Kismamik, mit tapasztaltok atadjak a helyet tomegkozlekedesen, elore engednek postan es a tobbi?
10ből 2 ember átadja :) De az a két ember is inkább a 30as évein túl lévők közül van, nagy átlagban :)
Szomorúúú! Sokan fellöknek, eltaposnak, le se csinálnak.
Sok nyugdíjas képes felállítani, hogy te mit képzelsz, hogy terhesen üllsz. De sok idős úr meg rögtön pattan :)
Én még soha életemben nem hallottam kismamát cirkuszolni helyért, fogalmam sincs az első hol él, de Budapesten (nagyon sokat tömegközlekedtem) az idős hölgyek szoktak cirkuszolni, a kismamák nem.
Én mindig átadom a terhes kismamáknak a helyet, de őszintén szólva a postán soha nem figyelem ezt.
Amikor terhes voltam, én sem cirkuszoltam, bár furcsálltam kicsit, hogy egy hónappal a szülés előtt, hatalmas, egyértelmű pocakkal fiatalok üldögéltek előttem a metrón, és nem adták át a helyet:S De akkor sem cirkuszoltam.
Általában az idősebbek adták át a helyet:)
Én kismamaként nem várom el, hogy előre engedjenek bárhol is. Tömegközlekedni nem szoktam. Azért, mert terhes vagyok, végig tudok állni egy sort a postán.
Viszont más kérdés, hogy babakocsival vagy ha anélkül vagyok valahol a lányommal, előfordul, ha felajánlják, hogy menjek előre, akkor elfogadom. De csak akkor, ha látom a lányomon, hogy tele a hócipője a sorral.
Pl épp ma annyira örültem, hogy előre engedtek a patikában, mert már alig bírt magával, össze-vissza mászkált, mindent lepakolt, stb...
Ha nincs semmi baja, ha nyugisan áll mellettem vagy ül a kocsiban, akkor nem fogadom el az előreengedést.
A terhesség meg nem betegség, ha meg valaki veszélyeztetett és nem tud végigállni egy sort, az feküdjön otthont és küldjön el mást intézkedni.
Üdv, 39 hetes kismama és 22 hós kislány anyukája.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!