Kismamik, mit tapasztaltok atadjak a helyet tomegkozlekedesen, elore engednek postan es a tobbi?
Én meg a tömeget utálom, meg utálom a villamost és a buszt. Na és? Most menjek oda mindenkihez és panaszkodjak, hogy jajj de szar nekem? Vagy hogy engedjenek már leülni, mert nem tehetek róla, de én ezt nagyon utálom?
Abban igazatok van, hogy ha valaki szándékosan fellök az bunkóság, de senkinek sincs joga automatikusan elvárni, hogy átadják a helyet, csak mert várandós. Én sem adom át. Ha normálisan odajön és azt mondja, hogy ne haragudj nem érzem jól magam, leülhetek-e, akkor természetesen, de rühellem aki azt hiszi alanyi jogon jár neki az ülőhely és a legjobban azokat a kismamákat sajnálom, akik nem ilyenek és egy kalap alá veszik őket. Egy idős bottal járó embernek pedig nem kell kérnie, hogy átadjam a helyem, mert látom az indokot, a terhesség viszont nem betegség, hanem csodálatos áldott állapot. Hát, vannak olyan pillanatok, amikor nincsenek csodák. Én sem találok minden nap 20ezrest, mégsem vagyok felháborodva.
Kedves 77%, de frusztrált vagy:S
Én alapból átadom a helyet idősnek is, és terhes kismamának is. Hogy miért? Mert úgy neveltek, hogy a nálam gyengébbek, támaszra szorulók, illetve az elesettek megérdemlik a figyelmet. Örülök, hogy ilyen intelligens nevelést kaptam, nem azért, mert jobb vagyok bárkinél, hanem mert nekem is jól esik, ha figyelmes lehetek valakihez.
Nem tudom, voltál-e már terhes, de gyanítom nem, így nem igazán tudod, milyen az, amikor 24 órában émelyegsz, neadjisten hánysz. Tudom milyen szarul tud lenni az ember lánya? És nem tehet róla, ez van, a gyermek csodálatos dolog, de nem mindenkinek olyan sétagalopp a terhessége, mint ahogy te gondolod.
És mielőtt nekemtámadsz, én nem választottam, hogy 5 hónapig hányjak, ez egy állapot, ami ellen az égvilágon semmit nem tudsz tenni.
Mindenki lehet szarul, akár terhes akár nem, ez tény, de a szarul vagyok a nem terheseknél legrosszabb esetben sem tart hónapokig.
Oké, nem adod át a helyet, nincs semmi baj, de azért én örülök, hogy én figyelmesebb vagyok nálad, és erre fogom nevelni a gyerekeimet is. Már csak azért is, mert szerintem másokkal jót tenni jó érzés.
Mert valóban nincs joga egy terhes kismamának bármit is elvárni, igazad van. De azért úgy jó, hogy többen gondolkoznak úgy, ahogy én és csak kevesebben úgy ahogy te.
Hűűű kedves 77 %-os! Én is örülök, hogy nem olyan neveltetést kaptam, mint Te! Kívánom, hogy sima lefolyású terhességed legyen egyszer és majd amikor nagy pocakkal állsz egy tömegközlekedési eszközön, akkor valaki menjen oda hozzád és udvariasan adja át a helyet! Majd meglátod milyen jó érzés, hogy észrevettek. Azt hiszem utána , legalábbis remélem, hogy máshogy fogsz a dolgokhoz állni. Nem csak kapni jó, adni is és ez a helyátadásra is vonatkozik.
Már csak azt remélem, hogy Te nem férfiember vagy, mert akkor azt hiszem feleslegesen várjuk a csodát. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!