Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Tourette szindrómás apa,...

Tourette szindrómás apa, tikkes gyerek?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Nagyon félek, hogy a kisbabám is tourette szindrómás lesz. Az apukának vokális tikkjei vannak. Hozzá kapcsolódó betegség is van, szorongásban, kényszerességben, memória gondokban jelentkezik meg.

Mennyi az esélye annak, hogy jelentkezik a betegség? Nagyon félek ettől. Mindennél jobban szeretem a férjem, szerettünk volna gyermeket.

2022. okt. 26. 07:27
1 2 3 4 5
 41/48 A kérdező kommentje:

Nincs miről beszélni a genetikussal. Vagy örökölni fogja, vagy nem. Tudjuk, hogy benne van a pakliban. Nem akarok negatívnak tűnni, mert alapvetően pozitív ember vagyok, fel fogok készülni lelkiekben a megpróbáltatásokra. Ahogyan az apukának és nekem sikerült ezzel megküzdeni, neki is sikerülni fog, ha így alakul.

Mit tud nekem mondani a genetikus ami segít? Mondd egy százalékot?

Egyébként mi sem vagyunk nagyon társasági emberek, intorvertáltnak inkább mondanám magunkat, mint extrovertáltnak. Ezzel mi a gond? Mi nagyon boldogok vagyunk így. Csak a család a fontos számunkra.

2022. okt. 28. 10:04
 42/48 anonim ***** válasza:
48%
Remek! Mindegy mi a valasz, a kerdezo jobban tudja! Ujabb unatkozo kismama, vagy kamu a kerdes! Nem kivancsi semmilyen segio valaszra! Videken sokkal nehezebb egy atlagostol eltero gyerekkel! Iskolak, fejlesztes, stb.
2022. okt. 28. 10:12
 43/48 anonim ***** válasza:
88%
Nem hiszem, hogy a pusztulj innen, melto egy aggodo kismamahoz! Erdemes a kifejezeseket mindig, mindenhol megvalogatni! Szandekosan tragarkodni nem illik senkivel, foleg ha segito szandekkal irnak! Boldog babavarast!
2022. okt. 28. 12:23
 44/48 A kérdező kommentje:
Te aztán folyamatosan nagyon segítő válaszokat írsz mondhatom.. A százalék is mutatja mennyire. 🤦
2022. okt. 28. 15:45
 45/48 anonim ***** válasza:
83%
Én nem beszélnék genetikussal a helyedben. Ha beszélnél és azt mondaná, hogy van esély a tourettre, az sem változtatna semmit. Az is lehet,hogy van esély (nyilván igen), de nem fog nála előjönni a betegség. Én annyit tennék majd a helyedben, hogy ha nagyobb lesz, próbálnám minél kevesebbet engedni a kütyüzést, mert ez erősíti a titeket illetve találnék számára megfelelő sportot, mert ez nagyon jó hatással van. Amúgy meg egy elfogadó, nyugodt környezetben fog felnőni, illetve ha elő is jön nála ez a szindróma, tudjátok,hogy mivel álltok nagyjából szemben, már ez is tök jó. Szóval szerintem csak várd a babát nyugodtan, és minden rendben lesz. (Nem tudom hányas válaszoló voltam, nekem van 12 éves tourettes fiam.)
2022. okt. 28. 22:37
 46/48 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, teljesen egyetértek veled. Az apukája is sportoló, versenyszerűen erőemelő. A sport nagyon sokat segít, illetve a nyugodt támogató környezet. A férjemnek is erősítette a játék a tikkjeit. Sajnos az ő szülei ezt sosem tudták sem elfogadni, sem kezelni. Sajnos nem vették észre, hogy a játék sem tesz jót, rá hagytak mindent, kritizálták, bántották, utánozták...

Pozitívan állok a helyzethez, bármi is legyen a jövőben.

Köszönöm, hogy írtál! 💚

2022. okt. 29. 10:52
 47/48 anonim ***** válasza:
25%
Magas az esely a betegsegre! Nagyon sajnalom! Az emeles se jo a spermiumoknak. Mindenkeppen csodas baba lesz!
2022. nov. 4. 15:02
 48/48 A kérdező kommentje:

Miből állapítottad meg, hogy magas az esélye? 🙀 Genetikus vagy, vagy statisztikát vezetsz? 🙄

Nagyon rosszul hathatott az emelés a spermiumoknak, ha az első próbálkozásra sikerült a baba. 🤦

Ha valaki válaszol legalább okosan tegye. 😊

2022. nov. 4. 16:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!