kitolni és nem szakad le a keze egy kis munkától. Na,nekem ő a példakép főnökként,mert amit ott végig tolt,reményt adott,hogy igen is lehet ám máshogy is csinálni,csak derogál sokaknak. :D Könnyebb rátolni a hasi műtöttre, vagy a 25 hetes kismamára ezt pici empátia helyett.

Én nem vállalnám ezt már be,de az is igaz,hogy nekem pont ekkor nyílt ki a méhszájam is terhesen. Megmondod,hogy besegítesz a könnyebb feladatokba szívesen,de a többinél nem érzed,hogy beleférne már és kész. Ha bármi gond lenne egyébként senki nem fog felelősséget vállalni persze,mossa majd a kezeit mindenki.

2023. okt. 9. 17:22
 25/54 anonim ***** válasza:
92%
23, dugulj már el. Menj és csináld meg te terhesen. Az utolsó pöszmösz legóért is hajolgatni, ráadásul ha tudsz olvasni, konyhás is, nem csak takarít.
2023. okt. 9. 17:50
 26/54 anonim ***** válasza:
89%

Nem a kérdező a hibás, hanem az inkompetens munkahely.

Úgy látom azért nem csak Magyarországon ilyen empatikusak az emberek egymással!

2023. okt. 9. 18:04
 27/54 babyboom567 ***** válasza:
56%

Hát nézd,táppénzre nem akarsz menni,de a feladatodat(amihez a helyettesítés is hozzátartozik)nem tudod ellátni(jogosan).

Én mint munkavállaló, biztos megcsinálnám helyetted, de pl főnökként, nem kivételezhetnék veled.Szóval,bocs, de ha nem tudod ezt megcsinálni(teljesen jogosan, 25 hetes kismama ne emelgessen bútorokat/foteleket),nem vagy munkaképes,tehát táppénzre kell menned,nem más jóindulatára hagyatkozni.

jah, és különben meg simán lehet, hogy azért osztották rád ezt a munkát most, hogy vedd észre magad,és magadtól menj táppénzre.

2023. okt. 9. 18:06
 28/54 anonim ***** válasza:
91%

27, nem kivételezés, ugyanis terhesen soron kívüli fogleüre mehet, és ha ott előírják, nem kötelezhető erre a munkára.

A takarító munkakör közepesen nehéz munka (nem én mondom, hanem a ksh), a 33/1998 NM rendelet szt pedig az várandósan tilos.

2023. okt. 9. 18:47
 29/54 babyboom567 ***** válasza:
78%

28-as válaszoló, a kérdező írta ,hogy külföldön dolgozik,szóval a mi rendeleteink nem vonatkoznak rá.

És mindenféle rendelettől függetlenül,nem hiszem, hogy egy bölcsődében tudnak neki olyan könnyített munkát adni amit írsz.A gyerekeket emelgetni,öltöztetni,hajolgatni, pelenkázni sem könnyebb mint a bútorok pakolgatása.

És saját őszinte belátásának kellene lennie,hogy tudja,hogy hol vannak a határai,és,hogy ezt már nem bírja.

És a munkaadók általában dolgozni vesznek fel embereket, és nem csak azért,hogy meglegyen a létszám.

2023. okt. 9. 19:05
 30/54 A kérdező kommentje:
27 nem most osztották rám ezt a melót a beosztás júniusban készült egész tanévre szeptembertől/ augusztusig.No most 6 het szabija van evkozbe a konyhásnak én decemberig akartam szerzodest es mivel decemberben elmegyek igy engem osztott be mostanra a tobbi masik kettőt azokat meg későbbre.Igazából irtó rendes a főnök, csak szerintem nem gondolt bele a helyzetembe meg látják milyen jól bírom magam, eddig bírtam igen.2 hete szarul alszom.
2023. okt. 9. 19:35
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!