Tourette szindrómás apa, tikkes gyerek?
Sziasztok! Nagyon félek, hogy a kisbabám is tourette szindrómás lesz. Az apukának vokális tikkjei vannak. Hozzá kapcsolódó betegség is van, szorongásban, kényszerességben, memória gondokban jelentkezik meg.
Mennyi az esélye annak, hogy jelentkezik a betegség? Nagyon félek ettől. Mindennél jobban szeretem a férjem, szerettünk volna gyermeket.
Nincs miről beszélni a genetikussal. Vagy örökölni fogja, vagy nem. Tudjuk, hogy benne van a pakliban. Nem akarok negatívnak tűnni, mert alapvetően pozitív ember vagyok, fel fogok készülni lelkiekben a megpróbáltatásokra. Ahogyan az apukának és nekem sikerült ezzel megküzdeni, neki is sikerülni fog, ha így alakul.
Mit tud nekem mondani a genetikus ami segít? Mondd egy százalékot?
Egyébként mi sem vagyunk nagyon társasági emberek, intorvertáltnak inkább mondanám magunkat, mint extrovertáltnak. Ezzel mi a gond? Mi nagyon boldogok vagyunk így. Csak a család a fontos számunkra.
Köszönöm szépen, teljesen egyetértek veled. Az apukája is sportoló, versenyszerűen erőemelő. A sport nagyon sokat segít, illetve a nyugodt támogató környezet. A férjemnek is erősítette a játék a tikkjeit. Sajnos az ő szülei ezt sosem tudták sem elfogadni, sem kezelni. Sajnos nem vették észre, hogy a játék sem tesz jót, rá hagytak mindent, kritizálták, bántották, utánozták...
Pozitívan állok a helyzethez, bármi is legyen a jövőben.
Köszönöm, hogy írtál! 💚
Miből állapítottad meg, hogy magas az esélye? 🙀 Genetikus vagy, vagy statisztikát vezetsz? 🙄
Nagyon rosszul hathatott az emelés a spermiumoknak, ha az első próbálkozásra sikerült a baba. 🤦
Ha valaki válaszol legalább okosan tegye. 😊
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!