Lüktető, ringatózó magzatmozgást, ami nem csuklás,
tapasztaltok-e utolsó pár hetes kismamák?
én igen, elég sűrűn, bár még "csak" 30 hetes vagyok.
és már elég régóta csinál ilyeneket.
elképzelésem sincs, mit művelhet, de kíváncsi vagyok, valaki rájött-e.
2011. máj. 16. 11:29
Nekem a második babámmal volt ilyen (az első meg folyton csuklott) :)) a dokim azt mondta a légvételt gyakorolja vagy szopja az ujját és közben így ütemesen mozog a feje:))
Nem tudom melyik volt, de az biztos hogy idekint is nagy ujjszopis lett a második gyerekem, akármit is próbáltam helyette adni neki.
2011. máj. 16. 11:31
Majd mikor kijön, látni fogod, hogy néha beremeg keze-lába, hiszen fejlődik az idegrendszere.Na ez történik a pociban is, csak ugye a víz még jobban fel tudja erősíteni.Nekem rengeteg ilyen volt, most meg van egy egészséges 7 hós kisfiam:)könnyű szülést:)
2011. máj. 18. 20:45
4/10 A kérdező kommentje:
Köszi, utolsó! :)
Nem, nem a remegésről van szó (azt is tapasztalom), hanem hintáztatja magát lassan, ütemesen, akár hosszú perceken keresztül. Most is azt csinálja. Nem tudok tőle aludni.
5/10 A kérdező kommentje:
...és persze köszönöm az első 2 válaszolónak is! :)
Ilyesmi nekem is szokott lenni, de én azt csuklásnak tudtam be eddig. Naponta 3-4x csinálja, mikor aludnék, akkor mindig. Honnan tudod, hogy nem csuklás?
Lehet hogy hintáztatja magát :)
2011. máj. 19. 11:53
7/10 A kérdező kommentje:
A csuklás az olyan 2-3 mp-es szünetekkel jön és berezonál tőle a pocakom. Ez a mozgás meg olyan, minthafel-le mozgatná bennem magát szünet nélkül. Hol lassú a mozdulat, hol gyors. Ahoz a mozdulathoz tudnám hasonlítani, mikor leülsz egy székre, ami kicsit távolabb van az asztaltól, és úgy "behúzod-belökögeted" magad az asztalhoz több mozdulattal. Na, olyan mozdulatnak tudom elképzelni. Egyébként az előző gyermekem is csinálta, és persze makk egészséges, de azért kicsit idegesítő, és nekem is főként akkor csinálja, mikor aludnék. :) Doki sem nagyon tud rá mit mondani, mert persze, mikor ott vagyok még sosem csinálta. Azért kérdem tőletek, mert megnyugtató, ha nemcsak ez én pocaklakóm műveli ezt. :)
Ilyet nem szoktam érezni. De nem hiszem hogy emiatt aggódnod kellene. Lehet hogy szeret ringatózni, és ha te épp ülsz vagy fekszel, akkor magát ringatja. Lehet hogy a lábával elrugaszkodik olyankor. :) Én azt szoktam csinálni, hogyha valami zavaró mozgást csinál a babóm, akkor egy picit meglökdösöm ott a hasam, erre általában meglepődik és abbahagyja. :)
2011. máj. 19. 15:51
Kérdező, és 1-es, 2-es válaszoló, most olvastam a kérdést, és megnyugtató, hogy más is érez ilyet, nekem most csinál ilyet kb. másodjára, de most már percek óta, és kezdtem aggódni, hogy minez:)
2015. dec. 24. 22:21
10/10 Tutyinka válasza:
Nekem is csinál ilyeneket és én is aggódtam hogy mi lehet az,de most én is megnyugodtam, hogy nem csak nekem van ez! Köszönöm :)
2017. júl. 7. 19:17
Kapcsolódó kérdések: