Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » 21 hetes kismamik hogy vagytok...

21 hetes kismamik hogy vagytok? Miket tapasztaltok?

Figyelt kérdés
Nekem sajnos elég sokat kell pihennem. Ez az első babám.
2010. okt. 4. 13:34
 1/9 anonim ***** válasza:
én egész jól vagyok,bár nagyon sokat feszül-keményedik a hasam.Már nagyon sokat mocorog a baba a hasamban,néha ijesztő is,mert olyan mintha ki akarna jönni lent:)
2010. okt. 4. 13:53
 2/9 anonim ***** válasza:

nekünk is első babánk,21 hetes vagyok!! Nagyon jól vagyunk, sokat mocorog nagyon mozgékony a baba, amit már apa is érez ha a pocakomra teszi a kezét!! pénteken voltunk pont ultrahangon 390gramm a kisfickó!! "Terhes" tünetem abszolút nincs!!Az elején nekem is sokat kellett pihenni 6 hetesen bevéreztem! De hál istennek semmi probléma nincs!!

Te hogy vagy, kisfiú kislány lesz??

2010. okt. 4. 13:56
 3/9 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Mi 22 hetesek vagyunk, első baba:)

Én jól vagyok, bár múlthéten volt egy mélypontom mert egy kicsit túlvállaltam magam: rengeteg munka+ vizsgaidőszak+ háztartás+család úgyhogy eléggé lestrapáltam magam. Nem igazán tudtam éjszaka sem aludni, illetve sírtam mindig mert soha nem jutottam a feladataim végére:(

De most lejjebb adtam a feladatokból és a most sokkal többet pihenek és 2-3 nap alatt újra erőm teljében vagyok, kicsit jobban fogom magamra vigyázni ezután.

Amúgy az én kislányom is sokat mocorog, főleg esténként és hajnalban.

Jó egészséget

2010. okt. 4. 14:33
 4/9 A kérdező kommentje:

Mi kislányt várunk. Sokat mocorog, de vannak pihenőnapjai, amikor alig-alig mozog. A rockra és a pörgősebb zenékre rugdos, és mintha azt üzenné, hogy felizgatja. Komolyzenénél, meditációs zenénél nem mozog.

Én már az elejétől nagyon hányós voltam, úgyhogy a 4. hónapra eléggé legyengültem,alig tudtam lábra állni. Most már elég jól vagyok (azért a B6-ot szednem kell), csak sokat húzódott a hasam, ezért az orvos sok pihenést javasolt. Sétálni is csak közelre tudok. Ezért kicsit aggódom. Most elég nagy dózis magnéziumot szedek,azóta jobb a poci. Nagy gondom még a székrekedés. Már mindent megpróbáltam, de vagy olyan nap van hogy bejön, vagy nem. Általában nem. Marad a glicerines. :( Felülni sem tudok, csak ha oldalra fordulok, mert nagyon erőlteti a hasamat.

Nagyon várom már a picurimat, sokszor beszélgetek hozzá, és még mindig sokszor rácsodálkozom, hogy egy kis ember növekszik bennem.

2010. okt. 4. 15:31
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Én 21 hetes kismama vagyok. Az eleje teljesen problémamentes volt, nem voltam hányós, nem voltak rosszulléteim, csak délutánra nagyon fáradt voltam. Most 3 hete fáj a hasam. 2 hete táppénzen vagyok. Szedem a magneB6-ot és pihenek. A dokim szerint az van, hogy a baba nyomja a vesevezetéket. Majd ha nő egy kicsit, elmúlik mert akkor már nem tud annyira hátrabújni.

Ezt leszámítva nagyon jó. Sokat mocorog, már a Férjem is érezte. Napközben is aktív, de általában este. Olyankor igazi buli van a pocimban :)

2010. okt. 4. 15:43
 6/9 anonim ***** válasza:
Sziasztok!Én 22+4 hetes terhes vagyok.Nekem is voltak kezdeti nehézségek bevérzés a 7.héten ezért és a munkahelyem miatt én sajna itthon vagyok.Nekem is sokat mocorog a bébike,de van hogy lusti.Nekem szokott olyan érzésem lenni mintha nem férne el a pocim a bőrömbe feszül nagyon,de mai napig nem tudom,hogy ez keményedés vagy csak csinálja magának a helyet.Azért ettől függetlenül nagyon jó érzés amikor esténként ficánkol.Boldog babavárást mindenkinek!
2010. okt. 4. 16:30
 7/9 A kérdező kommentje:
A keményedést én sem tudom megállapítani. Sokszor húzódik, meg befeszül, de lehet hogy csak felpuffadok. Az orvosom azt mondta keményedésnél le kell pihennem és magneB6-ot kell bevennem.
2010. okt. 4. 19:10
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát elmondom neked, hogy én 4 hete nyelem a magneB6-ot, már több mint egy dobozzal beszedtem. Ráadásul 2 hete itthon vagyok táppénzen, pihenek, sokat fekszem. Az eredmény? Tény hogy nem keményedik már olyan gyakran a hasam, de néha még előfordul. Fájni, meg ugyan úgy fáj, bár az én fájdalomküszöböm az ásó békas.... alatt van. Szóval nem tudom, hogy elmúlik-e, lehet, hogy hozzá kell szokni.

Mondjuk nekem általában oldalt fáj, nem lent.

2010. okt. 5. 11:56
 9/9 A kérdező kommentje:

Kaptam egy pocaktartó pántot (ruha alatti), lehet hogy ez is segít majd a hashúzódásnál, hasfájdalmaknál. Azt mondják,a derékfájósoknak is segít.

MagneB6-ból én elég nagy dózisút szedek, a normál kiszerelés nem igazán jött be nekem sem.

2010. okt. 5. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!